Поліцейські офіцери Смизької громади проводять профілактичні бесіди з учнями шкіл

Дата: 08.10.2020 08:35
Кількість переглядів: 1577

З метою попередження та профілактики вчинення неповнолітніми злочинів та правопорушень, поліцейські офіцери Смизької громади проводять профілактичні бесіди із школярами.

07 жовтня 2020 року бесіди для учнів Березької гімназії 1-4 класів та 5-9 класів провели майор поліції - Приступа Віктор Іванович і старший лейтенант поліції - Коханець Роман Юрійович. Основним завданням зустрічі була розмова про те, як попередити та усунути негативні явища, пов’язані з жорстоким поводженням неповнолітніх стосовно однолітків.

Працівники поліції обговорили з учнями поняття «булінгу». З’ясовували також його види і форми, обговорили питання щодо його протидії. Поліцейські наголосили на недопущенні жорстокості й насильства серед дітей та негативні наслідки насильства і жорстокої поведінки.

Майор поліції також розповів учням про відповідальність за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніми. Окремо зупинились на злочинах проти життя і здоров’я, волі, честі та гідності особи.

«Відповідальність за скоєння правопорушень настає після досягнення особою 14-річного віку. Проте не варто забувати, що до досягнення повноліття особою, яка скоїла злочин, відповідальність нестимуть батьки порушника», — коментує майор поліції.

По закінченню зустрічі працівники поліції звернули увагу дітей на недопущення фальшивих викликів поліції, швидкої та МНС, оскільки за кожен такий випадок можна понести відповідальність, та обговорили з дітьми правила поведінки у школі, наслідки пропусків занять та ввічливе ставлення до вчителів та оточуючих.

 

А тижнем раніше, 29 вересня, такі ж бесіди були проведені з учнями 9-11 класів Студянського ліцею. Сподіваємося, що такі заходи будуть запобігати зростанню випадків правопорушень серед неповнолітніх та підвищать авторитет правоохоронних органів серед молоді.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь