На Рівненщині власники елітних авто сплатили майже 840 тис грн транспортного податку

Дата: 29.06.2021 16:33
Кількість переглядів: 359

За 5 місяців 2021 року до місцевих бюджетів Рівненської області  власники елітних авто сплатили 839 тис грн транспортного податку. Зокрема, власники автомобілів – юридичні особи сплатили 577 тис гривень, фізичні особи, відповідно, 262 тис  гривень.  

Головне управління ДПС Рівненській області нагадує, що у 2021 році підлягають оподаткуванню транспортним податком легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5-ти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад  375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2021 році — 2 250 000 грн). Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.

Обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів оподаткування фізосіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку. Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату податку  та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку за місцем його реєстрації  до 1 липня базового податкового (звітного) періоду (року). Щодо об'єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізособою, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт. Контролюючий орган надсилає ППР новому власнику після отримання інформації про перехід права власності. Нарахування податку та надсилання (вручення) ППР фізособам — нерезидентам здійснюють за місцем реєстрації об'єктів оподаткування, що перебувають у власності таких нерезидентів.

Все, що необхідно знати власникам легкових автомобілів про транспортний  податок у 2020 році

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь