Більшість підприємців Рівненщини надають перевагу другій групі єдиного податку

Дата: 04.08.2021 16:02
Кількість переглядів: 693

Станом на початок серпня цього року на обліку в Головному управлінні ДПС у Рівненській області перебувало 38420 фізичних осіб – підприємців, з яких 30601 (79,6 %) застосовують спрощену систему оподаткування. Більшість підприємців-спрощенців перебувають на другій групі єдиного податку –  13286 (43 %). Трохи менше – майже 12 тисяч - обрали третю групу спрощеної системи. Платниками першої групи єдиного податку є 5356 підприємців.

За сім місяців поточного року приватні підприємці Рівненщини, які обрали спрощену систему оподаткування, сплатили майже 370 млн. грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним минулорічним періодом надходження зросли на 19 %.

В Головному управлінні нагадують суб’єктам господарювання, що з 1 січня 2021 року обов’язковим є використання РРО для ФОП, які здійснюють:

надання платних послуг у сфері охорони здоров'я,

реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння,

реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення,

реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту,

ФОП-єдинникам II-IV групи, обсяг доходу яких протягом календарного року  перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2021 році - 1 320 000 гривень).  

Зверніть увагу, в ГУ ДПС у Рівненській області за телефоном  (0362) 692-628 можна отримати роз’яснення щодо  питань функціонування програмних РРО.

Головне управління ДПС у Рівненській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь