Пошук

Податкова інформує:

Дата: 25.11.2021 16:30
Кількість переглядів: 415

Понад 20 мільйонів гривень плати за ліцензії на право торгівлі підакцизними товарами надійшло до місцевих бюджетів Рівненщини

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за січень-жовтень  2021 року за право  оптової, роздрібної торгівлі та зберігання  підакцизних товарів суб’єкти господарювання області сплатили  до місцевих бюджетів 20,6 млн грн, що на 3,2 млн грн перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

Всього на території області здійснюють діяльність з реалізації та зберігання  підакцизних товарів:

- 2178 суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими вирбами;

- 30 суб’єктів господарювання оптової торгівлі пальним;

- 55 суб’єктів господарювання  роздрібної торгівлі пальним;  

 - 654 суб’єкта  господарювання, які здійснюють діяльність зі зберігання пального.

Нагадуємо, що Державною податковою службою України створено новий сервіс щодо оперативного автоматизованого повідомлення суб’єктів господарювання про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення дії ліцензії, анулювання ліцензії на певний вид діяльності.

Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію автоматично формується в інформаційно-телекомунікаційних системах ДПС та направляється суб’єкту господарювання за 30, за 20, за 10 та 5 днів до настання терміну сплати за ліцензію через «Електронний кабінет».

 

Одноразову добровільне декларування: декларацію з нульовими значеннями подавати не потрібно

В ГУ ДПС  у Рівненській області звертають увагу громадян, що не потрібно подавати до контролюючого органу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовими значеннями, якщо у фізичної особи відсутні активи, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства.

Відповідно до п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

При цьому об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) (п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Крім того, п.п. 6.1 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ передбачено, що в Декларації відображається, зокрема, така інформація (дані):

-відомості про об’єкти декларування, визначені п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, в обсязі, достатньому для ідентифікації кожного з них;

-відомості про об’єкти декларування, визначені підпунктами «б» – «е» п. 4 підрозд. 9 прим. розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, із зазначенням інформації, що дає змогу їх ідентифікувати;

-самостійно визначена декларантом у національній валюті база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір);

-ставка та сума Збору.

 

Отримати електронний цифоривий підпис від ДПС стало доступніше з допомогою застосунку «Дія»

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують платників податків, які мають намір отримати електронний цифоривий підпис від ІДД ДПС, що в нагоді стане функція «Шерінг» від застосунку «Дія». За допомогою даної функції здійснюється ідентифікація особи та передача копій електронних документів.

Для того щоб скористатися можливістю отримати електронні довірчі послуги у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (далі – Надавач) за допомогою функції «Шерінг» застосунку «Дія» необхідно:

  1. звернутися до обраного відокремленого пункту реєстрації Надавача;
  2. відкрити паспорт громадянина України/паспорта громадянина України для виїзду за кордон у застосунку «Дія», версії не нижче 2.0;
  3. натиснути на нього та обрати штрихкод;
  4. надати штрихкод або продиктувати 13-значний код, який розташований під штрихкодом;
  5. підтвердити запит для передачі даних.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь