Податкова інформує:

Дата: 13.04.2022 13:21
Кількість переглядів: 225

На Рівненщині розширили перелік підакцизних товарів, продаж яких дозволено

 

Як повідомив в.о.начальника податкової служби області Владислав Грабовий, під час засідання Ради оборони області розглядалось питання додаткових джерел поповнення бюджетів усіх рівнів, зокрема за рахунок акцизного податку.

В ході засідання він зазначив, що лише за три місці поточного року до бюджетів усіх рівнів надійшло 35,6 млн грн акцизного податку, з них територіальні громади області отримали для свого розвитку 32 млн грн, до державного бюджету надійшло 3,6 млн гривень.

Владислав Грабовий звернув увагу, що наповнення бюджету всіма законними способами є першочерговим завданням, адже економіка повинна працювати на підтримку Збройних сил України.

Він також нагадав всім суб’єктам господарювання, що на сьогоднішній день податкова служба припинила проведення всіх перевірок, крім фактичних, в тому числі щодо незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків при  продажу підакцизної продукції.

 

У період воєнного стану штрафні санкції за порушення законодавства з єдиного внеску не застосовуються, пеня не нараховується

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, штрафні санкції, визначені частиною одинадцятою ст. 25 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» тимчасово не застосовуються.

Поряд з цим не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.

Зазначені зміни внесені до Закону України № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану».

 

Як отримати витяг з реєстру платників єдиного податку і чи може його замінити електронний витяг, якщо його отримати через Електронний кабінет?

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що відповідно до п. 299.9 ст. 299 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку (далі – витяг).

Строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Форми запиту про отримання витягу (далі – запит) та витягу затверджені наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308.

Зверніть увагу, що форма запиту передбачає проставляння платником податків відмітки у полі «Спосіб отримання витягу», а саме, безпосередньо в контролюючому органі або в електронному вигляді.

Отже, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку першої – третьої групи може в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит за формою F1302101. У разі надсилання запиту за формою F1302101 з відміткою «в електронному вигляді» у полі «Спосіб отримання витягу», платник єдиного податку отримує в електронній формі витяг за формою F1402101 у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету. При цьому роздрукований електронний витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом.

Фізичні особи-підприємці інформацію щодо включення до реєстру платників єдиного податку можуть отримати на сторінці Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) у розділі «Реєстри».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь