Податкова інформує

Дата: 11.04.2022 13:40
Кількість переглядів: 226

Кожна гривня сплачених податків - наближає нашу Перемогу

 

Головне управління ДПС у Рівненській області звертається до всіх платників податків.

В ці нелегкі дні для нашої держави, кожен має пам’ятати, що під час війни сплата податків - це один із самих патріотичних вчинків, оскільки фінансове забезпечення функціонування армії значною мірою обумовлені надходженнями усіх видів  податків.

 

Разом ми - сила!

Разом переможемо!

Слава Україні!

 

Внесок представників малого бізнесу Рівненщини в економіку краю - понад 257 млн грн єдиного податку

 

Як повідомили у Головному  управлінні ДПС у Рівненській області, за перший квартал поточного року малий бізнес Рівненщини сплатив до бюджетів територіальних громад   257,5 млн грн єдиного податку. Приріст до аналогічного періоду минулого року склав 45,9 млн грн, або плюс 22 відсотки.

Значна частина сплаченого єдиного податку, а це 201 млн грн.  – внесок фізичних осіб, які обрали спрощену систему оподаткування.

Юрособи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили впродовж трьох місяців цього року 36,0 млн грн єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники, а це четверта група спрощенців, сплатили у 1 кварталі  2022 року 20,4 млн грн єдиного податку.

В податковій службі області висловлюють щиру подяку  платникам, які своєчасно виконують свої податкові зобов’язання, адже у важкий період протидії загарбникам держава потребує відповідальності та сумління  кожного з тим, щоб мати фінансові можливості для захисту свого суверенітету та незалежності.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX” 

 

Фізичні особи – підприємці звільняються від сплати єдиного соціального внеску на час воєнного стану та протягом 12 місяців після припинення або скасування воєнного стану

 

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що 17.03.2022 набрав чинності Закон України  від 15.03.2022 № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану».

Цим Законом доповнено новими пунктами 9-19, 9-23 Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" .

Зокрема, з 1 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом 12 місяців після   припинення або скасування воєнного стану, фізичні особи-підприємці як на спрощеній, так і на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе.

При цьому  не застосовується норма, яка визначає, що у разі, якщо платником не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом № 2464-VI, при цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації не заповнюється за період, в якому  єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався.

Звертаємо увагу, що у до Закону України від 24.06.2022 №1878 «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» відсутні норми, що періоди воєнного стан та 12 місяців після   припинення або скасування воєнного стану, у яких  єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено. Тобто даний період не буде включатись до страхового стажу ФОП, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та членів фермерського господарства.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX” 

 

Встановлено нові терміни подання звітності та сплати єдиного податку за ставкою 2 відсотки

 

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що Законом України №2142 від 24.03.2022  "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану" внесено зміни до п.п.9.6 п. 9 підрозділу 2 розділі  XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України.

Зокрема, податковий (звітний) період для платників єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки, дорівнює календарному місяцю.

Платники єдиного податку третьої групи, за ставкою 2 відсотки, подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду.

Сума податкового зобов'язання, зазначена платником податку в поданій ним податковій декларації, підлягає сплаті протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX” 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь