Пошук

Про нюанси, які виникають при використанні права на податкову знижку

Дата: 02.07.2021 08:14
Кількість переглядів: 404

До Центрів обслуговування платників досить часто звертаються громадяни з питанням щодо можливості скористатися правом на податкову знижку. Певні нюанси виникають вже під час підготовки відповідних документів, які потрібно подати до контролюючих органів разом з декларацією про майновий стан і доходи.  Як зауважила начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Людмила Кончук, одним з основних питань, які задають декларанти, є питання чи мають вони право включити до податкової знижки понесені витрати, у разі відсутності договору про навчання.

Тож, в Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що відповідно до норм чинного законодавства, платник податку може включити до податкової знижки фактично здійснені ним витрати у вигляді суми коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів позашкільної освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

Щоб скористатися правом на податкову знижку, платник податку має подати до контролюючих органів декларацію про майновий стан і доходи, а також відповідні підтверджуючі документами понесених витрат. Зокрема, це копія договору, що ідентифікує заклад освіти – надавача послуг і здобувача освіти – отримувача послуг (його законного представника) та/або юридична чи фізична особа, яка здійснює оплату.

Зверніть увагу, що у договорі про навчання повинно бути зазначено прізвище, ім’я та по батькові особи, яка буде безпосередньо навчатися (дитини).

Виходячи з цього, декларант не може скористатися правом на податкову знижку у разі відсутності договору з навчальним закладом.

 

Головне управління ДПС у Рівненській області
Ви платите за навчання або за іпотеку і маєте легальний дохід? Держава  компенсує частину витрат. Розповідаємо, як — Тексти.org.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь