7 громад Рівненщини підписали договір міжмуніципального співробітництва для підтримки діяльності добровільних пожежних дружин

Дата: 23.07.2020 10:01
Кількість переглядів: 409

???? 21 липня у Білокриницька сільська рада відбувся перший захід проєкту “Підвищення рівня безпеки населення в ОТГ Рівненської області шляхом утворення місцевих (добровільних) підрозділів пожежної охорони та запровадження навчального проєкту «Безпековий простір», що став переможцем щорічного обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад.

???? Підтримали ідею реалізації такого проекту і представники Головне управління ДСНС у Рівненській області та ГО “Асоціація добровільних пожежних команд України”, які також взяли участь у заході.
Одним із ключових пунктів цього заходу стало підписання договору про співробітництво територіальних громад між сторонами-виконавцями проєкту.

? Так, свої підписи під текстом договору вчора поставили очільники 7 територіальних громад: Білокриницька сільська рада, Бугринська ОТГ, Боремельської, Миляцька Отг, НЕМОВИЦЬКА ОТГ, Привільненська об'єднана територіальна громада та Смизька громадаа громада. Перед цим рішення про надання згоди на таке співробітництво на сесіях прийняли місцеві ради цих громад.

? Договір у формі реалізації спільних проєктів розрахований на два роки. Його метою є створення належних умов для підвищення рівня пожежної безпеки у територіальних громадах Рівненської області, а також своєчасного реагування на пожежі та надання допомоги у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у разі їх виникнення, підтримки розробки детальних місцевих планів безпеки, підготовки керівництва громад для управління діяльністю в системі цивільного захисту та порятунку, ефективного реагування на надзвичайні ситуації.

???? Консультаційний супровід процесу підготовки та укладення договору здійснювали експерти ULEAD Рівненський регіональний офіс Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

????З цієї метою ще 12 червня проводилась відповідна онлайн консультація для представників громад. Після цього радники РО допомогли представникам громад у підготовці, як тексту договору так і відповідних рішень місцевих рад.

???? За словами керівника офісу Руслан Сивий, підтримка діяльності добровільних пожежних дружин в територіальних громадах є однією з пріоритетних тем, адже цим питанням цікавляться громади та є вже значні результати в цій сфері. Тому дуже добре, що такі ініціативи стають предметом міжмуніципального співробітництва, адже завдяки цьому можна претендувати на більш значні ресурси.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь