ОГОЛОШЕННЯ!!!!

Дата: 26.04.2023 11:20
Кількість переглядів: 160

Враховуючи численні скарги мешканців громади щодо бродячих собак, виконавчий комітет Смизької селищної ради має намір повторно залучати спеціалізоване ліцензоване підприємство для відлову бродячих тварин з подальшим влаштуванням їх у притулок для тварин.
Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» собаки, незалежно від породи, належності та призначення, у тому числі й ті, що мають нашийники з номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, у скверах, садах, на бульварах, пляжах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях, вважаються безпритульними і підлягають вилову.
Звертаємо увагу громадян, що відповідно до вищезазначеного Закону, повернення тварин власникам відбувається із дозволу ветеринарної установи після пред’явлення права власності на тварину та компенсації витрат на вилов тварини, ветеринарне обслуговування і її утримання (орієнтовна вартість відлову однієї бродячої тварини на сьогодні становить 1800,00 грн.).
Просимо всіх мешканців громади дбати про своїх домашніх улюбленців та відповідати за їх долю відповідно до чинного законодавства. Адже домашня тварина повинна утримуватися на ізольованій, добре огородженій території на прив’язі або без неї, всі інші тварини автоматично прирівнюються до безпритульних.
Також зазначаємо, що відповідно до рішення Смизької селищної ради №1517 від 16 вересня 2022 року «Про затвердження Правил утримання домашніх тварин і поводження з ними у населених пунктах Смизької територіальної громади», розділ 12. Забезпечення контролю за додержанням Правил, Офіцери поліцейської станції Дубенського відділу поліції ГУНП в Рівненській області:
    -  у межах своєї компетенції здійснюють контроль за дотриманням вимог цих Правил та інших нормативно-правових актів щодо утримання тварин і  поводження з ними у Смизькій територіальній громаді, охорони громадського порядку;
    - складають та подають протоколи про адміністративні правопорушення власниками тварин  на розгляд до адміністративних комісій.
     Виконавчий комітет Смизької селищної ради:
    - відповідно до ст.218 Кодексу України про адміністративні правопорушення розглядає протоколи про адміністративні правопорушення та притягує власників тварин до адміністративної відповідальності відповідно до ч.1 ст.154 вищезазначеного Кодексу за недодержання вимог цих Правил та інших нормативно-правових актів з питання щодо утримання домашніх та інших тварин і поводження з ними Смизькій  територіальній громаді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь