Податкова інформує:

Дата: 29.11.2023 11:34
Кількість переглядів: 35

На Рівненщині фізособами вже сплачено до бюджету більше 10 млн грн мінімального податкового зобов’язання

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує фізичним особам, що платники податків, у яких у наявності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, мають обов’язок сплачувати податки у вигляді мінімального податкового зобов’язання (Закон України від 30 листопада 2021 року №1914).

У 2023 році мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) вперше сплачується за звітний 2022 рік. 

Станом на 1 листопада цього року податківцями області сформовано 40204 податкових повідомлень-рішень. Загальна сума податкових зобов’язань, визначених в повідомленнях-рішеннях, складає майже 61 млн гривень. Загальна сума вже сплаченого фізичними особами МПЗ – 10,3 млн гривень.

 

 

Спрощена форма фіскального чека

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що з 01.08.2023 Законом України від 30.06.2023 № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» були внесені зміни в пункт 2 статті 3 Закону від 06.07.1995 № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265) щодо спрощення фіскального чеку. Зазначений пункт було доповнено абзацом другим, відповідно до якого фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість, при продажу товарів (крім підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння) або наданні послуг мають право в розрахунковому документі зазначати назву товару (послуги) у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару (послуги) та ідентифікує належність такого товару (послуги) до товарної групи чи послуги.

Завдяки зазначеним змінам чітко визначені категорії продавців при продажу товару або наданні послуг мають право в розрахунковому документі зазначати назву товару (послуги) у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару (послуги) та ідентифікує належність такого товару (послуги) до товарної групи чи послуги.

Детальніше про спрощений фіскальний чек – на вебпорталі ДПС України за посиланням – https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/702194.html

 

До уваги платників податків! З 01 грудня 2023 - нові правила заповнення платіжних інструкцій для сплати податків, зборів та єдиного внеску

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що починаючи з 01.12.2023 при здійсненні сплати податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування заповнення поля платіжної інструкції «Призначення платежу» здійснюється по-новому - виключно у структурованій формі.

Акцентуємо увагу на заповненні реквізиту «ФАКТИЧНИЙ ПЛАТНИК» під час сплати податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, а саме:

  • під час сплати фізичною особою через касу та/або термінали самообслуговування в обов’язковому порядку вказується інформація про платника, що сплачує податки;
  • під час сплати юридичною особою за свої відокремлені підрозділи, представництва повинні зазначити інформацію про підрозділи та представництва як платників податків.

Звертаємо увагу, що Національним банком України повідомлено, що дата впровадження (01 грудня 2023 року) виключно структурованої форми призначення платіжної інструкції під час сплати податків і зборів є кінцевою та такою, що змінюватись не буде.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь