Податкова інформує:

Дата: 26.02.2024 08:09
Кількість переглядів: 51

Платники податків Рівненщини сплатили до бюджету 2,3 млн гривень  екологічного податку 

 

Упродовж січня 2024 року на усунення заподіяної шкоди довкіллю Рівненської області платники регіону перерахували до бюджету понад 2,3 млн грн екологічного податку. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.

Посадовець зауважив, що 1,4 млн грн із цієї суми надійшло до державного бюджету, а близько 920 тис грн було зараховано до спеціального фонду місцевого бюджету.

Нагадаємо, що екологічний податок сплачується за обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, скидаються безпосередньо у водні об'єкти, за розміщення відходів, а також за радіоактивні відходи, що утворюються внаслідок діяльності або тимчасово зберігаються їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк та за обсяги електричної енергії, виробленої експлуатуючими організаціями ядерних установок (атомних електростанцій).

 

Податкова знижка для громадян у мобільному застосунку «Моя податкова»

 

Триває кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2023 року, в рамках якої подати податкову декларацію також мають право громадяни, які хочуть скористатись податковою знижкою.

Звертаємо увагу, що мобільний застосунок «Моя податкова» у розділі «Послуги» надає можливість подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. Для цього необхідно здійснити наступні кроки:

- оберіть «Подати декларацію про майновий стан і доходи»;

- вкажіть суму витрат відповідного виду;

- зазначте реквізити банківського рахунку (інша інформація про банківський рахунок заповниться автоматично);

- прикріпіть документи в електронному вигляді (додатки можуть бути додані у pdf-форматі або фото);

- підписуйте та надсилайте.

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

З детальною інформацією щодо декларування доходів, одержаних у 2023 році, можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері «Деклараційна кампанія 2024».

 

 

Запитували-відповідаємо

Чи заповнюють поля  фіскальних чеків, які містять інформацію щодо ПДВ або акцизного податку, суб’єкти господарювання, у тому числі ФОП – платники єдиного податку, які не є платниками ПДВ або акцизного податку?


Форми розрахункових документів встановлені Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13 із змінами та доповненнями, у вигляді уніфікованих таблиць, що містять окремі визначені поля, а зміст розрахункового документу передає інформація, що повинна зазначатись платниками податків у встановленому формою вигляді, у встановленому формою полі – та є реквізитами розрахункових документів.
Сама по собі форма та зміст розрахункових документів не вимагає від платників податків виконання жодних додаткових обов’язків щодо адміністрування податків та/або зборів. Але виключення окремих полів з форми чеку, у випадку відсутності обов’язку у платника їх заповнювати, є нелогічним. Тим більше, що у разі відсутності певних даних, незалежно від обов’язковості їх занесення до форми чеку, інформація у відповідному полі чеку не заповнюється.
Водночас, відсутність обов’язкових реквізитів розрахункових документів, за умови наявності інформації та відповідно до обов’язку платника податків заповнити інформацією відповідні поля форми чеку, будуть призводити до визнання таких розрахункових документів невідповідними.
Враховуючи вищевикладене, заповнення полів форми розрахункових документів є обов’язковим лише за умови наявності у платника податків інформації, яка безпосередньо пов’язана з ним і відповідає змісту розрахункового документу, що формується. Наприклад:

     не заповнюють поля для платників ПДВ платники, що не є платниками цього податку, альтернативний спосіб заповнення «Без ПДВ»;

     не заповнюють поля для акцизного податку платники, що не є платниками цього податку, альтернативний спосіб заповнення «Без АП»;

     не заповнюють поле код УКТ ЗЕД по товарах, що не є підакцизними.
При цьому, наведені приклади не є виключними.

 

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитись у ЗІР ДПС України.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь