Податкова інформує:

Дата: 12.10.2022 15:37
Кількість переглядів: 108

Дотримання суб’єктами господарювання порядку проведення розрахунків у сфері роздрібної торгівлі - користь споживачам і бюджету країни

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області констатують, що число суб’єктів господарювання, які використовують у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій, у тому числі програмні РРО, постійно збільшується.

При цьому дотримання порядку проведення розрахунків за товари (послуги) у сфері роздрібної торгівлі суб’єктами господарювання завжди приносить користь не тільки споживачам і бюджету країни, а й поліпшує, в частині контролю за залишками асортиментного переліку товарів, роботу платників податків, які у своїй діяльності використовують реєстратори розрахункових операцій.

Зверніть увагу, що застосування РРО/ПРРО підвищує ефективність контролю за дотриманням законодавства у сфері захисту прав споживачів завдяки праву останніх вимагати фіскальний чек. Чому важливо отримати не просто накладну чи від руки написаний документ, а саме фіскальний чек? Тому, що фіскальний чек - це ідентифікація другої сторони вашої угоди, тобто  підтвердження суб’єкта господарювання, суму, дату та час покупки. Крім того, це запорука отримання якісного, безпечного та сертифікованого товару, виконання продавцем гарантійних зобов’язань, а також сплати усіх належних податків до державної скарбниці.

Тож норми обов’язкового використання РРО/ПРРО сприяють збільшенню надходжень до бюджету країни, посиленню захисту прав споживачів та створенню рівних і цивілізованих умов ведення бізнесу.

Це, у свою чергу, посилює спроможність нашої держави забезпечувати нагальні потреби її захисників та захисниць в умовах воєнного стану та належної соціальної підтримки громадян.

Довідково: на Рівненщині розрахункові операції з покупцями із використанням касових апаратів  здійснюють більше 9,6 тисяч суб’єктів господарювання, якими зареєстровано майже 11,8 програмних та  класичних РРО.

 

Платниками Рівненщини сплачено з початку року понад 6 млрд грн ПДФО

Платники податків Рівненщини за січень-вересень поточного року спрямували до бюджетів усіх рівнів 6 мільярдів 67 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Владислава Грабового, порівняно з відповідним періодом 2021 року надходження зросли на 1,5 мільярда гривень, або на 32 відсотки.

Варто зазначити, що із загальної суми надходжень до держбюджету надійшло _1,3 млрд грн, а до бюджетів громад регіону - 4,7 млрд гривень.

Нагадаємо, що в доходах місцевих бюджетів податок на доходи фізичних осіб займає майже 80 відсотків і є основним джерелом їх зростання. Тож дотримання роботодавцями законодавства про працю, легалізація трудових відносин та боротьба із зарплатами в «конвертах» залишаються головними чинниками у стабільності надходжень цього податку до місцевих бюджетів.

Головне управління ДПС у Рівненській області вдячне всім платникам, які сьогодні гідно виконують свої податкові зобов’язання. Кожна гривня, сплачена до бюджетів вчасно, – це підтримка економіки України та наближення нашої перемоги!

 

Малий бізнес Рівненщини сплатив до бюджету більше 640 мільйонів гривень єдиного податку

Протягом січня-вересня 2022 року суб’єкти господарювання Рівненщини, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 642,5 млн грн єдиного податку. У порівнянні з відповідним періодом 2021 року надходження цього платежу зросли на 7 відсотків, або на 43,2 млн гривень. Про це інформують в Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

Від фізичних осіб – підприємців надійшло майже 516,5 млн грн єдиного податку, від юридичних осіб – 89,3 млн грн, від сільськогосподарських товаровиробників-платників єдиного податку ІV групи – 36,7 млн гривень.

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області дякують представникам малого бізнесу за згуртованість та розуміння того, як важливо сьогодні своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки. Лише разом та спільними зусиллями ми будемо сильними та переможемо ворога.

 

Увага! Важлива інформація для платників податків!

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують, що з 1 жовтня 2022 року змінились деякі показники, зокрема:

  • Мінімальна зарплата – 6700 грн/міс.
  • Ставка єдиного внеску (мінімальний страховий внесок) – 1474 грн/міс.
  • Максимальна база для нарахування єдиного внеску – 100500 грн.
  • Прожитковий мінімум (для працездатних осіб):

з 01.10.2022 – 2600 грн/міс.;

з 01.12.2022 – 2684 грн/міс.

Звертаємо увагу, що ставки єдиного податку не змінюються:

  • I група (до 10 % від прожиткового мінімуму) ­– 248,1 грн/міс.;
  • II група (до 20 % від мінімальної зарплати на 1 січня) ­– 1300 грн/міс.;
  • III група – у відсотках від доходу;
  • IV група – залежно від кількості землі у користуванні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь