Пошук

Податкова інформує:

Дата: 22.02.2022 15:08
Кількість переглядів: 255

Для захисту довкілля на Рівненщині сплачено понад 860 тисяч гривень екологічного податку

Впродовж першого місяця 2022 року за забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарювання Рівненської області перерахували до зведеного бюджету 860,5 грн. екологічного податку. Зокрема, до державного бюджету спрямовано 495,7 тис грн, а до місцевих бюджетів надійшло 364,8 тис грн  цього податку. Такі надходження перевищили суму сплаченого податку у січні минулого року на 22,5 відсотка. Про це повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній.

Нагадаємо, відповідно до п. 240.1 ст. 240 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:

- викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення; 

- скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти; 

- розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання). Тож суб’єктам господарювання, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у повітря, скиди у водні об’єкти та розміщують відходи у спеціально відведених місцях, необхідно зареєструватись платниками екологічного податку.

 

Необхідно задекларувати доходи? – зробіть це не виходячи з дому

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують громадянам, що триває кампанія декларування доходів. Для того, щоб прозвітувати про отримані минулого року доходи, жителям Рівненщини не обов’язково йти до податкових інспекцій, адже декларацію про майновий стан і доходи можна надіслати  в електронному вигляді.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку слід скористатися сервісом «Електронний кабінет», який знаходиться за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua.

Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за допомогою особистого електронного ключа, який видається Акредитованим центром сертифікації ключів (АЦСК) Інформаційно-довідкового департаменту ДПС та іншими АЦСК, з переліком яких можна ознайомитися у відкритій частині «Електронного кабінету».

За допомогою приватної частини сервісу «Електронний кабінет» можна також отримати відомості про отримані  доходи  з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Далі необхідно перейти у режим «Декларація про майновий стан і доходи» та заповнити декларацію.

 

Суб’єкт господарювання може самостійно обрати для використання РРО або програмний РРО

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує суб’єктам господарювання, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої,  третьої та четвертої груп згідно з вимогами Податкового кодексу України зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Суб’єкт господарювання може самостійно обрати для використання РРО або програмний РРО. Крім того, законодавчо не передбачено обмежень на використання поряд з РРО також і програмного РРО.

Разом з тим інформуємо, що реєстрація РРО діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається у випадках, коли, зокрема, суб’єкт господарювання у зв’язку із застосовуванням програмного РРО вирішив відмовитись від застосування РРО, строк служби якого не закінчився. Це передбачено пунктом 1 глави 4 розділу II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій».

Якщо суб’єкт господарювання, який вже працює з РРО, приймає рішення замість РРО використовувати програмний РРО, то при переході на програмний РРО реєстрація апаратного РРО скасовується.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь