Податкова інформує:

Дата: 30.05.2022 16:51
Кількість переглядів: 182

Податковий календар на 30 травня 2022 року

 

Головне управління ДПС Рівненській області нагадує,  що 30 травня  2022 року є граничним терміном сплати податкових зобов’язань за квітень 2022 року з наступних податків та зборів:

податку на додану вартість;

акцизного податку;

плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян);

рентної плати за:

-         користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;

-         користування радіочастотним ресурсом України;

-         транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами територією України;

-         транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України;

єдиного податку платниками третьої групи за ставкою 2 відсотки.

Крім цього, 30 травня 2022 року є граничним терміном  сплати  податковим агентом податку на доходи фізичних осіб та військового збору, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику за квітень 2022 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

 

Сьогодні вкрай важливо забезпечувати фінансову сторону життєдіяльності держави і наповнювати бюджет

 

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу платників податків на проблемні питання щодо наявності податкового боргу. Адже податковий борг – це не тільки приватна справа окремого платника, це проблема загальнодержавного значення, оскільки податковий борг є тими грошима, які не надійшли до державного та місцевих бюджетів та не зможуть бути використані для здійснення вкрай важливих бюджетних видатків. Особливо це актуально сьогодні, в період  воєнного стану, коли кожен повинен забезпечувати фінансову сторону життєдіяльності держави і наповнювати бюджет, підтримувати Збройні Сили України.

На Рівненщині, станом на 01 травня поточного року податковий борг (у т.ч. несплачені поточні податкові зобов’язання у період воєнного стану)  до зведеного бюджету склав 743,8 млн грн, у т.ч. до місцевих бюджетів  – 276,4 млн гривень.  Зокрема, загальний борг суб’єктів господарювання становить 715,5 млн грн, решту – 28,3 млн грн боргують громадяни. При цьому, 18124 платники податків мають незначні суми податкового боргу – до 100 гривень.

З метою подальшого недопущення зростання кількості боржників податківцями проводиться роз’яснювальна робота з платниками, як в телефонному режимі, так і при наданні адміністративних послуг. Всього за 5 місяців 2022 року вже 4238 платників податків погасили борги перед державою в сумі 38,4 млн. гривень.

В ГУ ДПС в області звертають увагу, що парламентом та урядом було запроваджено ряд ініціатив, спрямованих на підтримку підприємництва під час війни.  Однією з важливих змін в сучасних реаліях є зупинення строків для платників податків та контролюючих органів на період воєнного стану в Україні. Тож слід розуміти, що введення воєнного стану не звільняє платників податків від сплати грошових зобов’язань. Будь-які послаблення є лише відтермінуванням, а не звільненням від їх виконання.

Детальніше про суму заборгованості, вид податку та підстави виникнення податкового боргу кожен може дізнатись скориставшись сервісом – Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua), або ж звернувшись за телефонами до фахівців управління по роботі з податковим боргом чи Центрів обслуговування  за місцем реєстрації як платника податків.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

Шахраї знову намагаються ошукати Рівненських підприємців!!!

 

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє про повторні шахрайські дії, які продовжують вчиняти  невстановлені особи з різних номерів мобільних телефонів.

Так, суб’єкти господарювання, які зареєстровані в Рівненській області,  повідомляють, що на їхні телефони надходять дзвінки з мобільних номерів +380630707953+380969921778+380680462422 від невстановлених осіб із пропозиціями перерахувати кошти на рахунок за не проведення перевірок. Невстановлені особи представляються посадовими особами ГУ ДПС у Рівненській області.

Наголошуємо, подібні схеми - це один із способів незаконної наживи на довірливих громадянах та підприємцях.

Просимо бути уважними до таких пропозицій, та у разі надходження подібних дзвінків з метою висування незаконних вимог слід одразу повідомляти про це правоохоронні органи за номером телефону 102.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

 

Надаєте послуги з обробки землі та продажу сільськогосподарської продукції – задекларуйте свої доходи

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що триває кампанія декларування доходів громадян.

Громадяни, які є власниками сільськогосподарської техніки та  надавали у 2021 році  платні послуги  з обробітку землі іншим фізичним особам (оранка, комбайнування тощо), але при цьому не зареєстровані як  фізичні особи-підприємці (ФОП), зобов’язані задекларувати суму отриманих доходів та сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Зазначені доходи оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором за ставкою 1,5 відсотка.

Декларація подається до податкового органу за місцем реєстрації громадянина.  Громадяни можуть  скористатись Електронним кабінетом платника, який дає можливість заповнити та направити до податкової служби декларацію в електронному вигляді. Такий сервіс надає можливість громадянину заощадити свій час на складання, подання звітності до податкової. Оскільки подавати декларацію потрібно за місцем реєстрації, то цей сервіс буде особливо зручним для тих платників, у яких відрізняються адреси реєстрації та фактичного проживання.

Для користування цією послугою платникові необхідно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення. І що саме головне - те й інше можна отримати цілком безкоштовно в органах ДПС.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь