Пошук

Податкова інформує:

Дата: 16.11.2021 14:34
Кількість переглядів: 520

Рівненщина: підприємці – «спрощенці» сплатили до місцевих бюджетів майже 704 мільйона гривень

У  січні – жовтні 2021 року до бюджетів територіальних громад Рівненщини надійшло 703,7 млн грн єдиного податку, що на 125,1 млн грн більше, ніж за 10 місяців 2020 року. Про це повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній.

Вона зазначила, що найбільшу суму єдиного податку до місцевих громад   сплатили фізичні особи - підприємці, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування. Їх внесок – 543,2 млн грн єдиного податку. За цей же час сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджети на 70,3 млн грн єдиного податку. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 90,2 млн грн. цього платежу.

У податковій службі Рівненщини підкреслюють, що єдиний податок від платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, стабільно поповнює місцеві бюджети області і є важливою фінансовою складовою у вирішенні як економічних, так і соціальних питань регіону.

В свою чергу,  податкова служба області  продовжує створювати комфортні умови для ведення бізнесу в регіоні, покращує сервісне обслуговування платників податків.

 

 

#Одноразове добровільне декларування: база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування при декларуванні банківських металів

 

Базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування  для валютних цінностей є грошова вартість відповідного об’єкта декларування.

Так, зокрема, відповідно до  п. 7.1 підрозділу 94  розділу ХХ Податкового кодексу України, у разі якщо така грошова вартість визначена у вигляді банківських металів, вартість банківських металів зазначається, виходячи з маси та облікової ціни банківських металів, розрахованої НБУ станом на дату подання декларантом одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Водночас, декларант зобов’язаний документально підтвердити грошову вартість таких об’єктів для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування шляхом додання до одноразової (спеціальної) добровільної декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.

 

На Рівненщині понад 4800 платників боргують перед місцевими бюджетами

 

Як повідомили в управлінні по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Рівненській області, суб’єкти господарювання та платники - фізичні особи заборгували до місцевих бюджетів Рівненщини 251,4 мільйонів гривень податкових платежів. Із загальної суми заборгованості 110,0 мільйонів гривень – це несплачені майнові податки.

Податківці наголошують, що недонадходження податків до місцевих бюджетів, накопичення боргу впливає як на  стабільність фінансової спроможності громад, на подальше фінансування їх програм соціально-економічного розвитку, так і  на імідж самого платника. Несплата заборгованих платежів, в свою чергу, тягне за собою нарахування пені та штрафних санкцій. До боржників застосовуються як застережні заходи (направлення податкової вимоги, самостійне визначення боржником джерел погашення податкового боргу, реєстрація податкової застави, розстрочення сплати грошових зобов’язань та податкового боргу), так і заходи примусового характеру (стягнення податкового боргу на підставі рішення суду, стягнення готівки, звернення до суду щодо зупинення видаткових операцій платника податків на рахунках у банках та інших фінансових установах, адміністративний арешт, реалізація майна, яке знаходиться в податковій заставі тощо).

Тож, шановні платники податків, не накопичуйте податкові борги та своєчасно розраховуйтесь з бюджетом!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь