АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ проекту рішення Смизької селищної ради «Про затвердження місцевих податків та зборів на території Смизької селищної ради на 2022 рік»

Дата: 14.05.2021 08:48
Кількість переглядів: 743

АНАЛІЗ  РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ

проекту рішення Смизької селищної ради

"Про затвердження місцевих податків

та зборів на території Смизької

селищної ради на 2022 рік"

 

 

І. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом регулювання

        

Згідно зі статтею 10 та пунктом 12.3 статті 12 Податкового кодексу України законодавчо закріплено право органів місцевого самоврядування встановлювати місцеві податки та збори в межах своїх повноважень.

Податковим кодексом України визначено, рішення про встановлення місцевих податків та зборів офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 25 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів або змін (плановий період).

Відповідно до пункту 12.3.5 статті 12 Податкового кодексу України, якщо Смизька селищна рада  до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування місцевих податків та/або зборів, сільська, селищна, міська рада або рада об’єднаних територіальних громад, створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків та/або зборів, що є обов’язковими згідно з нормами Податкового кодексу , такі податки та/або збори справляються виходячи з норм  Кодексу із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування таких місцевих податків та/або зборів.

Місцеві податки та збори зараховуються в повному обсязі до місцевого бюджету  та, відповідно до діючого законодавства, є джерелом формування загального фонду місцевого бюджету, забезпечують збалансованість дохідної частини бюджету та задоволення першочергових потреб Смизької  територіальної громади. Кошти від їх надходження спрямовуються на забезпечення  функціонування бюджетних установ, благоустрій територій  громади, виконання програм соціально-економічного розвитку Смизької  територіальної громади, вони відіграють значну роль у забезпеченні місцевого самоврядування власним фінансовим ресурсом.

Виходячи з вищевикладеного, з метою безумовного виконання Податкового кодексу України, недопущення суперечливих ситуацій, забезпечення дохідної частини місцевого бюджету, виконання програм соціально-економічного розвитку  територіальної громади, Смизька селищна рада має прийняти рішення «Про встановлення ставок єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік».

 

Підтвердження важливості проблеми

 

У разі прийняття  рішення "Про встановлення ставок єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік" очікується, що в бюджет Смизької   територіальної громади надійдуть кошти  в сумі  близько 4 236,00 тис. грн.

           Прийняття рішення з даного питання необхідне для прозорого та ефективного встановлення місцевих податків, здійснення необхідного контролю за повнотою проведення платежів, необхідності наповнення  бюджету та направлення коштів на соціальні програми громади, зокрема: програми соціальної  підтримки незахищених верств населення; утримання дошкільних навчальних закладів; утримання загальноосвітніх шкіл громади; поточний ремонт доріг, організацію благоустрою населених пунктів.  

Проблема має вплив на суб’єктів господарювання, громаду, місцеву владу.  Ефективність розвитку територіальних громад потребують відповідного фінансового забезпечення, безпосередньо залежного від способу наповнення місцевих бюджетів. Проблема, яку пропонується вирішити шляхом прийняття відповідного регуляторного акта,  важлива для всіх  членів об’єднаної територіальної  громади.

Проектом передбачається створення умов для надходження до місцевого бюджету  коштів від сплати транспортного податку, туристичного збору,  єдиного податку, забезпечення позитивного впливу на ринкове середовище та умови конкуренції на території    громади.

З метою уникнення надмірного податкового навантаження визначено оптимальний рівень оподаткування, який би забезпечував стабільні та достатні надходження в бюджет громади, а з іншого боку, не ліквідував би стимулів до ведення підприємницької діяльності.

Станом на 01.01.2021 року на території Смизької  територіальної громади обліковано 139 платників єдиного податку з них:47 платника І групи, 80 платників ІІ групи.

Надходження від сплати єдиного податку за 2020 рік  до місцевого бюджету 3 552,3 тис. грн. з них: 2 968,5 тис. грн. надійшло від фізичних осіб. Транспортний податок у 2020 році надійшов у сумі 6,3 тис.грн.

Ставки податку по туристичному зборі та транспортного податку  встановлені.

Ставки єдиного податку для суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування та віднесені до І та ІІ групи платників єдиного податку також залишаються на рівні попередніх років і встановлені за максимальним розміром (І група - в розмірі 10% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, ІІ група - 20% від мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року).

Беручи до уваги, що надходження від сплати єдиного податку до селищного   бюджету за два попередніх роки зростає, а саме: 2018 р. –3 338,6 тис. грн., 2019 р. – 3 395,4 тис. грн., 2020р. – 3 552,3 тис. грн.. можна зробити висновок, що на території Смизької  територіальної громади створено сприятливе економічне середовище для ведення бізнесу.

Враховуючи те, що транспортний податок встановлюється Податковим кодексом та  не підлягає регулюванню органами місцевого самоврядування він буде справлятись виходячи з норм Кодексу у фіксованому розмірі - 25 000 грн. за один об’єкт оподаткування. Обсяг надходжень до місцевого бюджету не зміниться, тому втрати до бюджету по даному податку не розраховувались.

Разом з тим, у разі не прийняття рішення про встановлення транспортного податку селищна рада порушить норми Податкового кодексу України в частині обов’язкового встановлення цього податку 

     Враховуючи, вищевикладене, Смизькою селищною  радою розробляється проект рішення «Про встановлення ставок ставок єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік».» та публікується у визначений законом спосіб на сайті Смизької  селищної ради .

 

Основні групи, на які проблема справляє вплив:

 

Групи

Так

Ні

Громадяни

так

 

Держава

так

 

Суб’єкти господарювання

так

 

у тому числі суб’єкти малого підприємництва*

так

 

 

 

Обґрунтування неможливості вирішення проблеми за допомогою ринкових механізмів.

 

          Застосування ринкових механізмів для вирішення вказаної проблеми не є можливим, оскільки відповідно до чинного законодавства повноваження щодо встановлення місцевих податків є виключною компетенцією органів місцевого самоврядування..

          У разі якщо до 15 липня року,що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування місцевих податків селищна рада не прийняла дане рішення ,такі податки справляються ,виходячи з норм Податкового кодексу України із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року,що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування таких місцевих податків ( стаття 12.3.5 Податкового кодексу України).

 

 

II. Цілі державного регулювання

 

Цілі державного регулювання, безпосередньо пов'язані з розв'язанням проблеми:

 

Основною метою розробки проекту є забезпечення практичної реалізації чинного законодавства шляхом встановлення ставок єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік на території Смизької територіальної громади.

Основними цілями регулювання є:

- здійснити планування та прогнозування надходжень від єдиного , транспортного податку і туристичного збору при формуванні бюджету територіальної громади;

- встановити доцільні і обґрунтовані розміри ставок єдиного , транспортного податку і туристичного збору з урахуванням рівня платоспроможності громадян та суб’єктів господарювання та відповідно до потреб місцевого бюджету територіальної громади;

- забезпечити додаткові надходження до бюджету територіальної громади, з метою забезпечення належного фінансування програм соціально-економічного та культурного розвитку громади;

- забезпечити своєчасне надходження до бюджету територіальної громади даних податків та зборів;

- забезпечити відкритість процедури, прозорість дій органу місцевого самоврядування;

 

 

ІІІ.  Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення цілей

 

 

  1. Визначення альтернативних способів

 

 

Вид альтернативи

Опис альтернативи

                            Альтернатива 1.

Не прийняття регуляторного акта

( залишення існуючої на даний момент ситуації без змін).

 

Порушення норм Податкового кодексу, оскільки відповідно до пункту 10.2¹ статті 10 Податкового кодексу України встановлення єдиного податку є обов'язковим. Відповідно до підпункту 12.3.5 пункту 12.3 статті 12 Податкового кодексу України  єдиний податок буде справлятись виходячи з норм Кодексу із застосуванням  ставок,  які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування таких місцевих податків та/або зборівВтрати бюджету територіальної громади в результаті неприйняття рішення «Про встановлення ставок єдиного , транспортного податків і туристичного збору

на 2022 рік», не дозволить профінансувати заходи соціального, економічного та інженерного значення територіальної громади (благоустрій, утримання комунальних закладів та інше.)

                         Альтернатива 2.

 Прийняття регуляторного акта

відповідно до Податкового кодексу

                                України

   Дотримання вимог податкового законодавства. Забезпечення досягнення цілей державного регулювання. Прийняття даного рішення  забезпечить досягнення, чітких та прозорих механізмів справляння та сплати  єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік».на території Смизької селищної ради та відповідне наповнення бюджету територіальної громади. Забезпечить  фінансову основу самостійності органу місцевого самоврядування. До бюджету територіальної громади орієнтовно надійде 4236,00 тис. грн., що дозволить належне фінансування програм соціально-економічного розвитку громади.

 

 

 

Примітка: Максимальна ставка податку для платників І групи 10% – 227,0 грн. на 2021 рік та 248,1 грн. на 2022 рік (від розміру прожиткового мінімуму  для працездатних осіб, установленого законом на 01.01.2021р. –  2270,00 грн., прогнозовано на 2022 рік – 2481,00 грн.),  ІІ групи 20% –  1200,00 грн. на 2021 рік та 1340,00 грн. на 2022 рік (від розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 01.01.2021р. – 6000,00 грн., прогнозна на 2022р. – 6700,00 грн.).

При описі альтернатив використовувалися розрахункові прогнозні показники надходжень до бюджету від сплати єдиного податку платниками І та ІІ груп.

 

 

 

Розрахунок витрат на одного суб’єкта господарювання – платників І групи єдиного податку у 2022 році

 

                                                                                                         Таблиця 1

Розмір ставки,

%

Оплата  за  місяць, грн

Оплата за рік одним суб’єктом господарювання, грн.

10

248,10

2977,20

 

Примітка: При розрахунках ураховано розмір прожиткового мінімуму у 2021р. – 2270,00 грн., 2022р. – 2481,00 грн. (лист Міністерства фінансів України від 13.08.2020 №05110-14-6/25074).

 

 

Розрахунок витрат на одного  суб’єкта господарювання – платників ІІ групи єдиного податку у 2022 році

 

Таблиця 2

Розмір ставки,

%

Оплата  за  місяць, грн

Оплата за рік одним суб’єктом господарювання, грн.

20

1340,0

16080,0

 

Примітка: При розрахунках ураховано розмір мінімальної заробітної плати у 2021р. – 6000,0  грн., 2022р. – 6700,0 грн. (лист Міністерства фінансів України від 13.08.2020 №05110-14-6/25074).

 

Відповідно до орієнтованої кількості платників єдиного податку 1 та 2 групи у 2022 році складає: І група – 47 осіб, 2 група – 80 осіб; а надходжень до бюджету: 1 група –139 928,4  грн., а  ІІ група   -1 286 400,00 грн.

 

 

  1. Оцінка вибраних альтернативних способів досягнення цілей

 

 

Оцінка впливу на сферу інтересів органів місцевого самоврядування

 

Вид альтернативи

 Вигоди

  Витрати

Альтернатива 1

Відсутні

 Відсутні.

Альтернатива 2

  1. Забезпечить дотримання вимог Податкового кодексу України, реалізацію наданих органам місцевого самоврядування повноважень.
  2. Забезпечить відповідні надходження до бюджету територіальної громади від сплати місцевих податків .
  3. Створить сприятливі фінансові можливості місцевої влади для задоволення соціальних та інших потреб територіальної громади.

4. Вдосконалить відносини між селищною радою та   суб’єктами господарювання пов’язаних зі справлянням податків та зборів.

Витрати, пов’язані з підготовкою регуляторного акта та проведення відстежень результативності даного регуляторного акта та процедур з його опублікування.

 

 

 

Оцінка впливу на сферу інтересів громадян

 

Вид альтернативи

 Вигоди

  Витрати

Альтернатива 1

Сплата податку за ставками, передбаченими Податковим кодексом України

Відсутні.

Альтернатива 2

  1. Сплата податків за обґрунтованими ставками. Відкритість процедури, прозорість дій місцевого самоврядування, яка передбачає внесення пропозицій та зауважень.

3.  Створення сприятливих  фінансових можливостей селищної ради для покращення рівня соціальної захищеності територіальної громади в цілому та кожного мешканця.

Затрати часу, необхідні для вивчення положень про місцеві податки та обговорення проекту рішення.

 

 

 

Оцінка впливу на сферу інтересів суб’єктів господарювання

 

 

Вид альтернативи

 Вигоди

  Витрати

Альтернатива 1

Сплата податку  за ставками, передбаченими Податковим кодексом України

Втрати часу на отримання роз’яснень щодо діючих ставок та їх адміністрування.

 

Альтернатива 2

1.Забезпечення прозорих та зрозумілих умов з питань справлянняєдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік».

за встановленими ставками. 2.Додаткові надходження до  місцевого бюджету, які дозволять збільшити витрати на інфраструктуру  громади та створити сприятливі умови для діяльності  та ведення бізнесу

Затрати часу, необхідні для ознайомлення з рішенням про місцеві податки і збори.

Детальна інформація щодо очікуваних витрат наведено у додатку 1 до цього АРВ

 

 

 

         

 ІV.  Вибір найбільш оптимального альтернативного способу досягнення цілей

       

Рейтинг результативності (досягнення цілей під час вирішення проблеми)

Бал результативності ( за чотирибальною системою оцінки)

Коментарі щодо присвоєння відповідного бала

Альтернатива 1

1 - цілі прийняття регуляторного акта не можуть бути досягнуті (проблема продовжує існувати)

Така альтернатива є неприйнятною в зв’язку з тим, що в даному випадку відповідно до статті 12.3.5 Податкового кодексу України, такі податки та/або збори справляються із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування таких місцевих податків та/або зборів, що не сприятиме наповненню міського бюджету в можливих обсягах та протирічить нормам чинного законодавства (не дотримання процедури прийняття регуляторного акта та порушення норми статті 12 Податкового кодексу України).

Очікуванні втрати бюджету територіальної громади  складатимуть : 4236,00  тис. грн., що не дозволить профінансувати заходи соціального, економічного та інженерного значення територіальної громади (благоустрій, утримання комунальних закладів та інше)

 

Альтернатива 2

3 - цілі прийняття проекту регуляторного акта можуть бути досягнуті майже повною мірою (усі важливі аспекти проблеми існувати не будуть)

Прийняття даного рішення  забезпечить досягнути вста-новлених цілей, чітких та прозорих механізмів спра-вляння та сплати даних податків і зборів на території Смизької селищної ради та відповідне наповнення бюджету територіальної громади. Забезпечить  фінан-сову основу самостійності органу місцевого само-врядування. До бюджету територіальної громади орієнтовно надійде 4 236,00 тис. грн., що дозволить профінансувати   комунальні заклади освіти, благоустрій та інші соціальні програми. Таким чином, прийняттям вказаного рішення буде досягнуто балансу інтересів громади і платників податків і зборів.

Дотримано вимоги подат-кового законодавства.

                     

 

 

Рейтинг результативності

Вигоди

(підсумок)

Витрати

(підсумок)

Обґрунтування відповідного місця альтернативи у рейтингу

Альтернатива 2

Держава: Надходження додаткових коштів до бюджету територіальної громади; спрямування додаткового фінансового ресурсу на соціально-економічний розвиток громади. Громадяни:

Сплата податків  за обґрунтованими ставками.

Суб’єкти господарювання: Сплата податків за обґрунтованими ставками.

 

 

Держава:

Витрати, пов'язані з підготовкою регуляторного акта та його  опублікуванням на  офіційному веб сайті масової інформації. Громадяни:

Сплата податків  за встановленими ставками

Суб’єкти господарювання: Витрати: Сплата податків  за запропонованими ставк

ами. 

 

Дана альтернатива є найбільш прийнятною.

Вибір даної альтернативи забезпечить стабільне надходження коштів до місцевого бюджету, суттєво

не вплинувши на інтереси суб’єк-тів господарю-вання.

Альтернатива 1

 

 

 

Держава:

Відсутні

 

Громадяни:

Сплата податків за ставками, передбаченими Податковим кодексом України

 

Суб’єкти господарювання: Сплата податків і зборів за  ставками, передбаченими Податковим кодексом України

Держава:

Відсутні

 

Громадяни:

Відсутні

 

Суб’єкти господарювання: Витрати:

Планові витрати, : 4236,00 тис. грн.

Дана альтер-натива є неприй-нятною. Недофінансування місцевого бюджету  ставить під загрозу вико-нання  місцевих програм еконо-мічного і  соціаль-ного розвитку, соціального  захисту терито-ріальної громади та забезпечення якісних послуг.

 

 

 

 

     Рейтинг

 

Аргументи щодо переваги обраної альтернативи/причини відмови від альтернативи

Оцінка ризику зовнішніх чинників на дію запропонованого регуляторного акта

Альтернатива 2

Альтернатива є  доцільною. Цілі прийняття проекту рішення «Про встановлення ставок єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік».

  будуть досягнуті майже в повній мірі.  До селищного бюджету надійдуть додаткові кошти від сплати податків, а податкове навантаження для платників не буде надмірним. Прийняттям  вказаного рішення буде досягнуто балансу інтересів селищної ради і платників податків.

Зміни до чинного законодавства:

  • Податкового кодексу України;
  • Бюджетного кодексу України;

та інші закони (зміна мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, тощо).

 

Альтернатива 1

У разі неприйняття регуляторного акта, що спричинить втрати дохідної частини бюджету і відповідно не виконання бюджетних програм. Вказана альтернатива є неприйнятною.

Зміни до чинного законодавства:

 -Податкового кодексу України;

-Бюджетного кодексу України;

 та інші закони (зміна мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, тощо).

         

 Таким чином для реалізації обрано Альтернативу 2 – встановлення економічно- обґрунтованих ставок єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік».

що є посильними для платників податків, та забезпечить фінансову основу самостійності органу місцевого самоврядування – Смизької територаіальної громади.

 

                                                                                        

          VМеханізм, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми

 

Основними механізмами, які забезпечать розв’язання визначеної проблеми є  встановлення  ставок єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік» шляхом прийняття  регуляторного акту.

Заходи, які забезпечують розв’язання даної проблеми:

- розробка проекту рішення «Про встановлення ставок  єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік» та АРВ до нього;

- проведення консультацій, робочих нарад, зустрічей з суб’єктами господарювання, жителями громади;

-оприлюднення проекту рішення разом з аналізом проекту регуляторного акта, отримання зауважень і пропозицій;

- підготовка експертного висновку відповідною комісією щодо відповідності проекту рішення вимогам статей 4 та 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»;

- отримання пропозицій від ДРС по удосконаленню проекту регуляторного акта;

- прийняття рішення на сесії мизької селищної ради та його оприлюднення у встановленому законодавством порядку;

- проведення заходів з відстеження результативності регуляторного акта.

 

 

 

VI. Оцінка виконання вимог регуляторного акта залежно від ресурсів, якими розпоряджаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування, фізичні та юридичні особи, які повинні проваджувати або виконувати ці вимоги

 

Бюджетні витрати на адміністрування регулювання суб’єктів малого підприємництва не підлягають розрахунку, оскільки встановлені нормами Податкового кодексу України. Органи місцевого самоврядування наділені повноваженнями  встановлювати ставки місцевих податків і зборів, не змінюючи порядок їх обчислення, сплати та інші адміністративні процедури.

Розрахунок витрат для суб’єктів малого підприємництва (М-тест) додається.

.

 

VII. Обґрунтування запропонованого строку дії регуляторного акта

 

Регуляторний акт має обмежений строк дії, що обумовлено чинністю існуючої правової бази вищого рівня та може бути переглянутий чи скасований при її зміні.

           У разі, якщо селищна рада  не прийняла рішення про встановлення ставок єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік та не надіслала в електронному вигляді до контролюючого органу, в якому перебувають на обліку платники місцевих податків і зборів у термін до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування місцевих податків міська рада не прийняла дане рішення, такі податки справляються, виходячи із норм Податкового кодексу України, із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування таких місцевих податків (стаття 12.3.5 Податкового кодексу України).

Враховуючи норми Бюджетного та Податкового кодексу України, органи місцевого самоврядування мають щорічно переглядати розміри ставок місцевих податків і зборів.

Термін дії регуляторного акта – один рік ( з 01.01.2022 року по 31.12.2022 року). В разі внесення змін до чинного законодавства України в частині справляння  єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік, відповідні зміни будуть внесені до даного регуляторного акта.

 

 

 

VIII.  Визначення показників результативності дії регуляторного акта

Основними показниками результативності акта є:

- забезпечення відповідних надходжень до  бюджету громади від сплати єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік

            - кількість фізичних та юридичних осіб, на яких поширюється дія акта;

           - рівень проінформованості суб'єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта. 

 

Прогнозні показники результативності.

 

п/н

Назва показника

2022р. Очікуваний обсяг надходжень у разі прийняття рішення (тис.грн).

тис. грн.

1

Разом надходжень до місцевого бюджету (очікуваний обсяг надходжень), в тому числі:

4236,0 тис. грн.

 

-Планові надходження до місцевого бюджету єдиного податку від всіх груп платників (тис. грн.)

4200,0 тис. грн.

 

- Планові надходження до місцевого бюджету єдиного податку від платників І-ІІ груп (тис. грн.)

1426,3 тис.грн.

 

-Транспортний податок

11,0 тис.грн.

 

-Туристичний збір 

 

25,0 тис.грн.

2

Рівень поінформованості суб`єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень регуляторного акта,

Оприлюднені повідомлення, проект рішення, АРВ:

- на офіційному сайті Смизької територіальної громади;

 

Високий.

Відповідно до частини 5 статті 12 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» рівень поінформованості суб’єктів господарювання з основних положень рішення визначається кількістю осіб що :

- отримають регуляторний акт за запитами до органів місцевого самоврядування;

- ознайомляться з регуляторним актом на офіційному веб-сайті;

- отримають регуляторний акт або інформацію щодо основних його положень іншими шляхами.

 

 

 

 

IX. Визначення заходів, за допомогою яких здійснюватиметься відстеження результативності дії регуляторного акта

 

Відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватися в терміни, визначені законом України «Про  засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та відповідно до методики, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року №308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності  регуляторного акта» зі змінами, буде здійснюватися виконавчим комітетом Смизької селищної ради.

Базове відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься до дня набрання чинності цим регуляторним актом шляхом статистичного аналізу показників  місцевих податків і зборів, що надходять до  міського бюджету.

Повторне відстеження буде здійснюватися через рік з дня набрання чинності регуляторним актом, в результаті якого відбудеться порівняння показників базового та повторного відстеження. Проведення відстеження результативності буде здійснюватися за допомогою статистичного методу.

 У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань шляхом аналізу якісних показників дії цього акта, ці питання будуть врегульовані шляхом внесення відповідних змін.  

            Можливої шкоди від наслідків дії акта не вбачається.

 

 

Селищний  голова                                                            Олександр Федоров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОДАТОК №1

до Аналізу регуляторного впливу

 

ТЕСТ

малого підприємництва (М-Тест)

 

1. Консультації з представниками мікро- та малого підприємництва щодо оцінки впливу регулювання

 

Консультації щодо визначення впливу запропонованого регулювання на суб’єктів малого підприємництва та визначення детального переліку процедур, виконання яких необхідно для здійснення регулювання, проведено розробником протягом тижня до оприлюднення цього проекту рішення.

 

№ з/п

Вид консультації

Кількість

учасників

консультацій,

осіб

Основні

результати

консультацій

(опис)

1.

 

 

Робоча нарада

 

 

Визначення          доцільності

ухвалення рішення Смизької селищної ради «Про місцеві податки і збори  на території Смизької селищної ради на 2022 рік в

частині встановлення фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб –

підприємців на території Смизької селищної ради у

2022  році»  для  суб’єктів

малого підприємництва;

оцінка впливу регуля-торного акта на

конкуренцію в рамках

проведення Аналізу регуляторного впливу.

2.

 

Консультацій в телефонному та усному режимі

 

Визначення          доцільності

ухвалення рішення Смизької селищної ради «Про місцеві податки і збори  на території Смизької селищної ради на 2022 рік в

частині встановлення фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб –

підприємців на території Смизької селищної ради у

2022  році»  для  суб’єктів

малого підприємництва;

оцінка впливу регуля-торного акта на

конкуренцію в рамках

проведення Аналізу регуляторного впливу.

 

 

 

2.Розрахунок витрат суб’єктів малого підприємництва на виконання вимог регулювання

 

 

 

Тис.грн.

№ з/п

Найменування оцінки

У перший рік (стартовий рік впровадження регулювання)

Періодичні (за наступний рік)

Витрати за п'ять років

 

Оцінка «прямих» витрат суб’єктів малого підприємництва на виконання

1.

Придбання необхідного обладнання (пристроїв, машин, механізмів)

-

-

-

2.

Процедури повірки та/або постановки на відповідний облік у визначеному органі державної влади чи місцевого самоврядування

-

-

-

3.

Процедури експлуатації обладнання (експлуатаційні витрати - витратні матеріали)

-

-

-

4.

Процедури обслуговування обладнання (технічне обслуговування)

-

-

-

5.

Інші процедури (очікуваний обсяг надходжень єдиного , транспортного податків і туристичного збору на 2022 рік)

4236,0

-

-

6.

Разом, гривень Формула: (сума рядків 1 + 2 + 3+ 4 +5)

4236,0

-

-

7.

Планова кількість суб’єктів господарювання, що повинні виконати вимоги регулювання, одиниць

 

8.

Сумарно, гривень Формула: відповідний стовпчик «разом» X кількість суб’єктів малого підприємництва, що повинні виконати вимоги регулювання (рядок 6 X рядок 7)

4236,0

-

-

Оцінка вартості адміністративних процедур суб’єктів малого підприємництва щодо виконання регулювання та звітування

9.

Процедури отримання первинної інформації про вимоги регулювання

-

-

-

10.

Процедури організації виконання вимог регулювання: Внесення змін до внутрішніх процедур обліку та звітності

-

-

-

11.

Процедури офіційного звітування

-

-

-

12.

Процедури щодо забезпечення процесу перевірок

-

-

-

13.

Інші процедури

-

-

-

14.

Разом, гривень

-

-

-

15.

Планова кількість суб’єктів малого підприємництва, що повинні виконати вимоги регулювання, одиниць

 

16.

Сумарно, гривень

-

-

-

 

 

Бюджетні витрати на адміністрування регулювання суб’єктів малого підприємництва  не підлягають розрахунку,оскільки встановлені нормами Податкового Кодексу України .

  1. Розрахунок сумарних витрат суб’єктів малого підприємництва, що виникають на виконання вимог регулювання

Тис.грн.

п/н

Показник

Перший рік регулювання (стартовий), гривень

 

За п’ять років, гривень

1.

Оцінка «прямих» витрат суб’єктів малого підприємництва на виконання регулювання

-

 

-

2.

Оцінка вартості адміністративних процедур для суб’єктів малого підприємництва щодо виконання регулювання та звітування

-

 

-

3.

Сумарні витрати малого підприємництва на виконання запланованого регулювання

-

 

-

4.

Бюджетні витрати на адміністрування регулювання суб’єктів малого підприємництва

-

 

-

5.

Сумарні витрати на виконання запланованого регулювання

4236,0

 

-

 

Селищний  голова                                                            Олександр Федоров

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

           

              

                

УКРАЇНА

СМИЗЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ДУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Одинадцята сесія восьмого скликання

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

від   «__»_________  2021 року                                                    №____

 

Про затвердження місцевих податків

та зборів на території Смизької

селищної ради на 2022 рік

 

 

 

 

 

       

      Відповідно до  Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-УІ із внесеними до нього змінами, Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11.09.2003 року № 1160-ІУ, пункту 24 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою наповнення та виконання бюджету Смизької селищної ради, враховуючи пропозиції постійної комісії селищної ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, комунальної власності, підтримки підприємництва, транспорту та сфери послуг, селищна рада  

 ВИРІШИЛА :

   1.  Встановити на території Смизької селищної ради такі податки і збори:

1.1. транспортний податок;

1.2. туристичний збір;

1.3. єдиний податок.

   2. Затвердити:

2.1. Положення про транспортний податок (додаток 1);

2.2. Положення про  туристичний збір (додаток 2);

2.3. Положення про єдиний податок (додаток 3).

   3. Рішення набирає чинності з 01 січня 2022 року.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради   з питань  бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, комунальної власності, підтримки підприємництва, транспорту та сфери послуг  (Петрук А.В.).

 

Селищний голова                                                     Олександр ФЕДОРОВ

 

                                                                                  

 

 

 

Додаток  №1

                                                                                                           до рішення сесії                                                               

                                                                                                           Смизької  селищної ради

                                                                                                            __________  № _______

 

Положення

про  транспортний податок

    1. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні  легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно)та середньоринкова вартість яких складає понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику економічного розвитку, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об’єму циліндрів двигуна, типу коробки переключення передач, пробігу легкового автомобіля, та розміщується на його офіційному веб-сайті.

2. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до пункту 1 даного Положення.

3. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до пункту 1 даного Положення.

4. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

5. Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку.

6.Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Нарахування податку та надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень про сплату податку фізичним особам - нерезидентам здійснюють контролюючі органи за місцем реєстрації об’єктів оподаткування, що перебувають у власності таких нерезидентів.

7. Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою чинним законодавством . з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація юридичною особою - платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

8. У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником - починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт.

Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

9. За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

10. У разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.

11. У разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, що є об’єктом оподаткування відповідно до пункту 1 даного Положення, транспортний податок за такий легковий автомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якому мав місце факт незаконного заволодіння легковим автомобілем, якщо такий факт підтверджується відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, виданим уповноваженим державним органом.

У разі повернення легкового автомобіля його власнику (законному володільцю) податок за такий легковий автомобіль сплачується з місяця, в якому легковий автомобіль було повернено відповідно до постанови слідчого, прокурора чи рішення суду. Платник податку зобов’язаний надати контролюючому органу копію такої постанови (рішення) протягом 10 днів з моменту отримання.

12. У разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, що є об’єктом оподаткування відповідно до пункту 1 даного Положення, уточнююча декларація юридичною особою - платником податку подається протягом 30 календарних днів з дня внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У разі повернення легкового автомобіля його власнику уточнююча декларація юридичною особою - платником податку подається протягом 30 календарних днів з дня складання постанови слідчого, прокурора чи винесення ухвали суду.

13 Фізичні особи - платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації для проведення звірки даних щодо:

а) об’єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку;

б) розміру ставки податку;

в) нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів (зокрема документів, що підтверджують право власності на об’єкт оподаткування, перехід права власності на об’єкт оподаткування, документів, що впливають на середньоринкову вартість легкового автомобіля), контролюючий орган за місцем реєстрації платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Фізичні особи - нерезиденти у порядку, визначеному цим пунктом, звертаються за проведенням звірки даних до контролюючих органів за місцем реєстрації об’єктів оподаткування".

14. Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

15.Транспортний податок сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації".

 

Селищний голова                                                     Олександр ФЕДОРОВ

                                                                              

                                                                                                         

 

 

 

 Додаток  №2                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                           до рішення сесії                                                               

                                                                                                           Смизької селищної ради

 ________  № ___________

Положення                                                                                                

 про туристичний збір

       Туристичний збір - це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету.

                                                    1. Платники збору

        Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію Смизької селищної  ради, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі).

Справляння збору може здійснюватися з тимчасового розміщення у таких місцях проживання (ночівлі):

а) готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази,   табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади;

б) житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі).                                              

                                              2. Ставка збору

      Ставка збору встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених розділом 2 цього Положення, у розмірі  0,5 відсотка - для внутрішнього туризму та 1 відсоток - для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

                                               3. База справляння збору

Базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених розділом 2 цього Положення.

                                         4. Податкові агенти

Справляння збору може здійснюватися:

а) юридичними особами, філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами юридичних осіб згідно з чинним законодавством, фізичними особами - підприємцями, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі), визначених розділом 2 цього Положення

б) квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб з метою їх тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

в) юридичними особами, які уповноважуються селищною радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

5.  Особливості та порядок справляння збору

Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених даним Положенням

За один і той самий період перебування платника збору на території однієї адміністративно-територіальної одиниці, на якій встановлено туристичний збір, повторне справляння збору, вже сплаченого таким платником збору, не допускається.

Особа здійснює тимчасове розміщення платника збору у місцях проживання (ночівлі), що належать такій особі на праві власності або на праві користування, виключно за наявності у платника збору документа, що підтверджує сплату ним туристичного збору відповідно до даного Положення.

У разі дострокового залишення особою, яка сплатила туристичний збір, території адміністративно-територіальної одиниці, на якій встановлено туристичний збір, сума надмірно сплаченого збору підлягає поверненню такій особі у встановленому Податковим кодексом порядку.

 Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал.

 Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору у контролюючому органі за місцезнаходженням підрозділу.

 Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

 

 

 

Селищний голова                                                     Олександр ФЕДОРОВ

                                     

 

 

                  

  Додаток     №3                                                                                                                                                                                                                    

                                                                                      до рішення сесії                                                               

                                                                                     Смизької селищної ради

                                                                                     __________  № ________

Положення про єдиний податок

1. Загальні положення

1.1. Селищною радою встановлюються фіксовані ставки єдиного податку для першої та другої групи платників єдиного податку.

1.2. Правові засади застосування спрощеної системи оподаткування,  обліку  та  звітності,  а  також справляння єдиного податку встановлюються Податковим Кодексом України.

1.3. Єдиний податок на території  Смизької селищної ради   встановлено  відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями) та рішень сесій територіальної громади.

 

2. Платники податку

2.1. Платниками податку є суб’єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Платники податку поділяються на  групи  у відповідності до ст. 291 Податкового кодексу України:

1) перша група – ФОП, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року;

2) друга група – ФОП, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

  • не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;
  • обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

3) третя група – ФОП, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1167 розмірів

3. Об’єкт  оподаткування

3.1. Об’єктом оподаткування є дохід платника єдиного податку, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній відповідно до податкового законодавства.

 

4. База  оподаткування

4.1. Для фізичних осіб І та ІІ груп  база оподаткування носить фіксований характер і не залежить від суми одержаної виручки.

4.2.Для інших груп платників єдиного податку (фізичних та юридичних осіб)  базою оподаткування є дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг). Дохід визначається на підставі даних обліку, який ведеться відповідно до вимог ст. 296 Податкового кодексу України.

5. Ставка  податку

5.1 Ставки податку для фізичних  осіб І групи  встановлюються  селищною  радою у відсотках до прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року,  ІІ групи – у відсотках до  мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, у межах, визначених  ст. 293  Податкового кодексу України.

5.2.Для інших груп платників єдиного податку (фізичних та юридичних осіб) розміри ставок визначаються у відсотках до доходу згідно із ст. 293 Податкового кодексу України.

5.3.Порядок застосування ставок єдиного податку у разі перевищення визначеного законодавством обсягу доходу регулюється ст. 293 Податкового кодексу України.

6. Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку.

6.1.Платники   єдиного   податку   першої  і  другої  груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення  авансового  внеску  не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця і можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском  за  весь  податковий  (звітний)  період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

6.2.Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку першої і другої груп здійснюється контролюючими органами на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

6.3.Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси.

6.4.Платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати податків і зборів, перелік яких наведено  в ст. 297 Податкового кодексу України.

 

6.5.У разі анулювання реєстрації платника єдиного податку за рішенням контролюючого органу податкові зобов’язання із сплати єдиного податку нараховуються такому платнику до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому проведено анулювання реєстрації.

 

7.Податковий період.

7.1 Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої, другої груп  є календарний рік.

7.2. Для зареєстрованих в установленому порядку фізичних осіб - підприємців, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому особу зареєстровано платником єдиного податку.

 

8. Строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку.

8.1. Платники єдиного податку здійснюють подання звітності про  сплату єдиного податку  в порядку та строки, визначені ст. 296 Податкового кодексу України.

9. Відповідальність платника єдиного податку

 9.1. Платники  єдиного  податку   несуть   відповідальність відповідно   до положень  Податкового кодексу України  за   правильність  обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного  податку,  а  також  за своєчасність подання податкових декларацій.

 

Селищний  голова                                                            Олександр Федоров

 

 

                                                                                                  

Додаток №1 до Положення про єдиний податок

                                                                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                               

                                                                                                             Рішення сесії Смизької селищної  ради

                                                                                                   від «____» ___________ 2021р.  № _______

 

      Ставки єдиного податку для фізичних осіб - підприємців                                ( I групи)

 

КВЕД

Види економічної діяльності

Ставка єдиного податку (відсоток до розміру прожиткового мінімуму)

 
 

 

Роздрібна торгівля

 

 

47.81

Роздрібна торгівля з лотків і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами 

10%

 

47.82

Роздрібна торгівля з лотків і на ринках текстильними виробами, одягом і взуттям 

10%

 

47.89

Роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами 

10%

 

 

Побутові послуги

 

 

01.61

Допоміжна діяльність у рослинництві

10%

 

01.62

Допоміжна діяльність у тваринництві

10%

 

02.40

Надання допоміжних послуг у лісовому господарстві

10%

 

13.20

Ткацьке виробництво

10%

 

15.20

Виробництво  взуття

10%

 

14.13

Виробництво іншого верхнього одягу

10%

 

14.11

Виробництво одягу зі шкіри

10%

 

14.14

Виробництво спіднього одягу

10%

 

14.19

Виробництво іншого одягу й аксесуарів

10%

 

14.20

Виготовлення виробів з хутра

10%

 

13.92

Виробництво готових текстильних виробів, крім одягу

10%

 

14.39

Виробництво інщого трикотажного  та в’язаного одягу

10%

 

13.93

Виробництво  килимів і килимових виробів

10%

 

13.95

Виробництво нетканих текстильних матеріалів та виробів із них, крім одягу

10%

 

13.99

Виробництво інших текстильних виробів н.в.і.у.

10%

 

15.12

Виробництво  дорожніх виробів, сумок, лимарно-сідельних виробів зі шкіри та інших матеріалів

10%

 

95.23

Ремонт взуття та шкіряних виробів

10%

 

95.24

Ремонт меблів і домашнього начиння

10%

 

31.09

Виробництво інших меблів

10%

 

32.99

Виробництво іншої продукції, н.в.і.у.

10%

 

16.22

Виробництво щитового паркету

10%

 

16.23

Виробництво інших дерев’яних будівельних конструкцій і столярних виробів

10%

 

25.71

Виробництво столових приборів

10%

 

25.72

Виробництво замків і дверних петель

10%

 

25.99

Виробництво інших готових металевих виробів, н.в.і.у.

10%

 

95.25

Ремонт годинників і ювелірних виробів

10%

 

95.29

Ремонт інших побутових виробів і предметів особистого вжитку

10%

 

96.02

Надання послуг перукарнями та салонами краси

10%

 

33.11

Ремонт і технічне обслуговування готових металевих виробів

10%

 

33.19

Ремонт і технічне обслуговування інших машин і устаткування

10%

 

33.20

Установлення та монтаж машин і устаткування

10%

 

43.29

Інші будівельно-монтажні роботи

10%

 

43.32

Установлення столярних виробів

10%

 

43.91

Покрівельні роботи

10%

 

45.20

Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів

10%

 

74.10

Спеціалізована діяльність із дизайну

10%

 

74.20

Діяльність у сфері фотографії

10%

 

77.21

Прокат товарів для спорту та відпочинку

10%

 

77.22

Прокат відеозаписів і дисків

10%

 

77.29

Прокат інших побутових виробів і предметів особистого вжитку

10%

 

74.30

Надання послуг перекладу

10%

 

81.21

Загальне прибирання будинків

10%

 

81.29

Інші види діяльності з прибирання

10%

 

81.30

Надання ландшафтних послуг

10%

 

82.19

Фотокопіювання, підготування документів та інша спеціалізована допоміжна офісна діяльність

10%

 

87.10

Діяльність із догляду за хворими із забезпеченням проживання

10%

 

87.30

Надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів

10%

 

88.91

Денний догляд за дітьми

10%

 

95.11

Ремонт комп’ютерів і периферійного устаткування

10%

 

95.12

Ремонт обладнання зв’язку

10%

 

95.21

Ремонт електронної апаратури побутового призначення для приймання, записування, відтворювання звуку й зображення

10%

 

95.22

Ремонт побутових приладів, домашнього й садового обладнання

10%

 

96.01

Прання та хімічне чищення текстильних і хутряних виробів

10%

 

96.02

Надання послуг перукарнями та салонами краси

10%

 

96.03

Організування поховань і надання суміжних послуг

10%

 

96.09

Надання інших індивідуальних послуг, н.в.і.у.

10%

 

90.03.0

Послуги, пов'язаня з очищенням та прибиранням приміщень за індивідуальним замовленням

10%

 

 

 

Селищний  голова                                                            Олександр Федоров

 

 

                                                             

 

 

                                                                                          

 Додаток № 2 до Положення про єдиний податок

                                                                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                               

                                                                                                             Рішення сесії Смизької  селищної  ради

                                                                                                   від «____» ____________ 2021р.  № ______

 

 Ставки єдиного податку для фізичних осіб - підприємців ( II групи)

 

Перелік КВЕДів

Види економічної діяльності

Ставка єдиного податку (відсоток до розміру мінімальної заробітної плати)

 
 

A 

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО, ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО ТА РИБНЕ ГОСПОДАРСТВО 

 

 

01 

Сільське господарство, мисливство та надання

пов'язаних із ними послуг 

 

 

01.1 

Вирощування однорічних і дворічних культур 

 

 

01.11 

Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур 

20%

 

01.13 

Вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів і бульбоплодів 

20%

 

01.15 

Вирощування тютюну 

20%

 

01.19 

Вирощування інших однорічних і дворічних культур 

20%

 

01.2 

Вирощування багаторічних культур 

 

 

01.21 

Вирощування винограду 

20%

 

01.24 

Вирощування зерняткових і кісточкових фруктів 

20%

 

01.25 

Вирощування ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників 

20%

 

01.26 

Вирощування олійних плодів 

20%

 

01.27 

Вирощування культур для виробництва напоїв 

20%

 

01.28 

Вирощування пряних, ароматичних і лікарських культур 

20%

 

01.29 

Вирощування інших багаторічних культур 

20%

 

01.4 

Тваринництво 

 

 

01.41 

Розведення великої рогатої худоби молочних порід 

20%

 

01.42 

Розведення іншої великої рогатої худоби та буйволів 

20%

 

01.43 

Розведення коней та інших тварин родини конячих 

20%

 

01.45 

Розведення овець і кіз 

20%

 

01.46 

Розведення свиней 

20%

 

01.47 

Розведення свійської птиці 

20%

 

01.49 

Розведення інших тварин 

20%

 

01.5 

Змішане сільське господарство 

 

 

01.50 

Змішане сільське             господарство 

20%

 

01.6 

Допоміжна діяльність у сільському господарстві та післяурожайна діяльність 

 

 

01.61 

Допоміжна діяльність у рослинництві 

20%

 

01.62 

Допоміжна діяльність у тваринництві 

20%

 

01.7 

Мисливство, відловлювання тварин і надання пов'язаних із ними послуг 

 

 

01.70 

Мисливство, відловлювання тварин і надання пов'язаних із ними послуг 

20%

 

02 

Лісове господарство та лісозаготівлі 

 

 

02.1 

Лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві 

 

 

02.10 

Лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві 

20%

 

02.2 

Лісозаготівлі 

 

 

02.20 

Лісозаготівлі 

20%

 

02.4 

Надання допоміжних послуг у лісовому господарстві 

 

 

02.40 

Надання допоміжних послуг у лісовому господарстві 

20%

 

03 

Рибне господарство 

 

 

03.1 

Рибальство 

 

 

03.12 

Прісноводне рибальство 

20%

 

03.2 

Рибництво (аквакультура) 

 

 

03.22 

Прісноводне рибництво (аквакультура) 

20%

 

B 

ДОБУВНА ПРОМИСЛОВІСТЬ І РОЗРОБЛЕННЯ КАР'ЄРІВ 

 

 

08 

Добування інших корисних копалин і розроблення кар'єрів 

 

 

08.1 

Добування каменю, піску та глини 

 

 

08.12 

Добування піску, гравію, глин і каоліну 

20%

 

C 

ПЕРЕРОБНА ПРОМИСЛОВІСТЬ 

 

 

10 

Виробництво харчових продуктів 

 

 

10.1 

Виробництво м'яса та м'ясних продуктів 

 

 

10.11 

Виробництво м'яса 

20%

 

10.12 

Виробництво м'яса свійської птиці 

20%

 

10.13 

Виробництво м'ясних продуктів 

20%

 

10.3 

Перероблення та консервування фруктів і овочів 

 

 

10.32 

Виробництво фруктових і овочевих соків 

20%

 

10.39 

Інші види перероблення та консервування фруктів і овочів 

20%

 

10.4 

Виробництво олії та тваринних жирів 

 

 

10.41 

Виробництво олії та тваринних жирів 

20%

 

10.42 

Виробництво маргарину і подібних харчових жирів 

20%

 

10.5 

Виробництво молочних продуктів 

 

 

10.51 

Перероблення молока, виробництво масла та сиру 

20%

 

10.52 

Виробництво морозива 

20%

 

10.6 

Виробництво продуктів борошномельно-круп'яної промисловості, крохмалів і крохмальних продуктів 

 

 

10.61 

Виробництво продуктів борошномельно-круп'яної промисловості 

20%

 

10.62 

Виробництво крохмалів і крохмальних продуктів 

20%

 

10.7 

Виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів 

 

 

10.71 

Виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання 

20%

 

10.72 

Виробництво сухарів і сухого печива; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок тривалого зберігання 

20%

 

10.73 

Виробництво макаронних виробів і подібних борошняних виробів 

20%

 

10.8 

Виробництво інших харчових продуктів 

 

 

10.82 

Виробництво какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів 

20%

 

10.84 

Виробництво прянощів і приправ 

20%

 

10.85 

Виробництво готової їжі та страв 

20%

 

10.86 

Виробництво дитячого харчування та дієтичних харчових продуктів 

20%

 

10.89 

Виробництво інших харчових продуктів, не віднесених до інших угруповань 

20%

 

11 

Виробництво напоїв 

 

 

11.0 

Виробництво напоїв 

 

 

11.07 

Виробництво безалкогольних напоїв; виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки 

20%

 

13 

Текстильне виробництво 

 

 

13.2 

Ткацьке виробництво 

 

 

13.20 

Ткацьке виробництво 

20%

 

13.3 

Оздоблення текстильних виробів 

 

 

13.30 

Оздоблення текстильних виробів 

20%

 

13.9 

Виробництво інших текстильних виробів 

 

 

13.91 

Виробництво трикотажного полотна 

20%

 

13.92 

Виробництво готових текстильних виробів, крім одягу 

20%

 

13.93

Виробництво килимів та килимових виробів

20%

 

13.94 

Виробництво канатів, мотузок, шпагату та сіток 

20%

 

13.95

Виробництво нетканних текстильних матеріалів та виробів із них, крім одягу

20%

 

13.99 

Виробництво інших текстильних виробів, н. в. і. у. 

20%

 

14 

Виробництво одягу 

 

 

14.1 

Виробництво одягу, крім хутряного 

 

 

14.11 

Виробництво одягу зі шкіри 

20%

 

14.12 

Виробництво робочого одягу 

20%

 

14.13 

Виробництво іншого верхнього одягу 

20%

 

14.14 

Виробництво спіднього одягу 

20%

 

14.19 

Виробництво іншого одягу й аксесуарів 

20%

 

14.2 

Виготовлення виробів із хутра 

 

 

14.20 

Виготовлення виробів із хутра 

20%

 

14.3 

Виробництво трикотажного та в'язаного одягу 

 

 

14.31 

Виробництво панчішно-шкарпеткових виробів 

20%

 

14.39 

Виробництво іншого трикотажного та в'язаного одягу 

20%

 

15 

Виробництво шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів 

 

 

15.1 

Дублення шкур і оздоблення шкіри; виробництво дорожніх виробів, сумок, лимарно-сідельних виробів; вичинка та фарбування хутра 

 

 

15.12 

Виробництво дорожніх виробів, сумок, лимарно-сідельних виробів зі шкіри та інших матеріалів 

20%

 

15.2 

Виробництво взуття 

 

 

15.20 

Виробництво взуття 

20%

 

16 

Оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корка, крім меблів; виготовлення виробів із соломки та рослинних матеріалів для плетіння 

 

 

16.1 

Лісопильне та стругальне виробництво 

 

 

16.10 

Лісопильне та стругальне виробництво 

20%

 

16.2 

Виготовлення виробів з деревини, корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння 

 

 

16.21 

Виробництво фанери, дерев'яних плит і панелей, шпону 

20%

 

16.22 

Виробництво щитового паркету 

20%

 

16.23 

Виробництво інших дерев'яних будівельних конструкцій і столярних виробів 

20%

 

16.29 

Виробництво інших виробів з деревини; виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння 

20%

 

17 

Виробництво паперу та паперових виробів 

 

 

17.1

Виробництво паперової маси, паперу та картону 

 

 

17.12 

Виробництво паперу та картону 

20%

 

17.2 

Виготовлення виробів з паперу та картону 

20%

 

17.23 

Виробництво паперових канцелярських виробів 

20%

 

17.29 

Виробництво інших виробів з паперу та картону 

20%

 

18 

Поліграфічна діяльність, тиражування записаної інформації 

 

 

18.1 

Поліграфічна діяльність і надання пов'язаних із нею послуг 

 

 

18.11 

Друкування газет 

20%

 

18.12 

Друкування іншої продукції 

20%

 

18.13 

Виготовлення друкарських форм і надання інших поліграфічних послуг 

20%

 

18.2 

Тиражування звуко-, відеозаписів і програмного забезпечення 

 

 

18.20 

Тиражування звуко-, відеозаписів і програмного забезпечення 

20%

 

20 

Виробництво хімічних речовин і хімічної продукції 

 

 

20.1 

Виробництво основної хімічної продукції, добрив і азотних сполук, пластмас і синтетичного каучуку в первинних формах 

 

 

20.14 

Виробництво інших основних органічних хімічних речовин 

20%

 

22 

Виробництво гумових і пластмасових виробів 

 

 

22.1 

Виробництво гумових виробів 

 

 

22.19 

Виробництво інших гумових виробів 

20%

 

22.2 

Виробництво пластмасових виробів 

 

 

22.23 

Виробництво будівельних виробів із пластмас 

20%

 

22.29 

Виробництво інших виробів із пластмас 

20%

 

23 

Виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції 

 

 

23.1 

Виробництво скла та виробів зі скла 

 

 

23.19 

Виробництво й оброблення інших скляних виробів, у тому числі технічних 

20%

 

23.3 

Виробництво будівельних матеріалів із глини 

 

 

23.31 

Виробництво керамічних плиток і плит 

20%

 

23.32 

Виробництво цегли, черепиці та інших будівельних виробів із випаленої глини 

20%

 

23.4 

Виробництво іншої продукції з фарфору та кераміки 

 

 

23.41 

Виробництво господарських і декоративних керамічних виробів 

20%

 

23.49 

Виробництво інших керамічних виробів 

20%

 

23.5 

Виробництво цементу, вапна та гіпсових сумішей 

 

 

23.52 

Виробництво вапна та гіпсових сумішей 

20%

 

23.6 

Виготовлення виробів із бетону, гіпсу та цементу 

 

 

23.61 

Виготовлення виробів із бетону для будівництва 

20%

 

23.62 

Виготовлення виробів із гіпсу для будівництва 

20%

 

23.69 

Виробництво інших виробів із бетону гіпсу та цементу 

20%

 

23.7 

Різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю 

 

 

23.70 

Різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю 

20%

 

23.9 

Виробництво абразивних виробів і неметалевих мінеральних виробів, не віднесених до інших угруповань 

 

 

23.99 

Виробництво неметалевих мінеральних виробів, н. в. і. у. 

20%

 

24 

Металургійне виробництво 

 

 

24.3 

Виробництво іншої продукції первинного оброблення сталі 

 

 

24.33 

Холодне штампування та гнуття 

20%

 

24.34 

Холодне волочіння дроту 

20%

 

25 

Виробництво готових металевих виробів, крім машин і устатковання 

 

 

25.1 

Виробництво будівельних металевих конструкцій і виробів 

 

 

25.11 

Виробництво будівельних металевих конструкцій і частин конструкцій 

20%

 

25.12 

Виробництво металевих дверей і вікон 

20%

 

25.5 

Кування, пресування, штампування, профілювання; порошкова металургія 

 

 

25.50 

Кування, пресування, штампування, профілювання; порошкова металургія 

20%

 

25.6 

Оброблення металів та нанесення покриття на метали; механічне оброблення металевих виробів 

 

 

25.61 

Оброблення металів та нанесення покриття на метали 

20%

 

25.62 

Механічне оброблення металевих виробів 

20%

 

25.9 

Виробництво інших готових металевих виробів 

 

 

25.93 

Виробництво виробів із дроту, ланцюгів і пружин 

20%

 

25.99 

Виробництво інших готових металевих виробів, н. в. і. у. 

 

20%

 

25.71

Виробництво столових приборыв

20%

 

25.72

Виробництво замкыв ы дверних петель

20%

 

27 

Виробництво електричного устатковання 

 

 

27.5 

Виробництво побутових приладів 

 

 

27.51 

Виробництво електричних побутових приладів 

20%

 

27.52 

Виробництво неелектричних побутових приладів 

20%

 

28 

Виробництво машин і устатковання, н. в. і. у. 

 

 

28.1 

Виробництво машин і устатковання загального призначення 

 

 

28.11 

Виробництво двигунів і турбін, крім авіаційних, автотранспортних і мотоциклетних двигунів 

20%

 

28.2 

Виробництво інших машин і устатковання загального призначення 

 

 

28.21 

Виробництво духових шаф, печей і пічних пальників 

20%

 

28.23 

Виробництво офісних машин і устатковання, крім комп'ютерів і периферійного устатковання 

20%

 

28.25 

Виробництво промислового холодильного та вентиляційного устатковання 

20%

 

28.29 

Виробництво інших машин і устатковання загального призначення, н. в. і. у. 

20%

 

29 

Виробництво автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів 

 

 

29.32 

Виробництво інших вузлів, деталей і приладдя для автотранспортних засобів 

20%

 

31 

Виробництво меблів 

 

 

31.0 

Виробництво меблів 

 

 

31.01 

Виробництво меблів для офісів і підприємств торгівлі 

20%

 

31.02 

Виробництво кухонних меблів 

20%

 

31.03 

Виробництво матраців 

20%

 

31.09 

Виробництво інших меблів 

20%

 

32 

Виробництво іншої продукції 

 

 

32.1 

Виробництво ювелірних виробів, біжутерії та подібних виробів 

 

 

32.12 

Виробництво ювелірних і подібних виробів 

20%

 

32.13 

Виробництво біжутерії та подібних виробів 

20%

 

32.5 

Виробництво медичних і стоматологічних інструментів і матеріалів 

 

 

32.50 

Виробництво медичних і стоматологічних інструментів і матеріалів 

20%

 

32.9 

Виробництво продукції, н. в. і. у. 

 

 

32.91 

Виробництво мітел і щіток 

20%

 

32.99 

Виробництво іншої продукції, н. в. і. у. 

20%

 

33 

Ремонт і монтаж машин і устатковання 

 

 

33.1 

Ремонт і технічне обслуговування готових металевих виробів, машин і устатковання 

 

 

33.11 

Ремонт і технічне обслуговування готових металевих виробів 

20%

 

33.12 

Ремонт і технічне обслуговування машин і устатковання промислового призначення 

20%

 

33.13 

Ремонт і технічне обслуговування електронного й оптичного устатковання 

20%

 

33.14 

Ремонт і технічне обслуговування електричного устатковання 

20%

 

33.17 

Ремонт і технічне обслуговування інших транспортних засобів 

20%

 

33.19 

Ремонт і технічне обслуговування інших машин і устатковання 

20%

 

33.2 

Установлення та монтаж машин і устатковання 

 

 

33.20 

Установлення та монтаж машин і устатковання 

20%

 

36.00

Очищення і постачання води

2%

 

E 

ВОДОПОСТАЧАННЯ; КАНАЛІЗАЦІЯ, ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ 

 

 

38.1 

Збирання відходів 

 

 

38.11 

Збирання безпечних відходів 

20%

 

39 

Інша діяльність щодо поводження з відходами 

 

 

39.0 

Інша діяльність щодо поводження з відходами 

 

 

39.00 

Інша діяльність щодо поводження з відходами 

20%

 

F 

БУДІВНИЦТВО 

 

 

41 

Будівництво будівель 

 

 

41.1 

Організація будівництва будівель 

 

 

41.10 

Організація будівництва будівель 

20%

 

41.2 

Будівництво житлових і нежитлових будівель 

 

 

41.20 

Будівництво житлових і нежитлових будівель 

20%

 

43 

Спеціалізовані будівельні роботи 

 

 

43.1 

Знесення та підготовчі роботи на будівельному майданчику 

 

 

43.11 

Знесення 

20%

 

43.12 

Підготовчі роботи на будівельному майданчику 

20%

 

43.2 

Електромонтажні, водопровідні та інші будівельно-монтажні роботи 

 

 

43.21 

Електромонтажні роботи 

20%

 

43.22 

Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування 

20%

 

43.29 

Інші будівельно-монтажні роботи 

20%

 

43.3 

Роботи із завершення будівництва 

 

 

43.31 

Штукатурні роботи 

20%

 

43.32 

Установлення столярних виробів 

20%

 

43.33 

Покриття підлоги й облицювання стін 

20%

 

43.34 

Малярні роботи та скління 

20%

 

43.39 

Інші роботи із завершення будівництва 

20%

 

43.9 

Інші спеціалізовані будівельні роботи 

 

 

43.91 

Покрівельні роботи 

20%

 

43.99 

Інші спеціалізовані будівельні роботи, н. в. і. у. 

20%

 

G 

ОПТОВА ТА РОЗДРІБНА ТОРГІВЛЯ; РЕМОНТ АВТОТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ І МОТОЦИКЛІВ 

 

 

45 

Оптова та роздрібна торгівля автотранспортними засобами та мотоциклами, їх ремонт 

 

 

45.2 

Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів 

 

 

45.20 

Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів 

20%

 

45.3 

Торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів 

 

 

45.31 

Оптова торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів 

20%

 

45.32 

Роздрібна торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів 

20%

 

45.4 

Торгівля мотоциклами, деталями та приладдям до них, технічне обслуговування і ремонт мотоциклів 

 

 

45.40 

Торгівля мотоциклами, деталями та приладдям до них, технічне обслуговування і ремонт мотоциклів 

20%

 

46 

Оптова торгівля, крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами 

 

 

46.1 

Оптова торгівля за винагороду чи на основі контракту 

 

 

46.11 

Діяльність посередників у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами 

20%

 

46.12 

Діяльність посередників у торгівлі паливом, рудами, металами та промисловими хімічними речовинами 

20%

 

46.13 

Діяльність посередників у торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами 

20%

 

46.14 

Діяльність посередників у торгівлі машинами, промисловим устаткованням, суднами та літаками 

20%

 

46.15 

Діяльність посередників у торгівлі меблями, господарськими товарами, залізними та іншими металевими виробами 

20%

 

46.16 

Діяльність посередників у торгівлі текстильними виробами, одягом, хутром, взуттям і шкіряними виробами 

20%

 

46.17 

Діяльність посередників у торгівлі продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами 

20%

 

46.18 

Діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами 

20%

 

46.19 

Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту 

20%

 

46.2 

Оптова торгівля сільськогосподарською сировиною та живими тваринами 

 

 

46.21 

Оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин 

20%

 

46.22 

Оптова торгівля квітами та рослинами 

20%

 

46.23 

Оптова торгівля живими тваринами 

20%

 

46.24 

Оптова торгівля шкірсировиною, шкурами та шкірою 

20%

 

46.3 

Оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами 

 

 

46.31 

Оптова торгівля фруктами й овочами 

20%

 

46.32 

Оптова торгівля м'ясом і м'ясними продуктами 

20%

 

46.33 

Оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами 

20%

 

46.34 

Оптова торгівля напоями 

20%

 

46.35 

Оптова торгівля тютюновими виробами 

20%

 

46.36 

Оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами 

20%

 

46.37 

Оптова торгівля кавою, чаєм, какао та прянощами 

20%

 

46.38 

Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками 

20%

 

46.39 

Неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами 

20%

 

46.4 

Оптова торгівля товарами господарського призначення 

 

 

46.41 

Оптова торгівля текстильними товарами 

20%

 

46.42 

Оптова торгівля одягом і взуттям 

20%

 

46.43 

Оптова торгівля побутовими електротоварами й електронною апаратурою побутового призначення для приймання, записування, відтворювання звуку й зображення 

20%

 

46.44 

Оптова торгівля фарфором, скляним посудом і засобами для чищення 

20%

 

46.45 

Оптова торгівля парфумними та косметичними товарами 

20%

 

46.46 

Оптова торгівля фармацевтичними товарами 

20%

 

46.47 

Оптова торгівля меблями, килимами й освітлювальним приладдям 

20%

 

46.48 

Оптова торгівля годинниками та ювелірними виробами 

20%

 

46.49 

Оптова торгівля іншими товарами господарського призначення 

20%

 

46.5 

Оптова торгівля інформаційним і комунікаційним устаткуванням 

 

 

46.51 

Оптова торгівля комп'ютерами, периферійним устаткуванням і програмним забезпеченням 

20%

 

46.52 

Оптова торгівля електронним і телекомунікаційним устаткуванням, деталями до нього 

20%

 

46.6 

Оптова торгівля іншими машинами й устаткуванням 

 

 

46.61 

Оптова торгівля сільськогосподарськими машинами й устаткуванням 

20%

 

46.62 

Оптова торгівля верстатами 

20%

 

46.63 

Оптова торгівля машинами й устаткуванням для добувної промисловості та будівництва 

20%

 

46.64 

Оптова торгівля машинами й устаткуванням для текстильного, швейного та трикотажного виробництва 

20%

 

46.65 

Оптова торгівля офісними меблями 

20%

 

46.66 

Оптова торгівля іншими офісними машинами й устаткуванням 

20%

 

46.69 

Оптова торгівля іншими машинами й устаткуванням 

20%

 

46.7 

Інші види спеціалізованої оптової торгівлі 

 

 

46.71 

Оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами 

20%

 

46.72 

Оптова торгівля металами та металевими рудами 

20%

 

46.73 

Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням 

20%

 

46.74 

Оптова торгівля залізними виробами, водопровідним і опалювальним устаткуванням і приладдям до нього 

20%

 

46.75 

Оптова торгівля хімічними продуктами 

20%

 

46.76 

Оптова торгівля іншими проміжними продуктами 

20%

 

46.77 

Оптова торгівля відходами та брухтом 

20%

 

46.9 

Неспеціалізована оптова торгівля 

 

 

46.90 

Неспеціалізована оптова торгівля 

20%

 

47 

Роздрібна торгівля, крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами 

 

 

47.1 

Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах 

 

 

47.11 

Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами 

20%

 

47.19 

Інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах 

20%

 

47.2 

Роздрібна торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами в спеціалізованих магазинах 

 

 

47.21 

Роздрібна торгівля фруктами й овочами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.22 

Роздрібна торгівля м'ясом і м'ясними продуктами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.23 

Роздрібна торгівля рибою, ракоподібними та молюсками в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.24 

Роздрібна торгівля хлібобулочними виробами, борошняними та цукровими кондитерськими виробами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.25 

Роздрібна торгівля напоями в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.26 

Роздрібна торгівля тютюновими виробами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.29 

Роздрібна торгівля іншими продуктами харчування в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.3 

Роздрібна торгівля пальним 

 

 

47.30 

Роздрібна торгівля пальним 

20%

 

47.4 

Роздрібна торгівля інформаційним і комунікаційним устаткуванням у спеціалізованих магазинах 

 

 

47.41 

Роздрібна торгівля комп'ютерами, периферійним устаткуванням і програмним забезпеченням у спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.42 

Роздрібна торгівля телекомунікаційним устаткуванням у спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.43 

Роздрібна торгівля в спеціалізованих магазинах електронною апаратурою побутового призначення для приймання, запису, відтворення звуку й зображення 

20%

 

47.5 

Роздрібна торгівля іншими товарами господарського призначення в спеціалізованих магазинах 

 

 

47.51 

Роздрібна торгівля текстильними товарами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.52 

Роздрібна торгівля залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.53 

Роздрібна торгівля килимами, килимовими виробами, покриттям для стін і підлоги в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.54 

Роздрібна торгівля побутовими електротоварами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.59 

Роздрібна торгівля меблями, освітлювальним приладдям та іншими товарами для дому в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.6 

Роздрібна торгівля товарами культурного призначення та товарами для відпочинку в спеціалізованих магазинах 

 

 

47.61 

Роздрібна торгівля книгами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.62 

Роздрібна торгівля газетами та канцелярськими товарами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.63 

Роздрібна торгівля аудіо- та відеозаписами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.64 

Роздрібна торгівля спортивним інвентарем у спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.65 

Роздрібна торгівля іграми та іграшками в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.7 

Роздрібна торгівля іншими товарами в спеціалізованих магазинах 

 

 

47.71 

Роздрібна торгівля одягом у спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.72 

Роздрібна торгівля взуттям і шкіряними виробами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.73 

Роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.74 

Роздрібна торгівля медичними й ортопедичними товарами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.75 

Роздрібна торгівля косметичними товарами та туалетними приналежностями в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.76 

Роздрібна торгівля квітами, рослинами, насінням, добривами, домашніми тваринами та кормами для них у спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.77 

Роздрібна торгівля годинниками та ювелірними виробами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.78 

Роздрібна торгівля іншими невживаними товарами в спеціалізованих магазинах 

20%

 

47.79 

Роздрібна торгівля уживаними товарами в магазинах 

20%

 

47.8 

Роздрібна торгівля з лотків і на ринках 

 

 

47.81 

Роздрібна торгівля з лотків і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами 

20%

 

47.82 

Роздрібна торгівля з лотків і на ринках текстильними виробами, одягом і взуттям 

20%

 

47.89 

Роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами 

20%

 

47.9 

Роздрібна торгівля поза магазинами 

 

 

47.91 

Роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет 

20%

 

47.99 

Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами 

20%

 

H 

ТРАНСПОРТ, СКЛАДСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО, ПОШТОВА ТА КУР'ЄРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ 

 

 

49 

Наземний і трубопровідний транспорт 

 

 

49.3 

Інший пасажирський наземний транспорт 

 

 

49.31 

Пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення 

20%

 

49.32 

Надання послуг таксі 

20%

 

49.39 

Інший пасажирський наземний транспорт, н. в. і. у. 

20%

 

49.4 

Вантажний автомобільний транспорт, надання послуг перевезення речей 

 

 

49.41 

Вантажний автомобільний транспорт 

20%

 

49.42 

Надання послуг перевезення речей (переїзду) 

20%

 

I 

ТИМЧАСОВЕ РОЗМІЩУВАННЯ Й ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ 

 

 

55 

Тимчасове розміщування 

 

 

55.1 

Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування 

 

 

55.10 

Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування 

20%

 

55.9 

Діяльність інших засобів тимчасового розміщування 

 

 

55.90 

Діяльність інших засобів тимчасового розміщування 

20%

 

56 

Діяльність із забезпечення стравами та напоями 

 

 

56.1 

Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування 

 

 

56.10 

Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування 

20%

 

56.2 

Постачання готових страв 

 

 

56.21 

Постачання готових страв для подій 

20%

 

56.29 

Постачання інших готових страв 

20%

 

56.3 

Обслуговування напоями 

 

 

56.30 

Обслуговування напоями 

20%

 

J 

ІНФОРМАЦІЯ ТА ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ 

 

 

58 

Видавнича діяльність 

 

 

58.1 

Видання книг, періодичних видань та інша видавнича діяльність 

 

 

58.11 

Видання книг 

20%

 

58.12 

Видання довідників і каталогів 

20%

 

58.13 

Видання газет 

18%

 

58.14 

Видання журналів і періодичних видань 

20%

 

58.19 

Інші види видавничої діяльності 

20%

 

58.2 

Видання програмного забезпечення 

 

 

58.21 

Видання комп'ютерних ігор 

20%

 

58.29 

Видання іншого програмного забезпечення 

20%

 

59 

Виробництво кіно-та відеофільмів, телевізійних програм, видання звукозаписів 

 

 

59.1 

Виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм 

 

 

59.12 

Компонування кіно- та відеофільмів, телевізійних програм 

20%

 

59.13 

Розповсюдження кіно- та відеофільмів, телевізійних програм 

20%

 

59.14 

Демонстрація кінофільмів 

20%

 

59.2 

Видання звукозаписів 

 

 

59.20 

Видання звукозаписів 

20%

 

60 

Діяльність у сфері радіомовлення та телевізійного мовлення 

 

 

60.1 

Діяльність у сфері радіомовлення 

 

 

60.10 

Діяльність у сфері радіомовлення 

20%

 

60.2 

Діяльність у сфері телевізійного мовлення 

 

 

60.20 

Діяльність у сфері телевізійного мовлення 

20%

 

61 

Телекомунікації (електрозв'язок) 

 

 

61.1 

Діяльність у сфері проводового електрозв'язку 

 

 

61.10 

Діяльність у сфері проводового електрозв'язку 

20%

 

61.2 

Діяльність у сфері безпроводового електрозв'язку 

 

 

61.20 

Діяльність у сфері безпроводового електрозв'язку 

20%

 

61.3 

Діяльність у сфері супутникового електрозв'язку 

 

 

61.30 

Діяльність у сфері супутникового електрозв'язку 

20%

 

61.9 

Інша діяльність у сфері електрозв'язку 

 

 

61.90 

Інша діяльність у сфері електрозв'язку 

20%

 

62 

Комп'ютерне програмування, консультування та пов'язана з ними діяльність 

 

 

62.0 

Комп'ютерне програмування, консультування та пов'язана з ними діяльність 

 

 

62.01 

Комп'ютерне програмування 

20%

 

62.02 

Консультування з питань інформатизації 

20%

 

62.03 

Діяльність із керування комп'ютерним устаткованням 

20%

 

62.09 

Інша діяльність у сфері інформаційних технологій і комп'ютерних систем 

20%

 

63 

Надання інформаційних послуг 

 

 

63.1 

Оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність; веб-портали 

 

 

63.11 

Оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність 

20%

 

63.12 

Веб-портали 

20%

 

63.9 

Надання інших інформаційних послуг 

 

 

63.99 

Надання інших інформаційних послуг, н. в. і. у. 

20%

 

K 

ФІНАНСОВА ТА СТРАХОВА ДІЯЛЬНІСТЬ 

 

 

65 

Страхування, перестрахування та недержавне пенсійне забезпечення, крім обов'язкового соціального страхування 

 

 

65.1 

Страхування 

 

 

65.11 

Страхування життя 

20%

 

65.12 

Інші види страхування, крім страхування життя 

20%

 

65.3 

Недержавне пенсійне забезпечення 

 

 

65.30 

Недержавне пенсійне забезпечення 

20%

 

66 

Допоміжна діяльність у сферах фінансових послуг і страхування 

 

 

66.22

Діяльність страхових агентів і брокерів

20%

 

66.29

Інша допоміжна діяльність у сфері фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпечення

20%

 

L 

ОПЕРАЦІЇ З НЕРУХОМИМ МАЙНОМ 

 

 

68 

Операції з нерухомим майном 

 

 

68.1 

Купівля та продаж власного нерухомого майна 

 

 

68.10 

Купівля та продаж власного нерухомого майна 

20%

 

68.2 

Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна 

 

 

68.20 

Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна :

 

 

 

-  до 50 кв.м

20%

 

 

-  до 100  кв.м.

20%

 

 

-  до 300  кв.м

20%

 

68.3 

Операції з нерухомим майном за винагороду або на основі контракту 

 

 

68.31 

Агентства нерухомості 

20%

 

68.32 

Управління нерухомим майном за винагороду або на основі контракту 

20%

 

M 

ПРОФЕСІЙНА, НАУКОВА ТА ТЕХНІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ 

 

 

69 

Діяльність у сферах права та бухгалтерського обліку 

 

 

69.1 

Діяльність у сфері права 

 

 

69.10 

Діяльність у сфері права 

20%

 

69.2 

Діяльність права 

 

 

69.20 

Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування права

20%

 

70 

Діяльність головних управлінь (хед-офісів); консультування з питань керування 

 

 

70.2 

Консультування з питань керування 

 

 

70.21 

Діяльність у сфері зв'язків із громадськістю 

20%

 

70.22 

Консультування з питань комерційної діяльності й керування 

20%

 

71 

Діяльність у сферах архітектури та інжинірингу; технічні випробування та дослідження 

 

 

71.1 

Діяльність у сферах архітектури та інжинірингу, надання послуг технічного консультування 

 

 

71.11 

Діяльність у сфері архітектури 

20%

 

71.12 

Діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах 

20%

 

73 

Рекламна діяльність і дослідження кон'юнктури ринку 

 

 

73.1 

Рекламна діяльність 

 

 

73.11 

Рекламні агентства 

20%

 

73.12 

Посередництво в розміщенні реклами в засобах масової інформації 

20%

 

74 

Інша професійна, наукова та технічна діяльність 

 

 

74.1 

Спеціалізована діяльність із дизайну 

 

 

74.10 

Спеціалізована діяльність із дизайну 

20%

 

74.2 

Діяльність у сфері фотографії 

 

 

74.20 

Діяльність у сфері фотографії 

20%

 

74.3 

Надання послуг перекладу 

 

 

74.30 

Надання послуг перекладу 

20%

 

74.9 

Інша професійна, наукова та технічна діяльність, не віднесена до інших угруповань 

 

 

74.90 

Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н. в. і. у. 

20%

 

75 

Ветеринарна діяльність 

 

 

75.0 

Ветеринарна діяльність 

 

 

75.00 

Ветеринарна діяльність 

20%

 

N 

ДІЯЛЬНІСТЬ У СФЕРІ АДМІНІСТРАТИВНОГО ТА ДОПОМІЖНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ 

 

 

77 

Оренда, прокат і лізинг 

 

 

77.1 

Надання в оренду автотранспортних засобів 

 

 

77.11 

Надання в оренду автомобілів і легкових автотранспортних засобів 

20%

 

77.12 

Надання в оренду вантажних автомобілів 

20%

 

77.2 

Прокат побутових виробів і предметів особистого вжитку 

 

 

77.21 

Прокат товарів для спорту та відпочинку 

20%

 

77.22 

Прокат відеозаписів і дисків 

20%

 

77.29 

Прокат інших побутових виробів і предметів особистого вжитку 

20%

 

77.3 

Надання в оренду інших машин, устаткування та товарів 

 

 

77.31 

Надання в оренду сільськогосподарських машин і устаткування 

20%

 

77.32 

Надання в оренду будівельних машин і устаткування 

20%

 

77.33 

Надання в оренду офісних машин і устаткування, у тому числі комп'ютери 

20%

 

77.34 

Надання в оренду водних транспортних засобів 

20%

 

77.39 

Надання в оренду інших машин, устаткування та товарів. н. в. і. у. 

20%

 

78 

Діяльність із працевлаштування 

 

 

78.1

Діяльність агентств працевлаштування

 

 

78.10

Діяльність агентств працевлаштування

20%

 

78.2

Діяльність агентств тимчасового працевлаштування

 

 

78.20

Діяльність агентств тимчасового працевлаштування

20%

 

78.3

Інша діяльність із забезпечення трудовими ресурсами

 

 

78.30

Інша діяльність із забезпечення трудовими ресурсами

20%

 

79 

Діяльність туристичних агентств, туристичних операторів, надання інших послуг із бронювання та пов'язана з цим діяльність 

 

 

79.1 

Діяльність туристичних агентств і туристичних операторів 

 

 

79.11 

Діяльність туристичних агентств 

20%

 

79.9 

Надання інших послуг бронювання та пов'язана з цим діяльність 

 

 

79.90 

Надання інших послуг бронювання та пов'язана з цим діяльність 

20%

 

80 

Діяльність охоронних служб та проведення розслідувань 

 

 

80.2 

Обслуговування систем безпеки 

 

 

80.20 

Обслуговування систем безпеки 

20%

 

81 

Обслуговування будинків і територій 

 

 

81.1 

Комплексне обслуговування об'єктів 

 

 

81.10 

Комплексне обслуговування об'єктів 

20%

 

81.2 

Діяльність із прибирання 

 

 

81.21 

Загальне прибирання будинків 

20%

 

81.22 

Інша діяльність із прибирання будинків і промислових об'єктів 

20%

 

81.29 

Інші види діяльності із прибирання 

20%

 

81.30

Надання ландшафтних послуг

20%

 

82 

Адміністративна та допоміжна офісна діяльність, інші допоміжні комерційні послуги 

 

 

82.1 

Адміністративна та допоміжна офісна діяльність 

 

 

82.11 

Надання комбінованих офісних адміністративних послуг 

20%

 

82.19 

Фотокопіювання, підготування документів та інша спеціалізована допоміжна офісна діяльність 

20%

 

82.3 

Організування конгресів і торговельних виставок 

 

 

82.30 

Організування конгресів і торговельних виставок 

20%

 

82.9 

Надання допоміжних комерційних послуг, н. в. і. у. 

 

 

82.91 

Діяльність агентств зі стягування платежів і бюро кредитних історій 

20%

 

82.92 

Пакування 

20%

 

82.99 

Надання інших допоміжних комерційних послуг, н. в. і. у. 

20%

 

P 

ОСВІТА 

 

 

85 

Освіта 

 

 

85.5 

Інші види освіти 

 

 

85.51 

Освіта у сфері спорту та відпочинку 

20%

 

85.52 

Освіта у сфері культури 

20%

 

85.53 

Діяльність шкіл із підготовки водіїв транспортних засобів 

20%

 

85.59 

Інші види освіти, н. в. і. у. 

20%

 

85.6 

Допоміжна діяльність у сфері освіти 

 

 

85.60 

Допоміжна діяльність у сфері освіти 

20%

 

Q 

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я ТА НАДАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ 

 

 

86 

Охорона здоров'я 

 

 

86.1 

Діяльність лікарняних закладів 

 

 

86.10 

Діяльність лікарняних закладів 

20%

 

86.2 

Медична та стоматологічна практика 

 

 

86.21 

Загальна медична практика 

20%

 

86.22 

Спеціалізована медична практика 

20%

 

86.23 

Стоматологічна практика 

20%

 

86.9 

Інша діяльність у сфері охорони здоров'я 

 

 

86.90 

Інша діяльність у сфері охорони здоров'я 

20%

 

87 

Надання послуг догляду із забезпеченням проживання 

 

 

87.1 

Діяльність із догляду за хворими із забезпеченням проживання 

 

 

87.10 

Діяльність із догляду за хворими із забезпеченням проживання 

20%

 

87.3 

Надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів 

 

 

87.30 

Надання послуг щодо догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів 

20%

 

87.9 

Надання інших послуг догляду із забезпеченням проживання 

 

 

87.90 

Надання інших послуг догляду із забезпеченням проживання 

20%

 

88.91

Денний догляд за дітьми

20%

 

R 

МИСТЕЦТВО, СПОРТ, РОЗВАГИ ТА ВІДПОЧИНОК 

 

 

90 

Діяльність у сфері творчості, мистецтва та розваг 

 

 

90.0 

Діяльність у сфері творчості, мистецтва та розваг 

 

 

90.01 

Театральна та концертна діяльність 

20%

 

90.02 

Діяльність із підтримання театральних і концертних заходів 

20%

 

90.03 

Індивідуальна мистецька діяльність 

20%

 

92 

Організування азартних ігор 

 

 

92.0 

Організування азартних ігор 

 

 

92.00 

Організування азартних ігор 

20%

 

93 

Діяльність у сфері спорту, організування відпочинку та розваг 

 

 

93.1 

Діяльність у сфері спорту 

 

 

93.11 

Функціювання спортивних споруд 

20%

 

93.12 

Діяльність спортивних клубів 

20%

 

93.13 

Діяльність фітнес-центрів 

20%

 

93.19 

Інша діяльність у сфері спорту 

20%

 

93.2 

Організування відпочинку та розваг 

 

 

93.21 

Функціювання атракціонів і тематичних парків 

20%

 

93.29 

Організування інших видів відпочинку та розваг 

20%

 

S 

НАДАННЯ ІНШИХ ВИДІВ ПОСЛУГ 

 

 

95 

Ремонт комп'ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку 

 

 

95.1 

Ремонт комп'ютерів і обладнання зв'язку 

 

 

95.11 

Ремонт комп'ютерів і периферійного устаткування 

20%

 

95.12 

Ремонт обладнання зв'язку 

20%

 

95.2 

Ремонт побутових виробів і предметів особистого вжитку 

 

 

95.21 

Ремонт електронної апаратури побутового призначення для приймання, запису, відтворення звуку й зображення 

20 %

 

95.22 

Ремонт побутових приладів, домашнього та садового обладнання 

20%

 

95.23 

Ремонт взуття та шкіряних виробів 

20%

 

95.24 

Ремонт меблів і домашнього начиння 

20%

 

95.25 

Ремонт годинників і ювелірних виробів 

20%

 

95.29 

Ремонт інших побутових виробів і предметів особистого вжитку 

20%

 

96 

Надання інших індивідуальних послуг 

 

 

96.0 

Надання інших індивідуальних послуг 

 

 

96.01 

Прання та хімічне чищення текстильних і хутряних виробів 

20%

 

96.02 

Надання послуг перукарнями та салонами краси 

20%

 

96.03 

Організування поховань і надання суміжних послуг 

20%

 

96.04 

Діяльність із забезпечення фізичного комфорту 

20%

 

96.09 

Надання інших індивідуальних послуг, н. в. і. у. 

20%

 

T 

ДІЯЛЬНІСТЬ ДОМАШНІХ ГОСПОДАРСТВ 

 

 

97 

Діяльність домашніх господарств як роботодавців для домашньої прислуги 

 

 

97.0 

Діяльність домашніх господарств як роботодавців для домашньої прислуги 

 

 

97.00 

Діяльність домашніх господарств як роботодавців для домашньої прислуги 

20%

 

98 

Діяльність домашніх господарств як виробників товарів та послуг для власного споживання 

 

 

98.1 

Діяльність домашніх господарств як виробників товарів для власного споживання 

 

 

98.10 

Діяльність домашніх господарств як виробників товарів для власного споживання 

20%

 

98.2 

Діяльність домашніх господарств як виробників послуг для власного споживання 

 

 

98.20 

Діяльність домашніх господарств як виробників послуг для власного споживання 

20%

 

 

 

 

Селищний  голова                                                             Олександр Федоров

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь