Податкова інформує:

Дата: 18.04.2024 16:30
Кількість переглядів: 16

Понад 166 мільйонів гривень плати за землю отримали  бюджети  територіальних громад Рівненщини

 

За три місяці  поточного року платники податків Рівненщини сплатили до місцевих бюджетів 166 млн 27 тис грн плати за землю. Цей показник збільшився на 23 млн грн порівняно з надходженнями січня - березня 2023 року.

Найбільшу суму земельного податку і орендної плати  сплатили суб'єкти господарювання-юридичні особи: вони перерахували до бюджетів громад 142,5 млн грн, а це – плюс  17,4 млн грн до 2023 року.

Фізичні особи поповнили скарбниці громад, перерахувавши 23,5 грн грн цього платежу. Сплачена сума на 5,6 млн грн перевищує відповідні показники минулого року.

Головне управління ДПС у Рівненській області звертається до платників податків з проханням виконувати свої податкові зобов’язання зі сплати майнових податків своєчасно.

Окрім поточних платежів, громадянам варто  подбати про сплату заборгованих у минулі роки сум земельного податку та податку на нерухомість, - нагадують у податковій службі.  

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

 

Для подання декларації про майновий стан і доходи скористайтесь Електронним кабінетом

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що триває кампанія декларування доходів, отриманих у 2023 році. Громадяни, які відповідно до Податкового кодексу України зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік, мають задекларувати свої минулорічні доходи до 1 травня 2024 року. 

Декларацію можна подати засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

Для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації. 

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. 

Часткове автоматичне предзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна. 

Використання цього електронного сервісу скорочує час і витрати при поданні податкової декларації, мінімізує помилки при її заповненні, надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі. 

 

Більше про декларування доходів громадян – за посиланням:  https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024.

 

Запитували – відповідаємо: чи мають право контролюючі органи виступати ініціатором припинення юридичної особи чи фізичної особи - підприємця?

 

    Підпунктом 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що контролюючі органи мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою – підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб’єктів господарювання.
         Згідно з п. 67.2 ст. 67 ПКУ контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо:
         припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців;
         скасування державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців;
         скасування державної реєстрації змін до установчих документів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь