Оголошення для жителів багатоквартирних будинків

Дата: 09.03.2021 16:48
Кількість переглядів: 645

Шановні жителі багатоквартирних будинків смт Смига!

У селищі є 28 багатоквартирних будинків, майже всі квартири є приватизованими та були передані у власність жителям безкоштовно, тобто власники отримали право володіти, користуватися та розпоряджатися майном на власний розсуд.

Проте наразі складається ситуація, за якої мешканцями цих квартир перекладається відповідальність за свої власні помешкання на плечі органу місцевого самоврядування. Хочемо зазначити, що розподіл прибудинкової території, обрізка дерев чи будь-яка інша господарська діяльність на прибудинковій території – це справа не селищної ради, а жителів того чи іншого будинку.

Селищна рада готова розробити процедуру розподілу прибудинкових ділянок, проте досі не побачила бажання жителів ініціювати цей процес.

Варто зазначити, що селищна рада не претендує на прибудинкові території, які використовуються жителями багатоквартирних будинків.

Багатоквартирні будинки є не тільки у Смизі, а й в інших населених пунктах громади, проте їхні жителі беруть відповідальність за своє житло та самостійно спільно вирішують свої власні, приватні проблеми, в той же час жителі індивідуальних  будинків роблять у них та на прилеглій до будинку території абсолютно все самі та розраховують виключно на власні сили.

Тому починайте ставати власниками свого майна та реалізовуйте надані цим можливості,  звикайте нести відповідальність за своє майно.

Для юридичного оформлення майнових прав на квартири та прибудинкову територію, для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, найкращою формою самоорганізації для вас є звичайно створення ОСББ.

Щодо ситуації на сьогодні, то стосунки з КП «Комунальник» Смизької селищної ради регламентуються договором та переліком послуг перерахованих у ньому. За що платите, те й вимагайте!

 

 

 

Виконавчий комітет Смизької селищної ради

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь