Пошук

На Рівненщині сума проведених через РРО розрахунків зростає

Дата: 28.08.2021 10:10
Кількість переглядів: 345

 

Завдяки сумлінності суб’єктів господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг, а також постійному дієвому контролю ДПС за дотриманням чинних норм порядку проведення розрахунків, кількість зареєстрованих РРО, що використовується суб’єктами господарювання, та сума проведених  через РРО розрахунків постійно зростає.

 

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що податкова служба здійснює постійний аналіз даних про виторги суб’єктів господарювання. Так, одним з основних критеріїв оцінки діяльності управління податкового аудиту є показник зросту виторгів, проведених через зареєстровані платниками реєстратори розрахункових операцій. Цей показник також є оцінкою розвитку регіону в цілому.

 

 За результатами діяльності за 1 квартал 2021 рокуна Рівненщині  такий зріст у порівнянні з минулим роком склав 16 відсотків, за результатами діяльності за 7 місяців 2021 року - 29 відсотків.  Виторг станом на 01.08.2021 склав 6057,5 млн грн проти 4697 млн грн за 7 місяців  2020 року.

 

Податківці звертають увагу суб’єктів господарювання на обов’язковість та повноту реєстрації всіх розрахункових операцій, які вони здійснюють у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за операціями з приймання готівки для подальшого її переказу.

 

З метою збільшення в подальшому показника зросту виторгів, робота управління податкового аудиту ГУ ДПС в області і надалі буде  спрямована на підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи, проведення хронометражів обсягів розрахункових операцій, «детінізацію» обігу підакцизних товарів шляхом перешкоджання незаконній діяльності у цій сфері, розширення сфер застосування РРО для ризикових видів діяльності та залучення таких платників до декларування обсягів доходів, а також проведення роз’яснювальної роботи з платниками.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал ДПС України https://t.me/tax_gov_ua

 

Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь