Податкова інформує:

Дата: 04.02.2022 15:47
Кількість переглядів: 381

Увага! Активізувалась робота шахраїв!

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Рівненській області  повідомляє про шахрайські дії, які неодноразово вчиняють невстановлені особи з різних номерів мобільних телефонів.

Суб’єкти господарювання (фізичні та юридичні особи), які зареєстровані в Рівненській області  повідомляють, що на їхні телефони продовжують надходити дзвінки від невстановлених осіб із пропозиціями  надати фінансову допомогу для вирішення своїх особистих питань. Невстановлені особи звертаються від імені посадових осіб Головного управління ДПС у Рівненській області.

Шахраї використовують різні номери мобільних операторів.

Наголошуємо, подібні схеми - це один із способів незаконної наживи на довірливих громадянах та підприємцях.

Просимо бути уважними до таких пропозицій, та у разі надходження дзвінків від імені керівництва та працівників ГУ ДПС у Рівненській області з метою висування незаконних вимог слід одразу повідомляти про це правоохоронні органи або 102.

 

 

Переконайтесь у відсутності заборгованості перед бюджетом, а у разі її наявності ­– сплатіть борг

В ГУ ДПС У Рівненській області звертають увагу, що земельний податок та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, віднесені до місцевих податків і є однією із складових податку на майно. Встановлення ставок щодо цих податків належить до повноважень сільських, селищних, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад, які встановлюють розміри ставок виключно в межах, визначених Податковим кодексом України та затверджують їх своїм рішенням щороку до 15 липня.

Контролюючі органи обчислюють суми податку на майно та надсилають або вручають особисто платнику за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року повідомлення-рішення. В свою чергу, фізичні особи сплачують майнові податки протягом 60 днів з дня вручення повідомлення – рішення.

Щодо сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, то для фізичних осіб встановлено певні пільги, які  наведено в Податковому кодексі України.

За цими платежами на початок лютого 2022 року на Рівненщині більше 32,5 тисяч фізичних осіб заборгували  бюджетам громад  46,3 млн гривень.

Громадяни мають звернути увагу на те, що при умові не перевищення загальної суми податкового боргу платника податків ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 грн.) податкова вимога не надсилається, а заходи, спрямовані на погашення  податкового боргу, не застосовуються.

Тому платники із сумами боргу до 3060 гривень, які не отримали податкової вимоги, можуть навіть і не знати про його наявність та накопичувати борг за рахунок штрафних санкцій, які застосовуються за несвоєчасну сплату податків.

Громадяни можут провести звірку щодо цих платежів, така процедура дасть можливість переконатися у відсутності заборгованості перед бюджетом, а у разі її наявності  ­– запобігти подальшому накопиченню, вчасно сплативши борг.

Перевірити стан розрахунків з бюджетом громадяни можуть у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації (податкової адреси). Але, враховуючи карантинні обмеження, радимо скористатись електронними сервісами податкової служби: у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua/).

Наголошуємо! Наявність податкового боргу  призводить до негативних наслідків не тільки для державної казни, а й для самого платника. На жаль, податковий борг тягне за собою не лише грошові втрати. Фізичні особи або посадові особи юрособи-боржника (директор, головний бухгалтер) можуть отримати ще й заборону на виїзд за межі України. Адже, використовуючи своє право, податкові органи звертаються до органів державної виконавчої служби з ініціативою обмеження в судовому порядку у виїзді боржників за кордон.

 

Податкова амністія: встигніть скористатись пільговою ставкою щодо іноземних активів

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані станом на 01.01.2021 належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи, як: грошові кошти, валютні цінності, цінні папери, рухоме та нерухоме майна в Україні та закордоном.

Зверніть увагу, що 1 березня 2022 року завершується період одноразового (спеціального) добровільного декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7%. У подальшому до завершення кампанії, тобто з 01.03.22 до 01.09.22, валютні цінності, розміщені на рахунках в іноземних банках, можна буде легалізувати, сплативши 9% від суми активу.   

Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

Консультації та роз’яснення щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування можна отримати в Центрах обслуговування платників або за телефоном «гарячої лінії»  - (0362) 692-528.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь