Пошук

Податкова інформує

Дата: 05.04.2022 11:11
Кількість переглядів: 276

Рівненщина: на вирішення соціальних потреб надійшло понад 1,8  мільярда гривень

 

На Рівненщині надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за січень - березень 2022 року  складає 1 млрд 827 млн гривень.

Таким чином, в області сплачено на 263 мільйона гривень єдиного внеску більше проти аналогічного періоду минулого року.

У цей нелегкий час наші краяни проявили соціально відповідальну позицію та забезпечили сплату ЄСВ на належному рівні, що дасть можливість в повній мірі здійснити всі соціальні виплати нашим громадянам, - констатують у Головному управлінні ДПС у Рівненській області.  

«Щиро хочу подякувати кожному платнику, суб’єктам господарювання великого, середнього та малого бізнесу за доброчесність та відповідальність. За те, що в специфічних умовах, у яких сьогодні доводиться провадити діяльність, ви дбаєте про фінансовий захист нашої країни», – зазначив керівник податкової служби області Владислав Грабовий.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX” 

 

Податкова амністія як законна і цивілізована легалізація коштів і майна, що були приховані від оподаткування

 

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що на сьогодні є досить актуальним питання  одноразового (спеціального) добровільного декларування доходів громадян, так званої податкової амністії.

Нагадаємо, що одноразове декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

Звертаємо увагу, що скористатися податковою амністією можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які є чи були платниками податків.

Податкова амністія проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що від відповідального ставлення кожного до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку  залежить економічний розвиток держави,  рівень соціального захисту та наповнення бюджетів громад не тільки нашого краю, а нашої країни вцілому! 

Детальніше з порядком одноразового (спеціального) добровільного декларування можна ознайомитися за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX” 

 

Переконайтесь у відсутності заборгованості перед бюджетом та у разі її наявності, за можливості, сплатіть борг

 

В ГУ ДПС У Рівненській області звертають увагу, що громадяни можуть провести звірку щодо власних платежів. Така процедура дасть можливість переконатися у відсутності заборгованості перед бюджетом, яка виникла у попередні періоди, та у разі її наявності, за можливості, сплатити борг.

Перевірити стан розрахунків з бюджетом громадяни можуть у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації (податкової адреси). Беручи до уваги воєнний стан, який діє по всій території нашої країни, радимо скористатись електронними сервісами податкової служби, зокрема за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua/).

Наголошуємо, наявність податкового боргу  призводить до негативних наслідків для державної казни та фінансової стабільності нашої країни.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь