Для старту бізнесу важливо правильно визначити власні потреби у фінансах

Дата: 28.12.2021 14:54
Кількість переглядів: 202

Перш ніж відкрити власну справу, 35-річна багатодітна мама Ніна Гаращенко з Краснограду Харківської області пережила доволі скрутні часи. Після тривалої декретної відпустки у невеликому місті жінці важко було знайти роботу перукарки чи майстра манікюру з гідною зарплатою. Вона мріяла по власну справу і навіть навчалася вести бізнес на курсах, що діяли при міському центрі зайнятості населення, в якому стояла на обліку. Але отримати грант не вдалося, бо запізнилася з подачею документів.

- Невдовзі після цього я прийшла на прийом до свого інспектора, і в коридорі центру зайнятості мою увагу привернув плакат, на якому були намальовані дві руки, що тягнуться одна до одної, і крупним шрифтом слова «Рука допомоги», - розповідає Ніна. – Коли дізналася від інспектора про пілот, який реалізовувався на Харківщині Мінсоцполітики в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» за підтримки Світового банку, була приємно вражена тим, що держава підтримує фінансово таких, як я. Навіть не роздумувала, чи брати в ньому участь. Особливо приваблювало те, що отриманий безвідсотковий мікрокредит на розвиток власної справи можна віддавати протягом трьох років за рахунок сплати обов’язкових платежів і єдиного соціального внеску.

У Ніни чоловік Вячеслав також перукар. І вони точно знали, що відкриють перукарню.

-Консультанти, працівники центру зайнятості, залучені до реалізації проекту, допомогли мені скласти дуже виважений і реальний бізнес-план, - продовжує Ніна Гаращенко. – Ми з чоловіком не хотіли брати зайвих грошей під нього. Хоча максимальний розмір підтримки тоді складав до 70 тисяч гривень, ми вирішили, що нам достатньо буде 40 тисяч гривень, щоб закупити нове обладнання.

Доклавши власні кошти, родина Гаращенків орендувала невелике приміщення, зробила в ньому ремонт. Ніна працює і як перукар, і як майстер манікюру. Вячеслав – барбер, тобто спеціаліст з чоловічих стрижок та догляду за вусами і бородою.

Взятий мікрокредит Гаращенки повернули державі за рахунок сплати обов’язкових платежів і єдиного соціального внеску навіть раніше, ніж за три роки.

А ще бізнес стимулював подружжя створити ютуб-канал «Волосся і нігті», на якому вони діляться секретами своєї роботи.

–Пілотний проект «Рука допомоги» змінив наше життя на краще. Ми стали впевнені у собі й самодостатні. Сподіваюся, що ті, хто візьме участь у бюджетній програмі, яка запроваджується з 1 січня 2022 року на всій території України, так само досягнуть успіху й фінансової незалежності. Це дуже класна програма. Головне – правильно визначити власні потреби у фінансах, які потрібні для старту підприємництва, – наголошує Ніна Гаращенко.

Детальний опис механізму надання фіндопомоги за посиланням https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-spriyannya-ekonomichnij-samostijnosti-malozabezpechenih-simej-397-210421  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь