Пошук

Підходяща робота для безробітного в умовах воєнного стану

Дата: 30.06.2022 13:03
Кількість переглядів: 222

Відповідно до закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» № 2220-IX від 21.04.2022 року внесені суттєві зміни до визначення терміну «підходяща робота» для зареєстрованих безробітних.

Для осіб, які у період дії воєнного стану перебувають у статусі зареєстрованого безробітного 30 календарних днів, підходящою є робота, що відповідає їх освіті, професії (спеціальності), кваліфікації, а також набутому особами у період своєї трудової діяльності досвіду роботи.

Для осіб, які у період дії воєнного стану перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 30 календарних днів, підходящою є робота, яка не потребує кваліфікації (спеціальності), професійної підготовки, або робота, що потребує первинної професійної підготовки, зокрема безпосередньо на робочому місці.

При цьому рівень заробітної плати повинен бути не нижче розміру мінімальної заробітної плати для роботи на умовах повного робочого часу (дня).

Підбір підходящої роботи здійснюється за місцем звернення особи до центру зайнятості та не обмежується межами адміністративно-територіальної одиниці, в якій особа зареєстрована як безробітна чи звернулася для пошуку роботи.

Однак, без згоди особи їй не може пропонуватися робота, яка потребує зміни місця проживання або місця перебування.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутися у місцевий підрозділ служби зайнятості Рівненщини, наш Telegram-канал підтримки: https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne, або на «гарячу» лінію Рівненського ОЦЗ +38096-539-53-59.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь