Податкова інформує:

Дата: 29.04.2024 15:09
Кількість переглядів: 18

Поліський ліс поповнив бюджет держави на понад 59 мільйонів гривень

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що за три місяці поточного року платниками рентної плати за використання лісових ресурсів Рівненщини до зведеного бюджету сплачено 59 млн гривень, що перевищує надходження відповідного періоду минулого року на 55,4 млн гривень.  Зокрема, лісокористувачі області поповнили місцеву скарбницю на 36,1 млн грн  та 22,9  млн грн надійшло до державного бюджету. 

Як зазначив в.о начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрій Троцко, керівники громад  мають можливість використати надходження, отримані від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, на соціальний розвиток власних територій, та планувати подальшу діяльність, враховуючи її стабільні надходження до бюджету, а також  спрямувати частину коштів  на відновлення природних ресурсів.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 256.2.1. - 256.2.4. Податкового кодексу України, об’єктом оподаткування рентною платою є не тільки деревина, заготовлена в порядку рубок головного користування, але й деревина, заготовлена під час проведення заходів щодо поліпшення якісного складу лісів, з розчищення лісових ділянок, вкритих лісовою рослинністю у зв’язку з будівництвом шляхів, трубопроводів тощо. До цього переліку відносяться і другорядні лісові матеріали, зокрема, заготівля живиці, кори, пнів та інших лісових матеріалів та побічні лісові користування, як заготівля дикорослих плодів, грибів, ягід, лікарських рослин, збирання лісової підстилки та заготівля очерету.

 

До завершення кампанії декларування доходів громадян за минулий рік залишилось два дні

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що громадяни, які отримували у 2023 році доходи без сплати належних податків, зобов’язані до 1 травня 2024 року (30.04.2024 – останній день) подати декларацію про майновий стан і доходи, визначити та сплатити до бюджету відповідні платежі: податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Наразі, кожному декларанту  у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області, створені належні умови для звітування про минулорічні доходи.

Разом з тим, для зручності при поданні декларації, рекомендуємо використовувати Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова» (застосунок  можна завантажити в AppStore або GooglePlay).

Звертаємо увагу, що  ознайомитись з прикладами  заповнення декларації про майновий стан і доходи можна за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024/prikladi-zapovnennya/.

 

Податковий календар на 30 квітня

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що 30 квітня 2024 року:

 

Останній день подання:

 

  • податкової декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік громадянами; фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність; фізичними особами – підприємцями, крім тих що обрали спрощену систему оподаткування, у тому числі які зареєстровані протягом року або перейшли на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, або зі спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, на загальну систему оподаткування.

 

Останній день сплати:

 

  • за березень 2024 року рентної плати за:

- користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;

- користування радіочастотним ресурсом України;

- транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами;

- транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України;

  • плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за березень 2024 року,
  • єдиного податку з юридичних осіб платниками четвертої групи за I квартал 2024 року,
  • авансового внеску з податку на прибуток підприємств з пунктів обміну іноземних валют за квітень 2024 року,
  • податку на додану вартість за березень 2024 року,
  • акцизного податку за березень 2024 року,
  • єдиного податку платниками ІV групи фізичними особами – підприємцями за І квартал 2024 року,
  • за березень 2024 року податку на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів, нарахованих у вигляді: - процентів на поточний або депозитний банківський рахунок; - процентів на вклади члена кредитної спилки,
  • за березень 2024 року податковим агентом податку на доходи фізичних осіб, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку,
  • за березень 2024 року податковим агентом військового збору, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку.

 

Звертаємо увагу, що ознайомитись з актуальним податковим календарем завжди можна на вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua/).


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь