Відновлено ремонт адмінбудівлі, де буде розміщено ЦНАП

Дата: 07.10.2020 16:39
Кількість переглядів: 513

В ході децентралізації спроможні громади отримали більш широкі повноваження, ресурси і відповідальність. Перелік послуг, які можуть надаватися на місцях, постійно розширюється. Очевидно, що і в Смизькій громаді  повинен бути сучасний Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) - єдине місце (приміщення), де можна отримати найнеобхідніші адміністративні послуги у комфортних умовах.

З 1 липня 2018 року розпочався другий раунд відбору учасників фази впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою». До участі в програмі (створення ЦНАПів) було відібрано 150 громад зі всієї України, в т. ч. Смизьку ОТГ. За умовами проекту, Смизька громада отримує техніку та меблі для ЦНАПу, також проектом розроблена тренінгова програма, яка передбачає навчання для спеціалістів  ЦНАПу. Однією із вимог участі  є те, що громада самостійно має  зробити ремонт приміщення та облаштувати його для потреб людей з інвалідністю.

Та на жаль, через недобросовісних підрядників, приміщення під ЦНАП ще й досі не здане в експлуатацію.

У зв'язку з цим, Смизькою селищною радою було ініційовано звернення до суду з позовною заявою до ТОВ "КОМПАНІЯ БАРБАКАН" про стягнення штрафних санкцій та збитків за порушення договору, а саме:- не у повному обсязі виконано взяті на себе зобов’язання; - у встановлений договором строк  не закінчено виконання робіт, передбачених затвердженою проектно-кошторисною документацією; - не здано об’єкт в експлуатацію; - не передано на баланс. Нагадаємо, що вище зазначена фірма була визнана переможцем за результатами проведення відкритих торгів на проведення капітального ремонту адміністративної будівлі як така, що запропонувала найбільш економічно вигідну цінову прпопозицію та подала необхідний пакет документів, які передбачалися тендерною документацією. 

У грудні минулого,  2019 року, секретарем Смизької селищної ради, Додь Н. В., були підписані останні платіжні доручення і виплачена вся сума договору, а це 6466191 грн 03 коп (шість мільйонів чотириста шістдесят шість тисяч сто дев’яносто одна гривня 03 коп.).  На момент виплати останньої суми коштів, роботи по ремонту адмінбудівлі були ще не завершені. Отримавши кошти на свій рахунок,  ТОВ "КОМПАНІЯ БАРБАКАН" більше не працювали на об'єкті та відмовилися завершити його будівництво, таким чином не виконавши зобов'язання передбачені договором.

Смизька селищна рада подала до суду на цю компанію, але як бачимо з досвіду інших громад, судова тяганина може тривати роками. 

Тому, аби завершити ремонтні роботи будівлі та забезпечити функціонування ЦНАПу та якісне надання адміністративних послуг жителям Смизької громади, селищна рада уклала договір підряду з ТзОВ "Нівелір" на суму 208100 грн., згідно з яким мають бути завершені усі будівельні роботи передбачені проектно-кошторисною документацією.

Сподіваємося, що невдовзі жителі громади зможуть отримувати всі необхідні адміністративні послуги у зручному та комфортному приміщенні.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь