Започатковуємо проєкт «Знай більше про місцеве самоврядування!»

Дата: 28.07.2020 10:02
Кількість переглядів: 380

Смизька громада об’єдналася ще в 2016 році, до її складу увійшло три ради: Смизька, Шепетинська та Берегівська. І хоча ми як об’єднана територіальна  громада існуємо вже чотири роки, проте є ще дуже багато людей, які не мають загальної картинки про те як влаштоване місцеве самоврядування, хто за що відповідає та які має повноваження. Тому започатковуємо такий інформаційно-просвітницький проєкт, де і будемо розповідати про основні особливості місцевого самоврядування. А саме,  про територіальну громаду як базову адміністративну одиницю, виконавчі органи рад, селищного голову, секретаря, депутатів, старост, органи самоорганізації населення, форми безпосередньої участі громадян у вирішенні питань місцевого згачення та ін. Звісно, у підборі інформації будемо користуватися законодавством України, а саме Законом України «Про місцеве самоврядування», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» та ін.

Сьогодні хочемо розповісти про призначення та структуру місцевого самоврядування.

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ – це законодавчо забезпечене право територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення.

Основне призначення місцевого самоврядування – створення та підтримка сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, надання мешканцям територіальних громад якісних та доступних публічних послуг на основі сталого розвитку дієздатної громади.

Конституція і законодавство України визначає, що самоврядування в нашій країні здійснюється на принципах народовладдя, законності, гласності, колегіальності, поєднання державних і місцевих інтересів, виборності тощо.

Фото без опису

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь