4 червня – День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 04.06.2024 08:48
Кількість переглядів: 66

З 2021 року рішенням Верховної Ради України 4 червня запроваджено державний пам’ятний день – День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Біль за кожним втраченим життям не втамують жодні слова втіхи. Втрачати співгромадян — важко. Але найстрашніше те, що держава-терорист, росія, забирає життя у тих, хто навіть не встиг його сповна почати — в дітей.

Ворожі ракети й снаряди, свідомо націлені проти мирного населення, відбирають у нас майбутнє. Сотні маленьких українців мали змінити цей світ: хтось мав стати лікарем, хтось із них мріяв підкорити Еверест, а хтось з заздрістю дивився на маму — водія тролейбуса.

Їх передчасно обірвані життя — наш вічний біль.

Їх непрожиті долі — вічна мука їх рідних та близьких.

За даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні з початку бойових дій, 14 квітня 2014 року, до кінця 2021 року загинуло 152 дитини і 146 дітей дістали поранення. Після початку повномасштабного вторгнення росії на територію України внаслідок збройної агресії росії станом на кінець 2023 року загинуло 484 українські дитини. Кількість загиблих від війни дітей уже переважає саму кількість днів, скільки триває ця повномасштабна війна. За кожен день війни випадає смерть дитини. І це один із найстрашніших підрахунків, який може вести держава.

Щодня росія вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідуватися як злочини проти людяності. Щодня вона несе у сім’ї українців руйнування, горе і страждання. Тільки за офіційними даними правоохоронних органів України, станом на 2023 рік 998 дітей отримали поранення, 389 зникли безвісти, 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресора. Напевно, ці цифри не є остаточними і повними.

Прикро що українські діти стали ціллю для російських загарбників. Вони вразливі, беззахисні, та безпорадні. Та чи не діти у час війни страждають найбільше. Невинні жертви, які лише почали досліджувати світ… Їхнє життя залежить від кожного з нас. Саме заради них ми здатні на найвідчайдушніші кроки.

У День пам'яті дітей, загиблих унаслідок збройної агресії росії, вшануймо хвилиною мовчання маленьких українців і усвідомимо, що не можна забувати дітей, які безневинно загинули від руки окупанта.

Ми пам’ятатимемо кожного невинно вбитого янголятка і обов’язково помстимося! Вічна пам’ять!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь