Повідомлення про необхідність укладення договору про надання послуг з вивезення і захоронення побутових відходів

Дата: 15.09.2021 13:56
Кількість переглядів: 273

Комунальне підприємство «Комунальник» Смизької селищної ради повідомляє суб’єктів підприємницької діяльності, власників об’єктів житлової нерухомості, мешканців територій населених пунктів Смизької селищної ради про необхідність укладення договорів на вивезення  і захоронення  побутових відходів.

Відповідно до частини 2 статті 35 -1 ЗУ «Про відходи» Власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 17 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» громадяни зобов’язані дотримуватись правил благоустрою територій населених пунктів.

Згідно з частиною 1 статті 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до рішення  виконавчого комітету Смизької селищної ради №37 від 23 квітня 2021 року «Про поводження з побутовими відходами» суб’єкти господарювання (юридичні особи, фізичні особи-підприємці), які здійснюють господарську діяльність на території Смизької селищної ради, мешканці смт Смига – споживачі послуг,  повинні укласти договір про надання послуг з вивезення побутових відходів(збирання, зберігання, перевезення, знешкодження, видалення і захоронення) відходів з Комунальним підприємством «Комунальник» Смизької селищної ради, яке визначено виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів на території смт Смига, згідно рішення виконавчого комітету Смизької селищної ради від 25 лютого 2021 року №15 «Про затвердження протоколу конкурсної комісії та визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території смт Смига».

Тому, Комунальне підприємство «Комунальник» Смизької селищної радипопереджає юридичних та фізичних осіб населених пунктів Смизької селищноїради щодо необхідності укласти договір із надавачем послуг на вивіз твердих побутових відходів.

Таким чином, відсутність у фізичної особи, юридичної особи, підприємця, договору на вивезення побутових відходів є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території  селища та сіл Смизької селищної ради, затверджених рішенням Смизької селищної ради №1344 від 07 травня 2019 року та тягне за собою адміністративну відповідальність. 

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою території  селища та сіл Смизької селищної ради, уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких до порушників буде відкриватись адміністративне провадження.

Відповідно до статті 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн.) до вісімдесяти (1360 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти (850 грн.)  до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Додатково інформуємо, договір про надання послуг з вивезення  і захоронення побутових відходів можна укласти в приміщенні Комунального підприємства «Комунальник» Смизької селищної ради за адресою: смт Смига, вул. Заводська,1.

Тел. 03656-56-011

У випадку непідписання Вами договору про вивезення побутових відходів з надавачем послуги Ви будете притягнуті до адміністративної відповідальності відповідно до статті 42 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” та статті 152 кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів»

Вартість 1м3 вивезення і захоронення побутових відходів  у КП  «Комунальник» для бюджетних та інших організацій,  населення становить 214,30 грн/м3,  вартість вивезення і захоронення побутових відходів становить 25,00 грн на одну людину в місяць.

 Коментар – сім’я із двох осіб за 12 місяців за вивіз ТПВ заплатить 600 грн., мінімальний штраф за неукладення договору становить 340 грн.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь