Податкова інформує:

Дата: 19.07.2024 09:44
Кількість переглядів: 38

За результатами контрольно-перевірочної роботи до бюджету надійшло майже 36 млн гривень

За січень-червень 2024 року фахівцями управління податкового аудиту ГУ ДПС у Рівненській області проведено 840 перевірок, з них 196 документальних та 644 фактичні перевірки.

За результатами завершених перевірок до бюджету нараховано податків, зборів та штрафних санкцій на 108,5 млн гривень.

Також за результатами контрольно – перевірочної роботи зменшено:

- суму ПДВ заявлену до відшкодування з бюджету на 3,2 млн грн;

- залишки від’ємного значення з ПДВ, які включаються до податкового кредиту наступних податкових періодів на 4,8 млн грн;

- від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на суму 21,8 млн грн.

До Зведеного бюджету протягом січня - червня 2024 року за результатами контрольно-перевірочної роботи вже надійшло 35,9 млн гривень.

 

Щодо припинення автоматичного формування нових сертифікатів відкрити ключів користувачів

 

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що згідно постанови Кабінету Міністрів України (далі - КМУ) від 26.01.2024 року № 88 «Про внесення змін до пункту 6 Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг, затвердженого постановою КМУ від 04.12.2019 року № 1137 «Питання Єдиного порталу електронних послуг та Реєстру адміністративних послуг», втратила чинність Постанова КМУ від 17.03.2022 року № 300 «Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг».

Враховуючи вище викладене інформуємо, що Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Державної податкової служби України  (далі, КНЕДП ДПС) з 1 березня 2024 року припинив автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів користувачів за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів терміном на один рік.

Усім користувачам КНЕДП ДПС доступний електронний сервіс - Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом, є можливість дистанційного цілодобового формування сертифікатів без обов’язкового відвідування представництв Надавача.

Варто зазначити, що сформувати нові сертифікати можуть лише ті користувачі, які мають:

- чинні сертифікати (наприклад, до закінчення строку чинності сертифікатів залишилось декілька днів);

- незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації, тощо);

- особистий ключ доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Також, інформацію по усім користувачам (заявникам) КНЕДП ДПС, можна отримати на сайті https://ca.tax.gov.ua/certs-crls в меню «Пошук сертифікатів та СВС» за реквізитами власника, набравши РНОКПП.

 

Отримання розрахункового документа - це захист прав споживача та сплата податків до бюджету

 

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг». 

При цьому застосування РРО/ПРРО є обов’язковим при проведенні розрахунків у готівковій формі та/або з використанням електронних платіжних засобів за продані товари, у тому числі через відомі Інтернет-платформи. 

Наразі Інтернет-торгівля активно розвивається і при бажанні за допомогою мережі Інтернет можна придбати майже будь-який товар або замовити будь-яку послугу. 

Нагадуємо, що при купівлі товарів через інтернет видача чеків РРО/ПРРО – це обов’язок продавців і захист прав покупців як споживачів. 

Належне і добросовісне виконання зобов’язань суб’єктами господарювання – запорука своєчасного і в повному обсязі фінансування бюджетів, а отже і забезпечення нашої обороноздатності. 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь