Заява про наміри реконструкції каналізаційних очисних споруд(КОС) смт Смига

Дата: 12.09.2018 11:41
Кількість переглядів: 648

Заява про наміри реконструкції каналізаційних очисних споруд(КОС) смт Смига

1. Замовник – державно-комунальне підприємство «Комунальник»

Поштова і електронна адреса: смт Смига, вул.. Заводська, 1, kom_smyga@ukr.net

2. Місце розташування майданчиків (трас) будівництва (варіанти) – діючі каналізаційні очисні споруди 500м за межами смт Смига

3. Характеристика діяльності (об’єкта) – очищення господарсько-побутових стічних вод; транскордонний вплив у результаті реалізації планованої діяльності не прогнозується. 

 Технічні і технологічні дані – основним призначенням об’єкта є накопичення каналізаційних вод, їх очищення та відведення з території КОС смт Смига. Проектом передбачені:

-реконструкція існуючого блоку біологічної очистки;

-заміна насосного та монтаж повітродувного обладнання;

-примінення енергозберігаючого технологічного та насосного обладнання;

-знезараження очищених стоків;

-проектування блоку доочищення;

-реконструкція мулових майданчиків;

  Потужність споруд зменшується до 350 м3/добу. Площа об’єкту 0,9га.

4. Соціально-економічна необхідність планованої діяльності –- передбачається працевлаштування чотирьох осіб.

6. Транспортне забезпечення (при будівництві й експлуатації) – під час будівництва передбачено використання будівельної техніки згідно з проектно-кошторисною документацією, експлуатація об’єкта відбувається за рахунок ДКП «Комунальник».

7. Екологічні та інші обмеження планованої діяльності за варіантами – забезпечення нормативних концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі смт Смига на період проведення будівельних робіт; забезпечення нормативних концентрацій забруднюючих речовин у р.Любомирка в точці випуску стоків; вчасне вивезення твердих побутових та виробничих відходів. Розглядається в одному варіанті.

8. Необхідна еколого-інженерна підготовка і захист території: огородження території будівельного майданчика з встановленням особливого режиму перебування на його території; розчистка підвідного і відвідного каналів від зайвої рослинності та шарів мулу; розчистка від зайвої рослинності технологічної водойми, планування і благоустрій території.

9. Можливі впливи планованої діяльності (при будівництві й експлуатації) на навколишнє середовище:

клімат і мікроклімат – негативного впливу нема;

повітряне – при будівництві є викиди продуктів згорання двигунів будівельно-монтажної техніки, продуктів пилоутворення при земляних та бетонних роботах; викиди при опоряджувальних роботах – зварювальні та фарбувальні роботи; при експлуатації – відсутні; 

водне – при будівництві – відсутні;

при експлуатації – накопичення, очищення та скид каналізаційних стічних вод; 

ґрунти – накопичення залишків будівельних матеріалів; 

рослинний і тваринний світ, заповідні об’єкти – негативні впливи на тваринний світ відсутні; при будівництві передбачається зріз рослинного шару; 

навколишнє соціальне середовище (населення) – негативні впливи відсутні за рахунок дотримання норм екологічної безпеки експлуатації об’єкта.

10. Відходи виробництва і можливість їх повторного використання, утилізації, знешкодження або безпечного захоронення – тверді побутові та виробничі відходи вивозяться в місця, відведені органами місцевого самоврядування.

11. Обсяг виконання ОВНС – відповідно до ДБН А.2.2-1-2003 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні і будівництві підприємств, будинків і споруд» та ДБН А.2.2-1-2003* «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні і будівництві підприємств, будинків і споруд».

12. Участь громадськості – розповсюдження заяви про наміри та заяви про екологічні наслідки діяльності через засоби масової інформації, доступ громадськості до матеріалів проекту та ОВНС, врахування заяв і звернень партій, громадських організацій та об’єднань, окремих громадян на стадії розробки матеріалів ОВНС, проведення за їхньою вимогою громадських слухань з приводу проектованої діяльності.

          Директор ДКП «Комунальник»                 В. Кузьмич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь