Започатковуємо проєкт «Знай більше про місцеве самоврядування!»

Дата: 28.07.2020 10:02
Кількість переглядів: 410

Смизька громада об’єдналася ще в 2016 році, до її складу увійшло три ради: Смизька, Шепетинська та Берегівська. І хоча ми як об’єднана територіальна  громада існуємо вже чотири роки, проте є ще дуже багато людей, які не мають загальної картинки про те як влаштоване місцеве самоврядування, хто за що відповідає та які має повноваження. Тому започатковуємо такий інформаційно-просвітницький проєкт, де і будемо розповідати про основні особливості місцевого самоврядування. А саме,  про територіальну громаду як базову адміністративну одиницю, виконавчі органи рад, селищного голову, секретаря, депутатів, старост, органи самоорганізації населення, форми безпосередньої участі громадян у вирішенні питань місцевого згачення та ін. Звісно, у підборі інформації будемо користуватися законодавством України, а саме Законом України «Про місцеве самоврядування», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» та ін.

Сьогодні хочемо розповісти про призначення та структуру місцевого самоврядування.

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ – це законодавчо забезпечене право територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення.

Основне призначення місцевого самоврядування – створення та підтримка сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, надання мешканцям територіальних громад якісних та доступних публічних послуг на основі сталого розвитку дієздатної громади.

Конституція і законодавство України визначає, що самоврядування в нашій країні здійснюється на принципах народовладдя, законності, гласності, колегіальності, поєднання державних і місцевих інтересів, виборності тощо.

Фото без опису

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь