ПРО КОНКУРС ГРОМАДСЬКИХ ПРОЕКТІВ

Дата: 22.05.2020 16:10
Кількість переглядів: 335

Відповідно до рішення Смизької селищної ради від 26.09.2019 р. № 1579 «Про затвердження положення про конкурс громадських проектів Смизької ОТГ», 30 вересня 2019 року було прийнято розпорядження селищного голови №219 від 30 вересня 2019 року. Згідно цього розпорядження було оголошено проведення Конкурсу громадських проектів Смизької ОТГ та визначено процедуру реалізації конкурсу.

На сайті Смизької селищної ради є Положення про проведення Конкурсу громадських проектів, де зазначається, що конкурс громадських проектів Смизької ОТГ проводиться для розвитку демократичного суспільства, удосконалення діалогу між владою і об’єднаною територіальною громадою, залучення громади до вирішення питань місцевого значення та ін.

У конкурсі міг брати участь кожен ініціативний житель громади, який має гарну ідею розвитку свого села. Проект мав бути підтриманий не менше, ніж 20 особами, які є членами Смизької ОТГ, що засвідчується відповідними підписами.

Ініціатори проекту повинні забезпечити власний внесок у вигляді співфінансування не менше, ніж 10% від його вартості та/або виконання робіт та/або надання матеріальних чи нематеріальних активів та/або послуг для реалізації проекту.

Отже, що вийшло в результаті: депутати проголосували за рішення про проведення конкурсу, жителі громади, молодь написали та подали свої проекти, було проведено сам конкурс та визначено, за набраною кількістю балів, рейтинг проектів, але рішення про виділення коштів на реалізацію громадських проектів депутати не прийняли.

На останній 62 сесії, 20.05.2020 року, селищна рада пропонувала виділити кошти на фінансування першого громадського проекту, але депутати не підтримали такий проект рішення.

Цей конкурс дає можливість громадянам реалізовувати свої ініціативи, вирішувати проблеми свого села спільно з владою. Адже, хто краще за самих жителів знає чого їм не вистачає чи яку проблему потрібно вирішити в їхньому населеному пункті.

Аби донести цю інформацію до депутатів, з метою отримання їх підтримки та виділення фінансування, будемо знайомити депутатів, жителів громади з проектами-переможцями Конкурсу громадських проектів Смизької ОТГ для реалізації в 2020 році.

Вся інформація про конкурс розміщена на сайті Смизької селищної ради в розділі "Конкурс громадських проектів".

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь