БУДЬТЕ СВІДОМІ – ПРИПИНІТЬ ПАЛИТИ СУХУ ТРАВУ!

Дата: 13.04.2020 10:30
Кількість переглядів: 350

Щороку з приходом весни гостро постає питання  підпалів сухої трави. Цього року ситуація погіршується ще й тим, що від початку весни взагалі відсутні опади.

В результаті пожеж природному середовищу, життю та здоров'ю людей та екосистемам завдається значна шкода, а саме:
- знищується тваринний та рослинний світ (червонокнижні тварини та рослини),
- майнові збитки на пожежогасіння та подолання наслідків пожеж;
- небезпека життю та здоров`ю громадян.

Поряд з поодинокими підпалами є місце підпалу трави та очерету на водоймах, які є у зоні відповідальності приватних підприємців. У селищну раду надходять повідомлення про підпали, але коли представники селищної ради неодноразово виїжджали на місця, то нажаль паліїв не вдалося спіймати. А місцеві жителі говорять, що знають, хто палить траву, але відмовляються заявляти на порушників.

Смизька селищна рада звертається до всіх жителів громади та просить бути свідомими, не палити трави та не нищити навколишнє середовище.

Нагадуємо, що згідно правил благоустрою Смизької ОТГ п.4.3.5. суб'єктам господарювання та громадянам у сфері благоустрою на території громади забороняється випалювати суху природну рослинність. Також згідно ст. 152 "Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою, територій населених пунктів" - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

      Нагадуємо, що  з 30 березня 2020 року розпочала роботу поліцейська станція Дубенського відділу поліції ГУНП в Рівненській області Смизької об'єднаної територіальної громади. Тому у разі виявлення паліїв просимо не боятися звертатися до наших правоохоронців або до заступника селищного голови Федорова О. М. Анонімність гарантуємо.

      Аби оперативно реагувати на порушників нам потрібна допомога кожного небайдужого громадянина.

Поліцейська станція знаходиться  за адресою: смт Смига, вул. Заводська 1.

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь