Заява про екологічні наслідки

Дата: 12.09.2018 11:41
Кількість переглядів: 584

Заява про екологічні наслідки

реконструкції каналізаційних очисних споруд смт Смига

    Клімат у зоні розташування об'єкта помірно-континентальний. Рельєф району являє собою територію, що піддалася техногенному впливу. Поруч із площадкою очисних споруд об'єкти природно-заповідного фонду відсутні. Будівництво очисних споруд полягає в наступному: виконуються загально-будівельні роботи і монтується технологічне устаткування.

Концентрація забруднення в очищених стічних водах, що відводяться в ґрунт, складе:

    • по БСК5-15мг/дм3;
    • по завислих речовинах - 15 мг/дм3;
    • по ХСК-50 мг/дм3;

Розширення очисних споруд здійснюватиметься за рахунок будівництва нових споруд та розширення існуючих на вільних майданчиках в межах огорожі КОС.

В основу технології очистки покладено принцип глибокої біохімічної очистки шляхом анаеробно-аеробної обробки з наступним відстоюванням в вторинному відстійнику з подальшим фільтруванням через зернисте плаваюче полімерне завантаження.

У результаті вищезгаданих видів виробничої діяльності здійснюється незначний вплив на компоненти навколишньої природного середовища

По характері впливу в часі можна виділити: короткочасний вплив на період проведення будівельних робіт, аварійний - порив трубопроводів, відмова технологічного устаткування; періодичне - ремонтно-профілактичні роботи.

Джерелами можливого впливу при проведенні робіт будуть:

  • підготовчі роботи (зняття родючого шару, підвіз устаткування, техніки);
  • будівельні роботи рух будівельних машин і механізмів; автомобільного транспорту, випробування трубопроводів та споруд);
  • експлуатація споруд (технологічні процеси очищення стічних вод).

    Результатом впливу буде геомеханічне руйнування ґрунтів у вигляді деформацій, котлованів і траншей. Шумовий вплив на навколишнє середовище виникає при проведенні робіт (будівельна техніка).

   В процесі експлуатації споруд забруднювачами навколишнього середовища можуть бути: осад, надлишковий активний мул та самі стічні води.

   У проекті розроблений комплекс інженерно-технічних і організаційних заходів, що дозволяє звести до мінімуму вплив запроектованої діяльності на компоненти природного середовища.

    При нормальному дотриманні замовником проектних рішень і при нормальній експлуатації очисних споруд негативного впливу на навколишню природне середовище не відбудеться., відмова роботи очисних споруд не впливатиме на припинення роботи інженерно-транспортної інфраструктури. Рівень-місцевий згідно ДСТУ-Н Б В.1.2-16:2013, Додаток А.

   Об`єкт не входить до переліку об`єктів, які несуть загрозу виникненню надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру,видів діяльності та об’єктів підвищеної екологічної небезпеки. Комплексна оцінка потенційних збитків- клас наслідків СС2.

   Замовник бере на себе зобов'язання здійснювати в процесі будівництва й експлуатації очисних споруд усі передбачені проектом природоохоронні заходи.

    Таким чином, при реалізації проекту вплив джерел забруднення на навколишню природне середовище прогнозується в межах, регламентованих вимогами діючого законодавства в області охорони навколишньої природного середовища України.

          Директор ДКП «Комунальник»                                   В. Кузьмич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь