Пошук

СМИЗЬКА СЕЛИЩНА РАДА ПРАЦЮЄ НАД ЗАЛУЧЕННЯМ ІНВЕСТОРІВ

Дата: 04.08.2020 11:24
Кількість переглядів: 912

  Виконавчим комітетом  Смизької селищної ради з метою пошуку потенційних інвесторів, зареєстровано на платформі «UKRAINE INVEST. Your Investment Matters» два інвестиційних проекти з описом їх основних параметрів, які необхідно реалізувати на території Смизької об’єднаної територіальної громади.

ПРОЕКТ №1. «Реконструкція спортивного комплексу «Меблевик» по вул. Кості Прокопчука, 45 а в смт Смига Дубенського району Рівненської області».

Одним із пріоритетів діяльності  Смизької селищної ради у процесі впровадження реформи децентралізації є розширення й удосконалення спортивної інфраструктури як засобу згуртування жителів громади та формування засад здорового способу життя.

Смизька селищна рада за підтримки та допомоги ГО ФК «Єврошпон-Смига»  стала ініціатором для написання проектно-кошторисної документації та має непереборне бажання реалізувати на території громади об’єкт «Реконструкція спортивного комплексу «Меблевик» по вул. Кості Прокопчука, 45 а в смт Смига Дубенського району Рівненської області». Реконструкція спортивного комплексу стане якісним прикладом підтримки та розвитку оздоровчого та професійного спорту на території громади, а також забезпечення систематичних занять фізичною культурою та спортом жителів, покращення спортивного рівня підготовки учнів навчальних закладів, молоді громади, в тому числі проведення тренувань вже створених спортивних команд. Реалізація даного проєкту дасть можливість проводити спортивні змагання, турніри, що слугує популяризації здорового способу життя серед населення.

Проектом передбачено розміщення на території спорткомплексу: футбольного поля, міні футбольного поля (розмірами 22,0*42,0 м), баскетбольного (розмірами 15,0*28,0 м) та волейбольного майданчиків (розмірами 15,0*28,0 м), відкритих дитячого (розмірами 8,0*18,5 м) та спортивного майданчиків (для тренажерів, розмірами 8,0*18,5 м), легкоатлетичні доріжки (100 м та 400 м – кругові), парковки, будівлі тренерської, кафе, трибун. Бігові доріжки та майданчики передбачено з покриття типу «Conipur SP-13 мм». Передбачено покриття всіх майданчиків та тротуарів з твердого покриття (асфальтобетонне та декоративна бетонна тротуарна плитка). При розробленні проектних та технічних рішень по спорткомплексу «Меблевик» було враховано  вимоги ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд», а саме:

  • вхід на територію спорткомплексу обладнується доступними для інвалідів елементами інформації про об’єкт (знаки входу, виходу, напрямки руху, пандус для інвалідів), вздовж бігової доріжки передбачено смугу безпеки завширшки більше 1 м для розміщення інвалідів на кріслах-колясках.

Заняття спортом підвищать емоційний настрій, духовність громадян, тому це вкрай важливий об’єкт на території громади. В свою чергу, реконструкція спорткомплексу має соціально-економічне спрямування. Вона дозволить реалізувати вимоги Законів України «Про освіту» та «Про фізичну культуру та спорт», реалізувати регіональну Програму розвитку фізичної культури та спорту.

Станом на сьогодні, проектно-кошторисна документація на об’єкт виготовлена у повному обсязі (експертний звіт про розгляд документації №18-0100-20 (18-0325-19) від 12.03.2020 року, затверджена рішенням сесії Смизької селищної ради, загальна кошторисна вартість будівництва складає - 36 211,337 тис. грн.

 Даний об’єкт поданий на участь у конкурсному відборі об’єктів на 2021 рік, які реалізовуватимуться за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та часткового співфінансування з місцевого бюджету.

ПРОЕКТ №2. «Реконструкція каналізаційних очисних споруд смт Смига Дубенського району Рівненської області».

Найбільш нагальною проблемою для жителів смт Смига є проведення реконструкції каналізаційних очисних споруд, балансоутримувачем яких є КП «Комунальник» Смизької селищної ради, які і виступили ініціатором для написання проектно-кошторисної документації на проведення ремонтних робіт по об'єкту. Очисні споруди каналізації були побудовані та введені в експлуатацію в 1976 році. Це єдиний об’єкт на території селища, що приймає на очищення каналізаційні стоки від промислових підприємств, організацій та населення селища. Причиною для виконання реконструкції є недостатня якість очищення стічних вод в зв’язку з довготривалою експлуатацією технологічного обладнання (аератори, ерліфти, засувки, обладнання для хлорування), дорогі в обслуговуванні, за роки експлуатації вичерпали свій потенціал, технологічна зношеність становить близько  80 %, мають низьку потужність очистки стоків. розраховані на очистку суміші господарсько-побутових і виробничих стоків.  Стічні води по селищній мережі каналізації потрапляють в головну каналізаційну насосну станцію, звідки насосами подаються на очисні споруди.               Крім цього, враховуючи наявну технологію очищення стічних вод та сучасну хімічну продукцію, яка застосовується в побуту і потрапляє в стічні води, а це пральні, миючі, дезінфікуючі та інші засоби побутовою хімії, передбачене біологічне очищення недостатнє для очищення каналізаційних стоків. Визвано це тим, що мікробіологія, яка проводить очищення, не виживає в хімічному середовищі стічних вод. Існуючі очисні споруди були розраховані на повну біологічну очистку стічних вод в обємі 700 м3/добу. В зв’язку зі спадом виробництва в смт. Смига, що привело до зменшення надходження стічних вод на очистку, та довготривалою експлуатацією очисних споруд без капітального ремонту, що в свою чергу позначається на якості очищення стічних вод, виникла необхідність реконструювати існуючи очисні споруди з доведенням їх продуктивності до 350 м3/добу. Скид очищених стічних вод здійснюється у річку Людомирка, з подальшим відведенням їх в р. Іква.

За кошти з місцевого бюджету вдалось профінансувати виготовлення проектно-кошторисної документації на «Реконструкцію каналізаційних очисних споруд смт Смига», станом на сьогодні, дана документація перебуває на стадії проходження державної експертизи. Місцева влада створила всі передумови для наступного логічного кроку – реконструкцію  принципово важливих для належного рівня життя населення споруд очищення стічних вод. Кошторисна вартість об'єкту будівництва становить 32 691,549 тис. грн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь