Тарифи. КП «Комунальник» ІНФОРМУЄ:

Дата: 30.01.2023 16:00
Кількість переглядів: 227

Відповідно до п. 2 , п. 3 ст. 10 Закону України "Про житлово-комунальні послуги " від 09.11.2017 року № 2189-VIII  Вартість послуг з управління багатоквартирним будинком визначається за домовленістю сторін, крім випадку обрання управителя органом місцевого самоврядування.

Рішення виконкому Смизької селищної ради №44 від 26.04.2019 року КП»Комунальник»  було призначено управителем багатоквартирними будинками в смт Смига.

Існуючий нині тариф на утримання будинків не мінявся з 2008 року, і становить 0,40грн./м2.

Цей тариф не забезпечує рівень відшкодування фактичної собівартості наданих послуг по утриманню будинків, що в подальшому не забезпечить надання якісних послуг по даній послузі.

Тому, виникла гостра потреба у вирішенні питання повного перегляду діючого тарифу  і приведення його у відповідність відповідно до діючих законів у сфері житлово –комунального господарства.Процес формування тарифа регламентовано чинною нормативно-правовою базою.

Ціна послуги з управління багатоквартирним будинком встановлюється договором про надання послуг з управління багатоквартирним будинком з розрахунку на один квадратний метр загальної площі житлового, якщо інше не визначено договором про надання послуг з управління багатоквартирним будинком,

В смт Смига згідно протоколів зборів співвласників багатоквартирних будинків підприємством розроблені кошториси витрат на управління будинків з найменуванням послуг,які були запропоновані  зборами  жителями будинків,періодичністю їх надання та вартістю за 1 квадратний метр,а саме

1) витрати на утримання багатоквартирного будинку( технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем водопостачання та водовідведення; технічне обслуговування мереж електропостачання та електрообладнання)

2) Витрати на освітлення місць загального користування.

3) винагорода управителю, яка визначається згідно накладних витрат понесених  підприємством для надання послуги по управлінню багатоповерховими будинками.

Кошторис витрат на утримання багатоквартирного будинку є невід’ємною частиною договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком.

 Ціна на послугу з управління багатоквартирним будинком , в т. ч. ПДВ по смт Смига:

Будинки

Ціна з ПДВ   грн. за 1м2 площі

1

Вул..Ювілейна,49

1,14

2

Вул..Ів.Франка,3

2,29

3

Вул.Дружби,7

2,27

4

Вул.Заводська,11

2,27

5

Вул.Дружби,9

2,32

6

Вул..Дружби,19

2,19

7

Вул.Дружби,17

2,24

8

Вул.Дружби,13

2,20

9

Вул.Дружби,11

2,18

10

Вул.Дружби,23

2,16

11

Вул.Дружби,1

2,51

12

Вул.Дружби,3

2,39

13

Вул.Ів.Франка,2

2,33

14

Вул.Ів.Франка,3

2,39

 

 

Визначальними даними для формування тарифу по кожному будинку є дані про загальну площу квартир у будинку, кількість квартир,  наявність та протяжність мереж водопостачання та водовідведення, наявність будинкових лічильників, наявність мереж централізованого опалення, середньорічні нарахування електричної енергії,

Утримання будинку та прибудинкової території проводиться з метою збереження та належного безпечного функціонування житла, а споживач має нести відповідні витрати незалежно від того, чи проживає хтось у квартирі, чи ні.

Пропозиціїї і зауваження  щодо проектних тарифів на послуги з управління будинків приймаються в КП «Комунальник» до 09.02.2023 р ,тел. 0365656011

 

З А Я В А щодо встановлення тарифів на надання послуги з управління багатоквартирними будинками по смт Смига.

ПРОЄКТ РІШЕННЯ Про затвердження тарифів на надання послуги з управління і утримання багатоквартирних будинків в смт Смига

Додаток до проекту рішення 1

Розрахунок вартості надання з будинками по смт Смига ( з ПДВ) на 2023

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь