ЯК ЗАСТОСУВАТИ ДОСВІД ВОЛОНТЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В РЕЗЮМЕ?

Дата: 20.01.2022 07:49
Кількість переглядів: 461

Дуже часто ми чуємо про стереотипні уявлення щодо волонтерства серед молоді та їх батьків: нудна і безоплатна праця, допомога бійцям на сході України, організація толок і т.д. Проте волонтерська діяльність не вичерпується виключно фізичною роботою або допомогою іншим людям, адже волонтери ти можна і в громадських організаціях, молодіжних центрах, благодійних фондах та соціальних підприємствах. Таким чином молоді люди можуть спробувати себе в новій сфері та здобути корисні навички для власного особистісного і професійного розвитку.

Саме тому наша молодіжна рада і ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН» пропонує молоді Смизької громади використовувати волонтерство на місцевому рівні, щоб підсилити свої компетенції і зрозуміти ким ви хочете стати і де можна розвиватися доступно і цікаво!

 

Волонтерство — це не тільки цікава сторінка вашого життя та можливість створювати позитивні зміни, але й досвід, який може підсилити резюме. Марія Артеменко, засновниця Клубу Добродіїв та керівниця Фундації Дарини Жолдак підготувала 5 пунктів про те, як це краще зробити.

 

  1. Подивіться на ваші добрі дії з практичної сторони та сформулюйте результати до яких вони призвели.

Вкажіть задачу, яка перед вами стояла, рішення, які ви напрацьовували, підкріпіть фактами та цифрами, а потім додайте інформацію, як ваші дії змінили життя конкретної людини, містечка, країни. Впевнені, що і для вас це буде гарна саморефлексія!

 

  1. Важливо вказувати ті деталі волонтерства, які відповідатимуть вакансії та підсилять вас.

Якщо бренд благодійної організації додасть вагомості та іміджу, то, звичайно, згадуйте його. Якщо ж вам доведеться ще пояснювати хто це, то краще зробити акцент на результатах. Також не забудьте синхронізувати ваш волонтерський досвід із посадою на яку подаєтесь.

 

  1. Форма того, як ви показуєте волонтерство в резюме, залежить від проєкту і вашої участі.

Якщо ваш волонтерський досвід можна виміряти роками, то це можна зазначати як додаткове місце роботи. Якщо це була проєктна діяльність, то відповідно як проєкт, а якщо епізодичні задачі, то доречно висвітлювати та показувати, як приклад конкретної роботи. Наприклад, посиланням на матеріал.

 

  1. Додайте офіційності.

Запросіть рекомендаційний лист з підписом топ-менеджменту організації та печаткою, щоб все було офіційно та виглядало презентабельно.

 

  1. Останнє і головне правилоцінуйте свій волонтерський досвід та аналізуйте його детальніше.

Ви не тільки робите важливу добру справу, але й отримуєте новий унікальний досвід, який підсилить вас в професійному та особистому житті.

 

Волонтерство формує цілісну особистість людини, дарує відчуття свободи і дає право спробувати такі речі, які ти не можеш робити на звичайній роботі. Волонтерство допомагає знаходити власні сенси і свою значимість для сгромади, в якій ти живеш. У волонтерстві ми реалізуємо свою потребу бути собою, а ще разом ми вчимося говорити про свої потреби один одному, а не ставити вимоги, або звинувачувати когось у своїх невдачах.

Для волонтерів важлива підтримка рідних і їхнє розуміння щодо цінності їхньої безкорисливої праці, бо в тому задовільняється потреба у близькості та рідності зі своєю сім'єю. Саме тому рекомендуємо дану статтю для всіх батьків, які хочуть виховати своїх дітей свідомими особистостями, які знають чого вони хочуть досягти в житті!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь