Пошук

Податкова інформує:

Дата: 21.09.2022 14:22
Кількість переглядів: 304

Електронними довірчими послугами Кваліфікованого надавача Рівненщини скористались близько 6,5 тис. користувачів особистих ключів

Упродовж січня-серпня цього року громадяни та суб’єкти господарювання Рівненщини безкоштовно сформували більше 13 тис. кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів. Тож  такі платники податків мають цілодобовий доступ до електронних сервісів податкової служби в режимі он-лайн у зручний для себе час доби, без відвідання Центрів обслуговування платників.

Нагадаємо, що в Електронному кабінеті користувачі можуть перевірити подання звітності, з’ясувати розміри нарахованих податкових зобов’язань, скористатися можливістю подати заяву чи отримати довідку, а фізичні особи - ще й сплатити податки.

Звертаємо увагу, що у приміщенні Центру обслуговування платників ДПІ у м. Рівному працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України безкоштовно надають електронно довірчі послуги  для юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадян (місцезнаходження: м. Рівне, вул. Відінська, 8, каб. 102. Контакти: (0362) 69-26-27).

Детальна інформацію щодо отримання ЕДП знаходиться на сайті www.acskidd.gov.ua

 

На Рівненщині до місцевих скарбниць надійшло понад 75 млн грн податку на нерухоме майно

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що за вісім місяців поточного року до бюджетів територіальних громад надійшло 75,1 млн грн податку на нерухоме майно. Це перевищило очікувані показники на 9,7  млн гривень.

Понад 85 відсотків сплаченого податку – внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували з початку року 64,5 млн грн даного платежу. Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 10,6 млн гривень.

Нагадуємо, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує: для квартир –  60 кв метрів, житлових будинків – 120 кв метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв метрів.

Фізичні особи, які не погоджуються із сумою нарахованого податку, мають право звернутися для проведення звірки даних щодо: об'єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.

Водночас, платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

 

Перелік документів, необхідних для укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу, що   перелік документів, необхідних для укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, передбачено п.п.1 п. 3 розд. V Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449.

 Всі платники, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску з деяких видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, подають до контролюючих органів за місцем проживання:

заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску) за формою згідно з додатком 3 до Інструкції № 449;
     копію трудової книжки (за наявності);
     виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК-5);
     копію документа, що посвідчує особу.
     Особи, зазначені у абзаці другому п. 1 розд. V Інструкції № 449 члени особистого селянського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (одночасно на пенсійне, на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності), надають також документ, що підтверджує їх членство у такому господарстві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь