Податкова інформує:

Дата: 26.08.2022 09:50
Кількість переглядів: 280

Електронні сервіси – сучасний та зручний інструмент для дистанційного подання звітності

 

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу  громадян та суб’єктів господарювання, що використання електронних сервісів є популярним не тільки при взаємодії платників податків з органами Державної податкової служби України, а також з більшістю державних органів. Такі сервіси ДПС мають низку переваг: зручність, надійність та захищеність. А найпоширенішим з електронних сервісів ДПС є Електронний кабінет, який працює в режимі 24/7, крім часу, необхідного для його технічного обслуговування.

Зважаючи на особливості сьогодення, наголошуємо, що будь-яку звітність зручно та надійно надсилати засобами Електронного кабінету без відвідування Центрів обслуговування платників.

За січень-липень 2022 року платниками податків Рівненщини із загальної кількості поданої звітності за допомогою електронних сервісів надіслано майже 327 тисяч звітних документів, що у процентному відношенні складає 98%. Понад 160 тисяч таких документів надіслано фізичними особами-платниками податків.

Користуйтеся перевагами електронних сервісів. Бережіть свій час та здоров’я!

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

Запитували-відповідаємо: у минулому році отримано спадщину від бабусі. Чи потрібно подавати декларацію про майновий стан і доходи та сплачувати податки?

 

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що кошти, майно чи не майнові права, отримані у спадщину, підлягають оподаткуванню в залежності від ступеня споріднення між спадкоємцем та спадкодавцем та їх резидентського статусу.

Якщо спадкоємець є членом сім’ї першого або другого ступеня споріднення, то дохід від отриманої спадщини оподатковується за нульовою ставкою та не підлягає обов’язковому декларуванню.

Членами сім’ї першого ступеня споріднення в розумінні Податкового кодексу України вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені.

Членами сім’ї другого ступеня споріднення в розумінні Податкового кодексу України вважаються її рідні брати і сестри, її баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки.

Тож дохід, отриманий як спадщина  членом сім’ї  другого ступеня споріднення оподатковується за нульовою ставкою та не підлягає обов’язковому декларуванню.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

На Рівненщині суб’єкти господарювання використовують 5760 програмних РРО

 

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що у період з 01 серпня 2020 року по 01 серпня 2022 року 4582 суб’єктів господарювання області скористались новітніми технологіями та зареєстрували 5760 програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО).

Найбільшими прихильниками новітньої касової техніки є фізичні особи – підприємці – вони використовують у своїй діяльності 5565 ПРРО.

Навіть у важкий воєнний період платники краю продовжують тримати економічний фронт. Зокрема, за березень-липень поточного року суб’єкти господарювання зареєстрували 230 ПРРО, з них 217  використовують фізичні особи.

Нагадаємо, що з 01 серпня 2020 року платники податків при розрахунках зі споживачами, поряд з традиційними касовими апаратами, можуть застосовувати ПРРО, яке можна встановити на комп’ютер, смартфон чи планшет. ДПС було розроблено безкоштовне програмне рішення, яке доступне кожному на безкоштовній основі. Здійснити реєстрацію ПРРО можна в електронному вигляді за допомогою безкоштовного сервісу «Електронний кабінет». Скористатись таким рішенням можна за посиланням:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/.

Звертаємо увагу, що у разі виникнення питань з приводу реєстрації ПРРО за допомогою Електронного кабінету,  платники мають можливість звернутися до фахівців Головного управління ДПС в  області за номером телефону (0362) 692-628 або до Центрів обслуговування платників (https://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda).

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

 

При реалізації на території села підакцизних товарів, зокрема пива, необхідно використовувати касову техніку

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує суб’єктам господарювання, що Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Пунктом 1 Переліку визначено, що фізичні особи - підприємці, які сплачують єдиний податок, мають право здійснювати розрахунки без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) при здійсненні роздрібної торгівлі на території села, селища товарами (крім підакцизних товарів).

Отже, якщо ФОП – платники єдиного податку другої – четвертої груп здійснюють реалізацію на території села, селища пива, сидру, столових вин та пері без додавання спирту, то у відповідності до п. 1 Переліку такі суб’єкти господарювання втрачають пільгу щодо можливості проводити розрахункові операцій з використанням РК та КОРО, оскільки, здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, а отже мають застосовувати РРО та/або ПРРО на загальних підставах.

Нагадаємо, що підакцизні товари (продукція) – товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які Податковим кодексом України встановлено ставки акцизного податку. До підакцизних товарів належать спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво (крім квасу «живого» бродіння). Також, щодо пива, вина (в т.ч. столового), сидру та пері без додавання спирту встановлюються ставки акцизного податку.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь