Пошук

Чи можлива співпраця Смизької громади з німецькими організаціями?

Дата: 01.09.2020 10:44
Кількість переглядів: 579

 

Так, це можливо, і завдяки двом громадським організаціям це вже відбувається.

Минулого року, завдяки програмі «Meet Up: німецько – українські зустрічі молоді»,  Молодіжна рада Смизької ОТГ здійснила візит до німецької громади Небельшютц.  Мета поїздки: обмін досвідом та розвиток молоді з сільських територій.  Спілкування представників нашої Молодіжної ради з німецькою громадою після візиту  не закінчилося, а навпаки переросло у партнерські відносини.  Взимку члени Молодіжної ради, які є  засновниками громадської організації «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН» спільно з німецькою громадською організацією з Небельшютца «Steinleicht.de» написали проект Українсько-німецька резиденція пермакультурного ленд-арту "Мистецтво дотику" та подались на участь в конкурсі програми «Культура для змін» від Українського культурного фонду.

Проект зайняв друге місце, але нажаль не був реалізований через поширення пандемії COVID-19, що унеможливлювало приїзд німецької делегації у Смизьку громаду.

Проте, це не стало перепоною для подальшого спілкування і на разі спільно з Агенцією розвитку громад «Інтонація ЗМІН» та ГО «Мультикультурна Україна» ми розвиваємо новий напрямок співпраці – стимулювання молодіжного підприємництва та обмін досвідом у цій сфері.

Ми, як орган місцевого самоврядування, зацікавлені в розвитку нашої молоді. Нам важливо аби молоді люди нашої громади отримували закордонний досвід та повертались додому з новими знаннями, мотивацією та бажанням робити позитивні зміни у своїй громаді.

Голова громади Небельшютц Томас Жорнак пропонує молоді з Смизької ОТГ спробувати себе в різних професіях, що дозволить не просто заробити кошти, а ще й  вивчити німецький досвід в різних галузях, розвинути навички підприємництва, покращити рівень володіння німецькою мовою  та познайомитися ближче з німецькою культурою та звичаями.

Про доступні ваканції та вимоги до кандидатів повідомимо в наступних статтях.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь