Пошук

Податкова інформує:

Дата: 20.07.2022 14:28
Кількість переглядів: 163

Внесок платників податків Рівненщини до держбюджету складає понад 1 мільярд гривень ПДВ

Упродовж січня - червня 2022 року платники податків Рівненщини сплатили до державного бюджету 1 мільярд 32,7 мільйона гривень податку на додану вартість, про це повідомив  в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий.

Посадовець зазначив, що у загальній сумі доходів державної скарбниці сплата ПДВ склала 41 відсоток.  «Збільшення надходжень з податку на додану вартість підтверджує патріотизм та відповідальне ставлення представників бізнес – спільноти області у забезпеченні економічної стабільності держави в умовах воєнного стану», - акцентує Владислав Грабовий.

В ГУ ДПС у Рівненській області відзначають, що податкові новації, зокрема можливість переходу на спрощену систему оподаткування зі ставкою 2 відсотки, полегшить умови ведення бізнесу.  А збільшенню надходжень ПДВ повинна посприяти реєстрація платником ПДВ  нерезидентів - постачальників електронних послуг.

 

Довідково: на початок липня 2022 року в області зареєстровано 3599 платників ПДВ, серед яких 3123 юридичних осіб та 476 фізичних осіб-підприємців.

 

Зареєструвати податкові накладні з ПДВ  можна з 8 до 18 години

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що Законом України від 15.03.2022 року №2120-ІХ внесено зміни до п.69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, а саме доповнено п.п.69.18 яким визначено, що  тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, з метою захисту прав платників, збереження та захисту даних надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюються у робочі дні з 8 до 18 години.

Таким чином, звертаємо увагу платників податку на додану вартість, що реєстрація податкових накладних з податку на додану вартість здійснюється у відповідності до умов п.п. 69.18 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, а саме  у робочі дні з 8 до 18 години.

Про особливості роботи електронних сервісів можна дізнатись за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/576184.html

Інформаційно-довідкові послуги та консультації платники можуть отримати у Контакт-центрі ІДД ДПС за тел.: 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів).

Громадяни, які перебувають за межами України, мають можливість зателефонувати до Контакт-центру зі стаціонарного або мобільного телефону за номером: +380 44 454 16 13.

У територіальних органах ДПС працюють «гарячі лінії» для надання консультацій платникам податків https://tax.gov.ua/data/files/266745.docx .

 

Податкова амністія: строки сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що добровільне декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – одноразова декларація). У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом: першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової декларації; другого платежу – до 1 листопада 2023 року; третього платежу – до 1 листопада 2024 року.

 У разі подання декларантом уточнюючої декларації:

 - якщо сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначена в уточнюючій декларації, є меншою за суму збору, сплачену на підставі попередньо поданої одноразової декларації, повернення надміру сплаченої суми збору здійснюється у порядку, визначеному статтею 43 Податкового кодексу України (далі – ПКУ);

 - якщо сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначена в уточнюючій декларації, є більшою за суму збору, сплачену на підставі попередньо поданої одноразової декларації, декларант, який подав відповідну декларацію, зобов’язаний сплатити суму недоплати збору в розмірі такої різниці протягом 30 календарних днів з дати подання уточнюючої декларації.

 У разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, зазначеної в одноразовій декларації, у встановлений підрозділом 94 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ строк одноразова декларація вважається неподаною та на декларанта не поширюються передбачені цим підрозділом державні гарантії та звільнення від відповідальності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь