Податкова інформує:

Дата: 12.05.2022 15:19
Кількість переглядів: 256

Понад 2 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб сплатили жителі Рівненщини

 

У цей нелегкий для держави час платники податків Рівненщини гідно тримають тилові позиції. Адже за чотири місяці цього року до бюджетів усіх рівнів ними сплачено понад 2,2  млрд гривень податку на доходи фізичних осіб, зазначив в.о.начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий.

Приріст надходжень ПДФО до відповідного періоду 2021 року склав 283,6 млн грн., або 14,5%. Із загальної суми надходжень територіальні громади області отримали 1 млрд 772,7 млн грн ( + 224 млн грн. до 2021року), до державного бюджету сплачено 475,2 млн грн. (+ 59,6 млн грн. до 2021 року).

 Оскільки податок  на доходи фізичних осіб сплачується з легальних доходів, найбільшою мірою – з офіційно виплаченої заробітної плати, у податковій службі Рівненщини відзначають належний рівень податкової культури місцевих роботодавців.

Водночас податківці застерігають від неофіційних трудових відносин, що позбавляють найманих осіб соціальних гарантій.

У податковій службі наголошують, що саме офіційні робочі місця та належна оплата праці гарантують стабільні бюджетні надходження податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів. Саме дотримання вимог трудового і податкового законодавства більшістю роботодавців  сприяє бюджетній стабільності та обороноздатності країни.  

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

Деклараційна кампанія-2022: подання підприємцем податкової декларації про майновий стан і доходи

 

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що фізична особа – підприємець, яка зареєстрована протягом року в установленому законом порядку, або переходить на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, або перейшла із спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, подає податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного року, в якому розпочата така діяльність або відбувся перехід на (перехід із) спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. 

Платники податку розраховують кожного календарного кварталу та сплачують авансові платежі до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується. Це передбачено ст. 177 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

Податкову декларацію необхідно подати за звітний (податковий) період, який дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб – підприємців, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

Запитували-відповідаємо: які документи підтверджують облік та походження товарів з метою ведення обліку товарних запасів для ФОП, у тому числі платників ЄП?

 

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз'яснюють, що документами, які підтверджують облік та походження товарних запасів є, зокрема, але не виключно, документи щодо інвентаризації товарних запасів, документи про отримання товарів від інших суб’єктів господарювання та/або документи на внутрішнє переміщення товарів), які на момент перевірки знаходяться у місці продажу (господарському об’єкті), та відображаються у Формі ведення обліку товарних запасів (далі – Форма обліку).
Зазначені документи мають зберігатись у місці продажу (господарському об’єкті) до моменту вибуття останньої одиниці товару, відображеної в таких первинних документах.
Форма обліку, первинні документи, які підтверджують облік та походження товарів, надаються посадовій особі контролюючого органу на її вимогу під час проведення перевірки.
У разі якщо оригінали первинних документів відсутні у місці продажу, посадовій особі контролюючого органу можуть бути надані копії таких первинних документів з подальшим пред’явленням їх оригіналів до закінчення перевірки (за потреби).

Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку затверджений наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496.

Пунктом 2 розд. I Порядку № 496 встановлено, документи, які підтверджують облік та походження товарів – Форма ведення обліку товарних запасів, визначена додатком до Порядку № 496, та первинні документи.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь