Молодіжна рада Смизької громади ділилася досвідом з громадами Запоріжжя

Дата: 28.01.2022 14:41
Кількість переглядів: 250

27 січня відбувся Діалоговий онлайн-майданчик громад-партнерок Програми DOBRE Запорізької області на тему «Як за допомогою інструментів участі вибудувати довгочасне партнерство в громаді».  Підсумковою частиною заходу стала панельна розмова-дискусія «Молодіжні ради як рушій змін в громаді», в якій взяли участь Ірина Полєтуха, радниця міністра у Міністерстві молоді та спорту України, Анастасія Якубіна, членкиня Широківської молодіжної ради, та Катерина Чубар, в.о. голови Пологівської молодіжної ради, із Запоріжжя, Анастасія Дем’янчук, голова Ківерцівської молодіжної ради з Волині та Вікторія Костюк, голова молодіжної ради Смизької громади, яка представила досвід Рівненщини.

Учасники обговорили поняття «молодіжна рада як інструмент участі молоді, виклики для молодіжних рад сьогодні та рецепти успішної молодіжної ради, що передбачає так звану «дорослу діяльність». Ірина Полєтуха розповіла про локальний та національні виміри діяльності молодіжної ради, про те, які особливості та перспективи, як можна посилюватися та розвиватися. Керівниці консультативно-дорадчих органів ділилися практичними кейсами у своїх громадах і тим, що їм допомагає  вибудувати ефективне партнерство з владою.

Вікторія Костюк презентувала результати діяльності молодіжної ради Смизької громади та результати співпраці з місцевою ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН», з якою разом організували та провели 4 благодійні акції у 2021 році («Клубочок» до Дня захисту дітей, «Клубочок» до Міжнародного дня недоношених дітей, «Даруємо добро дітям» до Дня святого Миколая, «Різдвяне диво» до Різдвяних свят. Саме підготовка, залучення благодійників та волонтерів, комунікація з місцевою владою допомагають людям брати активну участь у громадському житті, чути один одного та досліджувати потреби місцевих жителів. Вже традиційним молодіжним заходом є велопробіг «Стежками Смизької громади», який відбувається щороку до Дня Державного Прапора та привертає увагу не лише молодь, а й дорослих.

Учасники панельної дискусії погодилися, що молодіжна рада – це не івент-агенство, адже молодь є скрізь, тому місією молодіжних консультативно-дорадчих органів є об'єднання керівництва громади, депутатів і молодих людей на цікавими ідеями, які допоможуть перетворювати громади на комфортне місце для проживання і самореалізації всіх і кожного!

Виробляти політики і нові правила гри – ось справжнє завдання молодіжних лідерів. І неважливо хто це робить: політики чи громадські активісти, головне – навчитися комуні кувати про свої плани і дії в різних середовищах тією мовою, яка буде зрозумілою і налаштовувати на співпрацю!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь