Феєрверки та шум після 22:00 заборонені законом!

Дата: 20.08.2020 10:52
Кількість переглядів: 872

Нещодавно в селищну раду надійшла скарга від жителів смт Смига щодо використання  невідомими піротехнічних засобів після 22:00. Як повідомляють наші поліцейські офіцери, порушником виявився житель Тернопільської області. Ведуться необхідні дії для притягнення його до відповідальності.

 

Сподіваємося, що подібні ситуації не повторяться, але  все ж хочемо надати роз’яснення як слід реагувати в разі порушення Вашого права на тишу і відпочинок.

 

В Україні існують обмеження за рівнем шуму як у приміщеннях, так і на вулиці, тому порушники мають нести відповідальність. У випадку, коли ваші спроби владнати ситуацію проханням/попередженням не закінчилися успіхом, безперечно необхідно викликати поліцію.

У відповідності до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", рівень шуму не може перевищувати показники, встановлені санітарними нормами, у:

- житлових будинках і прибудинкових територіях;

- лікувальних, санаторно-курортних закладах, будинках-інтернатах, закладах освіти, культури;

- парках, скверах, зонах відпочинку, розташованих на території мікрорайонів і груп житлових будинків;

- готелях та гуртожитках;

- розташованих в межах населених пунктів закладах громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу;

- інших будівлях і спорудах, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди.

Законом України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ з 22:00 до 8:00 голосно співати і кричати, користуватися звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами шуму, запускати салюти, феєрверки і використовувати піротехнічні засоби.

У випадках, коли мирним шляхом не вдається домовитися з правопорушником щодо дотримання вимог нормативів тиші, тоді є можливість притягнути таку особу до відповідальності.

Як зазначалося на початку даної новини - рекомендуємо викликати патрульних (тим паче, що в нашій громаді діє станція поліцейських офіцерів: +38 (093) 68 88 283,  +38 (099) 92 33 101).

Звертаємо увагу, що в разі, коли поліції не вдасться відразу поспілкуватися з порушниками, то ще буде 30 днів, щоб розглянути вашу заяву-звернення і покарати порушників тиші.

При доведенні провини галасливого порушника - з нього стягується штраф, максимальний розмір якого - 255 грн.. А за повторне таке порушення протягом року - 510 грн.

При порушенні тиші із супроводом особливої зухвалості чи цинізму (коли особа, що спричинила шум не реагує на прохання, попередження), що має прояви грубого порушення громадського порядку, то цілком можливо і кримінальне покарання за хуліганство.

Салюти та феєрверки Київ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь