У Смизькій громаді молодь заохочують вивчати англійську мову

Дата: 04.01.2022 11:50
Кількість переглядів: 594

Напередодні Нового року у Смизькій центральній бібліотеці відбулася англійська вечірка для дітей та молоді, яку організувала Анна Костюк, засновниця клубу «English club G&B», членкиня молодіжної ради Смизької громади, щоб популяризувати вивчення англійської мови серед школярів, допомогти знайти свій спосіб опанування іноземної мови, ознайомити з англійськими різдвяними звичаями і традиціями.

Клуб англійської мови у бібліотеці почав діяти влітку 2021 року, заняття проходили двічі на тиждень. Діти мали можливість вивчати нові слова, розвивати усне мовлення, дивитися мультфільми англійською мовою і грати ігри. Аня навчається в 11 класі в Кременецькому академічному ліцеї імені Уласа Самчука. До організації занять залучила своїх однокласниць і подруг, разом створили сторінку в інстаграмі, групу учасників в телеграмі, а за фінансовою підтримкою звернулися до ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН», щоб придбати канцтовари, чай і смаколики для учасників. Ідея сподобалася і керівництву Смизької центральної бібліотеки, адже місцева книгозбірня зацікавлена в розвитку молодіжних ініціатив і має достатньо простору для проведення заходів.

У листопаді з нагоди Всеукраїнського дня добрих справ Анна Костюк звернулася до спільноти «Goodacity» із заявкою на отримання мікрогранти, щоб отримати можливість продовжити заняття і придбати настільні ігри та роз даткові матеріали для вивчення англійської мови. Таку ідею підтримали благодійники і виділили 2022 грн на фінансування доброї справи.

English party відвідали 7 школярів, які за дві години встигли написати лист Санта Клаусу і вітальну листівку батькам, подивитися різдвяні мультики, пограти ігри, вивчити нові слова, послухати різдвяні колядки та поговорити про свої маленькі мрії. І все це англійською мовою. Після свят домовилися зустрітися знову, щоб продовжити заняття.

«Англійська мова + Google = доступ до знань світу, а однією з колосальних перешкод для нашого економічного розвитку є незнання англійської мови», – каже Адріан Сливоцький, відомий бізнес-футуролог. 

«Гарно, коли молодь приймає дорослі рішення, бере на себе відповідальність і знаходить час не лише на інстаграм, а й на громадську діяльність, свою освіту і добрі справи!», - розповідає Вікторія Костюк, голова молодіжної ради Смизької громади.  Тепер на сайті Смизької селищної ради можна знайти розділ про можливості для молоді, щоб мотивувати ще більше молодих людей волонтерити, вчитися і подорожувати. А тут вже без англійської мови не обійтися!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь