Податкова інформує:

Дата: 16.05.2023 16:08
Кількість переглядів: 84

Понад  152 млн грн єдиного внеску заборгували до соціальних фондів платники Рівненщини

 

За інформацією Головного управління ДПС у Рівненській області, станом на 01.05.2023 сума заборгованості платників Рівненщини зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування cкладає 152,8 млн грн, у т. ч. 65,5  млн грн - по юридичних особах та 87,3 млн грн  - по фізичних особах.

З метою зменшення заборгованості по єдиному внеску та недопущення її зростання в подальшому у поточному році скеровано до органів державної виконавчої служби 809 вимог про сплату недоїмки з єдиного внеску на загальну суму 7,3 млн гривень.

Завдяки вжитим заходам  протягом  січня-квітня 2023 року боржники вже погасили борг з єдиного внеску на загальну суму 12,5  млн гривень.

Звертаємо увагу роботодавців, що вчасне здійснення державою зобов’язань перед громадянами, зокрема, виплата пенсій і надання соціальних допомог, напряму залежить від наповнюваності державних цільових фондів за рахунок єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Тож, вкотре нагадуємо суб’єктам господарювання, якщо єдиний внесок не буде сплачено, то бракуватиме коштів для належних виплат і  громадяни будуть  позбавлені соціального захисту. Пам’ятайте, що єдиний внесок підлягає обов’язковій сплаті, незалежно від фінансового стану платника, а зобов’язання із сплати  внеску виконуються

в першу чергу і мають пріоритет перед усіма  іншими зобов’язаннями, крім

зобов’язань з виплати  заробітної плати.

 

Зміни до Податкового кодексу в частині справляння земельного податку

 

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що 06 травня 2023 року набрав чинності Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно», яким внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема до розділу ХІІ додано ст.283¹ та внесено зміни до ст.283, в частині  справляння  земельного податку, а саме:

  • не сплачується земельний податок за земельні ділянки:
  • забруднені вибухонебезпечними предметами;
  • непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами, у випадку прийняття сільськими, селищними, міськими радами, військовими адміністраціями та військово-цивільними адміністраціями рішень про встановлення податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів у порядку, визначеному Кодексом;
  • доповнено статтею 2831 Кодексу щодо особливостей визначення земельного податку за земельні ділянки, що перебувають у консервації, або забруднені вибухонебезпечними предметами, або непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами.

З текстом Закону №3050 можна ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3050-20#Text

 

 

 

Внесок малого і середнього бізнесу Рівненщини до місцевих бюджетів склав понад 334 млн гривень

За чотири місяці 2023 року платники єдиного податку Рівненської області перерахували до місцевих бюджетів понад 334,2 млн грн, що на 11,2 млн грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року. Про це повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній.

Значну частину цього податку – 259,4 млн грн  сплатили фізичні особи-підприємці. В свою чергу, юридичні особи – платники єдиного податку спрямували до казни 43,9 млн гривень, а 30,9 млн грн  надійшло від сільгоспвиробників області.  

 «Єдиний податок у трійці найбільших податкових платежів, які формують дохідну частину місцевих бюджетів.  Дякую малому і середньому бізнесу регіону за роботу і сумлінну сплату податків», – зазначила Зоя Хоній.

 

Фізична особа може отримати відомості про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді

 

ГУ ДПС у Рівненській області звертає увагу, що фізична особа може отримати відомості про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді,  скориставшись Електронним кабінетом платника.

Так, фізичній особі, яка має кваліфікований електронний підпис (далі – КЕП), для направлення запиту щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді (F1301803) (далі – Запит) через меню «ЕК для громадян» Електронного кабінету необхідно:
        1. Увійти до Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.
При цьому доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID). Запит формується фізичними особами – платниками податків з використанням КЕП фізичної особи, отриманого у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.
        2. Обрати меню «ЕК для громадян», розділ «Запит про суми виплачених доходів» та натиснути кнопку «Створити».
        3. Зазначити період за який необхідна інформація та натиснути кнопку «Зберегти».
        4. Натиснути кнопку «Підписати» та підписати Запит за допомогою КЕП.
        5. Після чого Запит буде відправлено автоматично.
Слід зазначити, що переглянути відправлений Запит можливо у вкладці «Вихідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» та відповідь на нього за формою F1401803 «Вiдомостi з Державного реєстру фiзичних осiб – платникiв податкiв про суми виплачених доходiв та утриманих податкiв вiдповiдь на запит у електронному виглядi» – у вкладці «Вхідні» меню Вхідні/вихідні документи».
Середня тривалість обробки Запиту складає близько 30 хвилин.
При цьому Запит може бути сформований починаючи з I кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (запит формується поквартально, тому загальна кількість кварталів, яка вказується в запиті, не повинна перевищувати 20 кварталів).
Інформація про доходи за останній звітний період надається через 50 днів після його закінчення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь