Пошук

Податкова інформує:

Дата: 30.03.2022 16:58
Кількість переглядів: 249

Сервісне обслуговування здійснюватиметься органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків

 

Для зручності, комфортності платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» сервісне обслуговування платників податків (платників єдиного внеску), зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків.

Електронні сервіси ДПС та Електронний кабінет платника працюють з певними обмеженнями, що зумовлено необхідністю захисту прав платників. 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX” 

 

Зміни в податковому законодавстві для заохочення благодійності та надання допомоги під час дії воєнного стану

 

В Головному управлінні ДПС в Рівненській області інформують, що суб’єктів господарювання звільнено від оподаткування у випадку передачі майна Збройним силам, підрозділам територіальної оборони, іншим збройним формуванням та лікарням. Поряд з цим не оподатковуватиметься й інша благодійна допомога, що дозволить підтримати переселенців, притулки та інших постраждалих внаслідок воєнних дій.

Відповідно до Закону України від 15.03.2022 року № 2120-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану" передбачено:

- звільнення від сплати податків та акцизів пальне, передане військовим, примусово вилучене для потреб держави чи передане як гуманітарна допомога. Також від звільнення від оподаткування примусово вилученого для потреб держави майна;

- звільнення від ПДВ, мита ввезення та постачання на територію України касок, бронежилетів, шоломів, лікарських засобів та інших товарів оборонного призначення;

- не оподаткування ПДФО надання благодійної допомоги учасникам бойових дій та особам, які живуть на території бойових дій. Також звільнення від оподаткування ПДФО всю нецільову благодійну допомога особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф;

- надання громадянам права на податкову знижку у розмірі 16 відс. (замість поточних 4%) на пожертвування неприбутковим організаціям. Таким правом можна скористатись у 2023 році за підсумками 2022 року;

- віднесення суб’єктами господарювання до витрат без обмежень перерахування благодійної допомоги закладам охорони здоров’я або на спецрахунок ЗСУ. Раніше такі витрати можна було віднести лише у розмірі 4% від прибутку.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”  

 

Запитували-відповідаємо: чи має право фізична особа за підсумками звітного податкового року на податкову знижку, якщо роботодавець утримав, але не перерахував ПДФО до бюджету?

 

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що відповідно до норм чинного законодавства фізична особа не має права на податкову знижку за підсумками звітного податкового року, якщо податковий агент-роботодавець утримав, але не перерахував податок на доходи фізичних осіб до бюджету.

Для розрахунку сум податку на доходи фізичних осіб, які підлягають поверненню платнику податку з бюджету у зв’язку з реалізацією ним права на податкову знижку, застосовується сума сплаченого, тобто зарахованого до відповідного бюджету податку на доходи фізичних осіб, а не нарахованого (утриманого) податковим агентом.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX” 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь