Пошук

Податкова інформує:

Дата: 22.10.2021 16:10
Кількість переглядів: 352

Увага! Інформація про податкову амністію розміщена у спеціальному банері

 

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують жителям Рівненщини, що в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів, з яких не були сплачені податки і збори (податкова амністія).

В рамках цієї кампанії громадяни, які протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року, отримували доходи без сплати податків, мають можливість  повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Детальна інформація  щодо одноразового спеціального декларування оприлюднюється на вебпорталі ДПС в тематичному банері «Одноразове добровільне декларування» за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya. Звертаємо увагу, що банер містить розділи: нормативно-правові актиповідомленняроз’яснення для платниківаналітичні данізворотній зв’язокподати декларацію.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Платники податків Рівненщини надають перевагу сучасному формату звітування

 

На Рівненщині за підсумками січня-вересня 2021 року платниками податків до Головного управління ДПС у Рівненській області було подано 335,6 тис документів податкової та іншої звітності, з них в електронному вигляді – 300,5 тис. документів, що складає 90% від загальної кількості. Зауважимо, що кількість документів, що подаються в електронному вигляді, постійно зростає.

Звертаємо увагу платників податків, які ще звітують в паперовому вигляді, що Державною податковою службою України запроваджено та постійно удосконалюється безкоштовний сервіс «Електронний кабінет» (за адресою http://cabinet.tax.gov.ua), який дозволяє здійснювати взаємодію органів ДПС та платників податків у режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення. Особливо в умовах карантинних обмежень платникам пропонується надавати перевагу форматам дистанційної комунікації. Серед переваг використання електронних сервісів слід відзначити підвищення ефективності роботи суб’єктів господарювання, комфорт громадян, економію часу, уникнення черг при поданні звітності до контролюючих органів, зменшення взаємодії громадян і бізнесу з податковими органами. Тож обирайте сучасний формат взаємодії та звітуйте дистанційно!

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Легальність походження алкоголю можна встановити на вебпорталі ДПС

 

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу, що на вебпорталі ДПС можна перевірити марки акцизного податку для маркування алкогольних напоїв, тобто встановити легальність походження алкогольного напою.

Марка для алкогольних напоїв повинна містити двомірний штрих-код швидкого реагування (далі – QR-код) та лінійний штрих-код (далі – штрих-код). Це передбачено пунктом 5 постанови Кабінету Міністрів України
від 27.12.2010 № 1251, зі змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 12.02.2020 № 97 «Про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів».

Штрих-код містить інформацію про серію та номер марки.

QR-код містить інформацію про серію та номер марки, реквізити покупця марки: для юридичних осіб – код згідно з ЄДРПОУ, для фізичних осіб – підприємців – код, який відображає реєстраційний номер облікової картки платника податків, та посилання на веб-ресурс для перевірки марки.

Перевірити акцизну марка можна за допомогою електронного сервісу «Пошук акцизної марки», який працює за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark.

Під час сканування мобільним пристроєм QR-коду, який нанесено на марку акцизного податку, здійснюється посилання на веб-ресурс https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark для миттєвої перевірки марки.

У разі неможливості зчитування QR-коду за суб’єктивними причинами (розірвано код, зам’ято тощо), інформацію можна перевірити в ручному режимі. Для цього на офіційному вебпорталі ДПС у розділі «Електронний кабінет» необхідно вибрати розділ «Реєстри» – «Пошук марки акцизного податку».

У полі «Вид марки» обираємо  значення «Нового зразка» для марки, яка містить QR-код (тобто нового зразка, що запроваджений з 01.05.2020).

У полі «Серія марки» зазначаємо серію марки, яка складається з комбінації чотирьох великих літер англійського алфавіту.

У полі «Номер марки» зазначаємо номер марки, який складається з шести цифр.

Далі кнопка «Пошук».

Після чого висвітлюється назва суб’єкта господарювання та його код ЄДРПОУ, якому було видано зазначену одиницю марки акцизного податку.

 Цей електронний сервіс дозволяє громадянам не тільки перевіряти легальність походження алкогольних напоїв та тютюнових виробів, але й надає можливість здійснювати громадський контроль за обігом підакцизних товарів. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

--

З повагою,

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Рівненській області

(0362) 69-25-52

http://rv.tax.gov.ua/

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінках Фейсбук.

ДПС України: https://www.facebook.com/TaxUkraine

ГУ ДПС у Рівненській області: https://www.facebook.com/tax.rivne


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь