Пошук

У Смизькій ЗОШ поліцейські розповідали дітям про небезпеку в інтернет-просторі

Дата: 10.02.2021 10:32
Кількість переглядів: 717

09 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Цього дня мільйони людей об’єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки в всесвітній мережі.

У Смизькій ЗОШ І – ІІІ ступенів долучились до відзначення Дня безпечного Інтернету. З учнями 8 – 11 – х класів було проведено лекції на тему «Загальна інформація щодо розповсюдження ризиків в Інтернет – просторі» інспектором сектору ювенальної превенції Дубенського РВП ГУНП в Рівненській області лейтенантом поліції Єрмалаєвою Т. С. та старшим лейтенантом поліції Смизької ТГ Коханцем Р. Ю.

Працівники поліції розповіли здобувачам освіти, які загрози можуть чекати на них у всесвітній мережі, а також дали поради як убезпечити себе від дій інтернет-зловмисників.

Інспекторка ювенальної превенції Тетяна Сергіївна Єрмалаєва розповіла учням про пастки, в які вони можуть потрапити під час користування мережею. Однією із розповсюджених таких небезпек є Інтернет-шахрайства. Аферисти, використовуючи фейкові акаунти, входять у довіру неповнолітніх та отримують особисту інформацію, зокрема, щодо місця навчання та проживання, банківських рахунків батьків, способу життя родини тощо. В результаті дитина може стати об’єктом скоєння злочину. Поліцейська наголосила на тому, що не можна викладати в соціальні мережі особисту інформацію про себе, передусім інтимного характеру. Варто пам’ятати, що друзі в соціальних мережах - це незнайомці в реальному житті, наміри яких можуть бути злочинними. Не менш небезпечними є Інтернет-спільноти, які пропагують насильство та суїцидальну поведінку, порадила дітям негайно повідомляти дорослих про психологічні атаки зі сторони адміністраторів таких груп, адже наслідки спілкування з ними можуть бути непоправними.

В кінці зустрічі інспекторка поліції зауважила, що мережа Інтернет дає нескінченну кількість інформації для самонавчання та пізнання кращої сторони світу, але занурюючись у всесвітнє павутиння, діти повинні не втрачати пильність та завжди пам’ятати про правила безпечної поведінки в мережі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь