Пошук

У громадах підвищується якість надання соціальних послуг

Дата: 25.11.2021 09:50
Кількість переглядів: 353

У 1 430 або 99% територіальних громад організовано фронт-офіси, в яких проводиться прийом мешканців з питань соціального захисту населення.

 

Загалом у фронт-офісах 1 430 ТГ працює 13 389 спеціалістів. Лідерами зі створення інфраструктури для надання соціальних послуг є громади Донецької, Івано-Франківської та Херсонської областей.

 

Підвищення якості надання соціальних виплат і послуг та ефективності їх адміністрування у територіальних громадах відбувається у тому числі завдяки наданню їм комп’ютерного обладнання в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», який реалізується Мінсоцполітики за сприяння Світового банку.

 

Протягом 2018-2021 років Міністерство соціальної політики України надало технічне оснащення 749 територіальним громадам для підвищення їх спроможності щодо виконання функцій у сфері соціального захисту населення  і захисту прав дітей. Це дозволило впровадити електронні сервіси під час прийому документів і заяв мешканців громад, зокрема, для надання адміністративних послуг соціального характеру з використанням ПК «Соціальна громада».

 

У наступному році Мінсоцполітики планує завершити технічне оснащення працівників решти територіальних громад. Всього буде оснащено комп’ютерним обладнанням 7 600 робочих місць.

 

Джерело: Міністерство соціальної політики України

 

Довідка.

 

«Модернізація системи соціальної підтримки населення України» – проєкт, який реалізує Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку. Мета проєктусприяння успішному здійсненню соціальних реформ, спрямованих на зменшення бідності та підвищення соціального захисту найуразливіших груп населення.

 

У рамках проєкту удосконалюються процеси надання соціальної допомоги, покращується адміністрування соціальних виплат і послуг, стимулюється розвиток сімейних форм виховання та соціальна підтримка дітей-сиріт і сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь