Коронавірус: Основні меседжі брифінгу за 6 травня

Дата: 07.05.2020 08:33
Кількість переглядів: 446

????Рішення щодо відкриття кордонів буде приймати Уряд.

????Офіційно карантин продовжено до 22 травня. Часткове зняття обмежень задекларовано з 11 травня, серед яких відсутнє зняття обмеження щодо роботи міжміського транспорту.

????В області перевіряють дотримання правил перевезення пасажирів в умовах карантину. Спільні рейди проводять патрульна поліція, Укртрансбезпека та управління інфраструктури та промисловості ОДА. Для оформлення спецперевезень підприємства мають заключити договори з перевізниками та отримати погодження від Нацполіції.

????Рівненщина входить в трійку лідерів за обсягами ПЛР-досліджень. Зокрема, збільшено обсяги досліджень для медиків, зросла кількість обстежених контактних осіб. Також перед проведенням планових операцій вимагається ПЛР-обстеження.

????Область отримала 165 тест-систем вітчизняного виробництва на 16500 досліджень. Українські тест-системи мають удвічі довший термін придатності, ніж китайські та корейські.

????Безсимптомний перебіг COVID-19 діагностується у майже 80% хворих. На сьогодні у Рівненській області зареєстровано 795 випадків хворих на коронавірус, з них 149 пацієнтів перебуває на стаціонарному лікуванні. 1646 людей знаходиться на самоізоляції.

????Процедура відшкодування коштів, витрачених пацієнтом на лікування COVID-19, не передбачена. Лікування хворих здійснюється за рахунок місцевих бюджетів, а також централізованих поставок з МОЗ препарату «Плаквеніл».

????ПЛР-тести при планових операціях будуть проводитися за рахунок коштів, передбачених державою на таку діагностику, і в тих закладах охорони здоров’я, які проводять такі дослідження. В області це – обласний лабораторний центр та Центр громадського здоров’я. ПЛР-діагностику двічі проводять лише пацієнтам, які хворіли на COVID-19.

????У березні проведено доплати у розмірі трьох окладів для медиків, які працювали із хворими на коронавірус. Це працівники Сарненської ЦРЛ та Рівненської ЦМЛ. Також у березні екстрена медична допомога надавала допомогу пацієнтам із підтвердженим діагнозом COVID-19. На доплату працівникам «екстренки» з обласного бюджету передбачено 1 млн 600 тис. грн. Понад 17 млн грн виділено з медсубвенції, що надійшла в область на доплату медпрацівникам вторинки та третинки. Окрім того, з бюджету Рівненської міськради профінансовано виплати за березень та квітень на 2 млн 100 тис. грн.

????Під час наради під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля керівниками великих підприємств задекларовано дотримання їхніми працівниками маскового режиму та інших санітарно-епідеміологічних вимоги в умовах пандемії. Конкретні випадки недотримання карантину потребують додаткової перевірки.

????На сайті МОЗ є проєкт документу щодо вимог для роботи музеїв, бібліотек, інших громадських місць. Загальними вимогами для таких місць є: щоденний температурний скринінг працівників, наявність антисептиків, дотримання соціальної дистанції, використання масок, посилений дезінфекційний режим, регульована кількість відвідувачів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь